Σε ένα μοναδικό γεύμα με μοναδικές γεύσεις που συνδύαζαν Κρητική κουζίνα και gourmet γεύσεις βρέθηκαν δημοσιογράφοι γευσιγνωστικών περιοδικών και στελέχη της Nestlé στην τράπεζα της Μονής Τοπλού. Η εξαιρετική σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου που συμμετέχει στον τελικό του διαγωνισμού San Pellegrino Young chef που θα διεξαχθεί στο Μιλάνο παρουσίασε πραγματικά εξαιρετικές γαστρονομικές προτάσεις.
Πριν όμως το δείπνο αξιώσεων της Κωσταντίνας, πρέπει να δοθεί εύφημος μνεία στην ξενάγηση και οινογνωσία που μας έγινε στο οινοποιείο της Μονής. Μεγάλη μονάδα, με εξαιρετική τσικουδιά. Οι δημοσιογράφοι που ήρθαν από την Αθήνα εντυπωσιάστηκαν από το έργο ηγουμένου πατήρ Φιλόθεου Σπανουδάκη, το οποίο χαρακτήρισαν ως άνθρωπο ικανό, με όραμα.
Εκεί η νεαρή σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου, μας κατέκτησε με την μαγειρική της τέχνη και τα υπέροχα τόσο σε γεύση όσο και παρουσία πιάτα της. Όλοι της ευχήθηκαν στον τελικό του San Pellegrino Young Chef διαγωνισμού που θα γίνει στο Μιλάνο, τον Μάιο του 2018, με το ευφάνταστο πιάτο «Ελλήνων Γεύσεις» με το οποίο θα συμμετέχει και που εμείς είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο δείπνο. Η Κωσταντίνα, άρτια καταρτισμένη σεφ, εμπνέεται από την Μοναστηριακή μαγειρική, από ξεχασμένα υλικά της Ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και πειραματίζεται συνεχώς. Συνδυάζει την υψηλή μαγειρική τέχνη με την Ελληνικότητα, την απλότητα, την Ελληνική φύση και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Συνοδεία του φινετσάτου ανθρακούχου San Pellegrino, απολαύσαμε Βελανιδόψωμο με δαμασκηνοελιές, ντολμά σφυρίδας σε αγριοσέσκουλο, Οσπριάδα με άγρια αρωματικά, Χοχλιοί στιφάδο, Κρέμα μούστου με λευκή σοκολάτα, Κοφτέρια αμυδγάλου, μερικά μόνο από τα υψηλής γαστρονομίας και μεγάλης αγάπης για την μαγειρική, πιάτα της. Υπέροχο κορίτσι και είναι μόνο στην αρχή. Η Κωσταντίνα δημιουργεί μαγειρικά, στο εστιατόριο Pelagos Sea Side του ξενοδοχείου Coriva Beach Hotel στο Κουτσουνάρι λίγο έξω από την Ιεράπετρα.
Kαλή επιτυχία Κωσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου, είσαι καταπληκτική και μας κάνεις υπερήφανους! Εμπνευσμένος και άξια οργανωμένος ο διαγωνισμός San Pellegrino που στηρίζει και αναδεικνύει νέους δημιουργικούς σεφ με όραμα και ικανότητες όπως η Κωσταντίνα. Το fine dining και η Ελληνική γαστρονομία στα καλύτερά τους.