• Οδοιπορικό στα Κάτω Περβολάκια (Μέρος Α΄)-Τσιμούλια με τα αυγά
    191 Προβολές

    Το “Κρητών Γεύσεις” σήμερα ταξιδεύει στα Κάτω Περβολάκια. Τα Κάτω Περβολάκια είναι ένα χωρίο που σήμερα απαριθμήσει 25 κάτοικους και είναι σε απόσταση 8 χιλ. από το χωρίο των Λιθινών. Στο σημερινό στο πρώτο μέρος (την άλλη Κυριακή 30 Μαρτίου το 2ο) , η κυρία Αντωνία θα μας μαγειρέψει , Τσιμούλια με τα αυγά. Υλικά 250 γραμμάρια Τσιμούλια 3 αυγά λάδι αλάτι πιπέρι

    Περισσότερα ...
  • Χοχλοί με το χόντρο
    163 Προβολές

    Σήμερα το “Κρητών Γεύσεις” πάει στο Κρητικό Σπίτι . “Χοχλοί με το χόντρο” είναι μια συνταγή που χάνεται στο βάθος του χρόνου. Ο χόντρος είναι σπασμένο σιτάρι που την παλιά εποχή το έσπαγαν με το χειρόμυλο. Υλικά 1 κιλό χοχλιός (σαλιγκάρια) 1 κούπα χόντρο 3 κούπες νερό 3 ντομάτες 2 κρεμμύδια 100 γραμ. ελαιόλαδο 1 κουταλιά ντοματοπελτέ Αλάτι πιπέρι

    Περισσότερα ...
  • Κρέπες και χειρομυλίστικα πιτάρια
    119 Προβολές

    Σήμερα το “Κρητών Γεύσεις” πάει στο supermarket crm αριάδνη. Στη σημερινή εκπομπή παντρεύουμε μια ευρωπαϊκή συνταγή με μια συνταγή της Σητείας,κρέπες και χειρομυλίστικά πιτάρια. Τα χειρομυλίστικα πιτάρια είναι ένα πολύ καλό πρωινό ,που το συναντάμε σε πολλά χωρία της Σητείας. Υλικά Κρέπες 1 λίτρο γάλα 1 λίτρο νερό αλεύρι όσο πάρει 6 αυγά 50 ml ηλιέλαιο λιωμένο βούτυρο αλάτι Χειρομυλίτικα πιτάρια 500 γραμμάρια αλεύρι 250 γραμμάρια

    Περισσότερα ...
  • Κατσίκα με πιλάφι
    196 Προβολές

    Σήμερα το “Κρητών Γεύσεις” πάει για δεύτερη συνεχόμενη εκπομπή στη Σκοπή. Η Σκοπή είναι ένα από τα κεφαλοχώρια της επαρχίας Σητείας . Το γιορτινό γαμοπίλαφο είναι από τα λίγα φαγητά της Κρήτης που μαγειρεύουν οι άντρες. H οικογένεια καλεί «τους ειδικούς του πιλαφιού», που έρχονται με τα τεράστια καζάνια τους και ανάβουν τις φωτιές. Αυτοί θα ετοιμάσουν το πιλάφι και στη συνέχεια θα αναλάβουν το δύσκολο πλύσιμο των καζανιών. Στα Χανιά,

    Περισσότερα ...
  • Σουπιά με άγρια χόρτα και σπανάκι
    121 Προβολές

    Σήμερα το “Κρητών Γεύσεις” πάει στη Σκοπή. Η Σκοπή είναι ένα από τα κεφαλοχώρια της επαρχίας Σητείας . Η σημερινή συνταγή , είναι μια παραδοσιακή συνταγή και κυρίους συνταγή που τον παλιό καιρό οι νοικοκυρές , την μαγείρευαν κατά την διάρκεια τις σαρακοστής . Υλικά 1 κιλό σουπιές 1 κιλό σπανάκι και άγρια χόρτα 15 γρ. Ελαιόλαδο 2 κεμμύδια αλάτι πιπέρι

    Περισσότερα ...
Τελευταία Νέα
4 νέοι μόνιμοι γιατροί στο νοσοκομείο Σητειας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
4 νέοι μόνιμοι γιατροί στο νοσοκομείο Σητειας
Αναπτυξιακά θέματα και έργα του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου στη συνάντηση Περιφερειάρχη και Δημάρχου
ΛΑΣΙΘΙ
Αναπτυξιακά θέματα και έργα του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου στη συνάντηση Περιφερειάρχη και Δημάρχου
πρόσληψη προσωπικού από τον Αγροτικό Ελαιοκομικό Συνεταιρισμό Κρυών
ΣΗΤΕΙΑ
πρόσληψη προσωπικού από τον Αγροτικό Ελαιοκομικό Συνεταιρισμό Κρυών
Οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης τίμησαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την στήριξη τους με σύγχρονο εξοπλισμό εκπαίδευσης
VIDEO ΛΑΣΙΘΙ
Οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης τίμησαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την στήριξη τους με σύγχρονο εξοπλισμό εκπαίδευσης
Την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κρήτης ζήτησαν οι αγρότες της Ιεράπετρας για την διεκδίκηση πόρων για τις ζημιές
ΛΑΣΙΘΙ
Την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κρήτης ζήτησαν οι αγρότες της Ιεράπετρας για την διεκδίκηση πόρων για τις ζημιές
Στ. Αρναουτάκης: «Οι Περιφέρειες είναι ο βατήρας για το μεγάλο άλμα της ανάπτυξης»
ΑΠΟΨΕΙΣ
Στ. Αρναουτάκης: «Οι Περιφέρειες είναι ο βατήρας για το μεγάλο άλμα της ανάπτυξης»
2.800 επενδύσεις στην Κρήτη από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης (2014-2020).
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
2.800 επενδύσεις στην Κρήτη από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης (2014-2020).
Πρόσθετη χρηματοδότηση για την Ολοκλήρωση του Γηροκομείου Ιεράπετρας
ΛΑΣΙΘΙ
Πρόσθετη χρηματοδότηση για την Ολοκλήρωση του Γηροκομείου Ιεράπετρας
Τα πάχη μου τα πάθη μου
Χωρίς κατηγορία
Τα πάχη μου τα πάθη μου
Ευχαριστήριο Δημοτικού Σχολείου Πισκοκεφάλου
ΣΗΤΕΙΑ
Ευχαριστήριο Δημοτικού Σχολείου Πισκοκεφάλου