Ο Παναθηναϊκός προκρίνεται στον τρίτο προκριματικό του Conference League

Ο Παναθηναϊκός προκρίνεται στον τρίτο προκριματικό του Conference League image 1

Ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League, παρά την ισοπαλία 2-2 με την Πάκσι στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν το προβάδισμα που είχαν από το 2-1 του πρώτου αγώνα στην Ουγγαρία, αν και χρειάστηκε να ανατρέψουν δύο φορές το σκορ.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Τζέικομπ Νίστρουπ, δήλωσε μετά τον αγώνα ότι δεν ήταν ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του, αλλά κράτησε την πρόκριση. Επισήμανε την ανάγκη να μην δέχονται εύκολα γκολ και τόνισε ότι η ομάδα θα μπορούσε να είχε αποδώσει καλύτερα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με την ίδια ενδεκάδα (4-2-3-1) που είχε παρατάξει και στην Ουγγαρία. Ο Πένια ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Ντε Φράι και Τουμπά στην άμυνα, ενώ οι Τσάπρας και Κυριακόπουλος αγωνίστηκαν στα πλάγια. Στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Τσέριν και Καμαρά πίσω από τον Γιάγκουσιτς, ενώ στην επίθεση ξεκίνησαν οι Ζαρουρί, Αντίνο και ο Τεττέη στην κορυφή.

Η Πάκσι άνοιξε το σκορ στο 35ο λεπτό με τον Πέτο, μετά από αμυντική αδράνεια του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, οι «πράσινοι» αντέδρασαν γρήγορα και ισοφάρισαν στο 44ο λεπτό με τον Γιάγκουσιτς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε μια κόντρα μετά από σουτ των Τσέριν και Τσάπρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Πάκσι προηγήθηκε ξανά, αυτή τη φορά με τον Γκιόρφι, ο οποίος σκόραρε από κοντά μετά από διεκδίκηση του Χόρβατ με τον Τουμπά. Ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για φάουλ και στα δύο γκολ των Ούγγρων, ωστόσο ο διαιτητής Μαρκ Νάγκτεγκααλ δεν υπέδειξε κάτι, καθώς δεν υπήρχε VAR σε αυτή τη φάση του Conference League.

Η λύση από τις αλλαγές

Ο Τζέικομπ Νίστρουπ προχώρησε σε αλλαγές, με τον Πελίστρι να περνάει στο παιχνίδι στο 61ο λεπτό, ενώ αργότερα μπήκαν και οι Ραστόντερ και Ταμπόρδα. Αυτές οι αλλαγές έδωσαν ώθηση στην ομάδα, η οποία άρχισε να πιέζει περισσότερο. Στο 83ο λεπτό, ο Ραστόντερ είχε μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά το σουτ του απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Πάκσι, Κόβατσικ.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 85ο λεπτό, ο Ραστόντερ σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης. Μετά από σέντρα του Ταμπόρδα και κεφαλιά-πάσα του Ντε Φράι, ο Ραστόντερ κοντρόλαρε και εκτέλεσε, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 και εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τον Παναθηναϊκό.

Παναθηναϊκός – Πάκσι 2-2: Πρόκριση θρίλερ με λυτρωτή τον Ραστόντερ!
Παναθηναϊκός – Πάκσι 2-2: Πρόκριση θρίλερ με λυτρωτή τον Ραστόντερ! Credit: gazzetta.gr

Ο Ραστόντερ αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα, καθώς το γκολ του στο 85ο λεπτό χάρισε την πρόκριση. Ο Αντίνο ήταν επίσης σε καλή φόρμα, δημιουργώντας προβλήματα στην άμυνα της Πάκσι, αν και δεν κατάφερε να σκοράρει. Η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού αντιμετώπισε προβλήματα, ειδικά στο πρώτο γκολ των Ούγγρων, όπου υπήρξε αδράνεια από τον Καμαρά.

Ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει την πορεία του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League.

Source: gazzetta.gr