To επίσημο τραπέζι της San Pelegrino της Nestlé στη Μονή Τοπλού

846 Προβολές

Σε ένα μοναδικό γεύμα με μοναδικές γεύσεις που συνδύαζαν Κρητική κουζίνα και gourmet γεύσεις βρέθηκαν δημοσιογράφοι γευσιγνωστικών περιοδικών και στελέχη της Nestlé στην τράπεζα της Μονής Τοπλού. Η εξαιρετική σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου που συμμετέχει στον τελικό του διαγωνισμού San Pellegrino Young chef που θα διεξαχθεί στο Μιλάνο παρουσίασε πραγματικά εξαιρετικές γαστρονομικές προτάσεις.

Πριν όμως το δείπνο αξιώσεων της Κωσταντίνας, πρέπει να δοθεί εύφημος μνεία στην ξενάγηση και οινογνωσία που μας έγινε στο οινοποιείο της Μονής. Μεγάλη μονάδα, με εξαιρετική τσικουδιά. Οι δημοσιογράφοι που ήρθαν από την Αθήνα εντυπωσιάστηκαν από το έργο ηγουμένου πατήρ Φιλόθεου Σπανουδάκη, το οποίο χαρακτήρισαν ως άνθρωπο ικανό, με όραμα.

Εκεί η νεαρή σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου, μας κατέκτησε με την μαγειρική της τέχνη και τα υπέροχα τόσο σε γεύση όσο και παρουσία πιάτα της. Όλοι της ευχήθηκαν στον τελικό του San Pellegrino Young Chef διαγωνισμού που θα γίνει στο Μιλάνο, τον Μάιο του 2018, με το ευφάνταστο πιάτο «Ελλήνων Γεύσεις» με το οποίο θα συμμετέχει και που εμείς είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο δείπνο. Η Κωσταντίνα, άρτια καταρτισμένη σεφ, εμπνέεται από την Μοναστηριακή μαγειρική, από ξεχασμένα υλικά της Ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και πειραματίζεται συνεχώς. Συνδυάζει την υψηλή μαγειρική τέχνη με την Ελληνικότητα, την απλότητα, την Ελληνική φύση και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Συνοδεία του φινετσάτου ανθρακούχου San Pellegrino, απολαύσαμε Βελανιδόψωμο με δαμασκηνοελιές, ντολμά σφυρίδας σε αγριοσέσκουλο, Οσπριάδα με άγρια αρωματικά, Χοχλιοί στιφάδο, Κρέμα μούστου με λευκή σοκολάτα, Κοφτέρια αμυδγάλου, μερικά μόνο από τα υψηλής γαστρονομίας και μεγάλης αγάπης για την μαγειρική, πιάτα της. Υπέροχο κορίτσι και είναι μόνο στην αρχή. Η Κωσταντίνα δημιουργεί μαγειρικά, στο εστιατόριο Pelagos Sea Side του ξενοδοχείου Coriva Beach Hotel στο Κουτσουνάρι λίγο έξω από την Ιεράπετρα.

Kαλή επιτυχία Κωσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου, είσαι καταπληκτική και μας κάνεις υπερήφανους! Εμπνευσμένος και άξια οργανωμένος ο διαγωνισμός San Pellegrino που στηρίζει και αναδεικνύει νέους δημιουργικούς σεφ με όραμα και ικανότητες όπως η Κωσταντίνα. Το fine dining και η Ελληνική γαστρονομία στα καλύτερά τους.

 

 

 

Κατηγορία : ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα
3η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΛΑΣΙΘΙ
3η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Διαδικτυακή διάλεξη “Η σημασία του Ερωτόκριτου για τα ελληνικά γράμματα-Διάλεξη Παπαδόπουλος Βασίλης”
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Διαδικτυακή διάλεξη “Η σημασία του Ερωτόκριτου για τα ελληνικά γράμματα-Διάλεξη Παπαδόπουλος Βασίλης”
“Ναι στο εμβόλιο κατά του covid19” προτείνει η επιτροπή Υγείας του Δημου
ΣΗΤΕΙΑ
“Ναι στο εμβόλιο κατά του covid19” προτείνει η επιτροπή Υγείας του Δημου
ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ 2020 ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΛΑΣΙΘΙ
ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ 2020 ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014 -2020 «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ»
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014 -2020 «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ»
Κοπή πίτας Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας
ΛΑΣΙΘΙ
Κοπή πίτας Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας
Η Περιφέρεια Κρήτης στο Πολιτικό Γραφείο της Διαμεσογειακής Επιτροπής CPMR
ΚΡΗΤΗ
Η Περιφέρεια Κρήτης στο Πολιτικό Γραφείο της Διαμεσογειακής Επιτροπής CPMR
Οι Γενίτσαροι στην Κρήτη-Ντόπιοι και εισαγόμενοι
ΑΠΟΨΕΙΣ
Οι Γενίτσαροι στην Κρήτη-Ντόπιοι και εισαγόμενοι
Ερώτηση Θραψανιώτη για τους Δασικούς Χάρτες του Λασιθίου
ΛΑΣΙΘΙ
Ερώτηση Θραψανιώτη για τους Δασικούς Χάρτες του Λασιθίου
Διοργάνωση διαδικτυακού προγράμματος «Διαδικτυακά Σεμινάρια Εκπαίδευσης στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία»
ΚΡΗΤΗ
Διοργάνωση διαδικτυακού προγράμματος «Διαδικτυακά Σεμινάρια Εκπαίδευσης στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία»