60χρονος έχασε τη ζωή του στο Παλαίκαστρο – Τα αποτελέσματα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ

189 Προβολές

Δεν είναι μόνο τα νούμερα που τα υπουργεία βλέπουν πίσω από τις δαπάνες για την Υγεία. Πίσω από κάθε αριθμό βρίσκονται ανθρώπινες ζωές, που κάθε ψαλίδι στον προϋπολογισμό θέτει σε κίνδυνο, πολλές φορές μάλιστα με ολέθριες συνέπειες.

Θύμα των περικοπών και της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ που δεν έχει παρά μόνο τα απολύτως απαραίτητα άτομα που το στελεχώνουν και ασθενοφόρα (πολλές φορές και λιγότερα από τα απαραίτητα) έπεσε χθες ένας 60χρονος άνδρας ο οποίος έκανε τις διακοπές του στο Παλαίκαστρο, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζήτησε τη βοήθεια του ΕΚΑΒ.

Το ασθενοφόρο από την πιο κοντινή πόλη, τη Σητεία, βρισκόταν στο δρόμο της επιστροφής από προγραμματισμένη διακομιδή 72χρονης με προβλήματα υγείας στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.

Λόγω του έκτακτου χαρακτήρα του περιστατικού ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο από το σταθμό του Χαμεζίου που αμέσως ξεκίνησε φτάνοντας σε 28 λεπτά στο σημείο – χρόνος προβλεπόμενος για την απόσταση αυτή. Δυστυχώς για τον άτυχο 60χρονο ήταν ήδη αργά, αφού στο μεσοδιάστημα … εξέπνευσε.
Ανακοίνωση του ΕΚΑΒ για το συμβάν

Το ΕΚΑΒ σε έγγραφη απάντησή του για όσα ακούστηκαν περί καθυστέρησης του ΕΚΑΒ που στοίχισε τη ζωή στον άτυχο άνδρα απαντά:

Ανυπόστατες οι αναφορές περί της μεγάλης καθυστέρησης του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο συμβάν της ανακοπής του Πολωνού τουρίστα στη παραλία Παλαικάστρου Σητείας.
Κατόπιν δημοσιευμάτων σχετικά με συμβάν κατά το οποίο 60χρονος Πολωνός τουρίστας έχασε τη ζωή του στην παραλία του Παλαικάστρου Σητείας, και των ανυπόστατων αναφορών περί μεγάλης καθυστέρησης (μιάμισης ώρας) της άφιξης του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ λόγω μη ύπαρξης επανδρωμένου οχήματος στη Σητεία, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 και ώρα 16:12 το συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ έλαβε κλήση σχετικά με περιστατικό πιθανής ανακοπής τουρίστα στην περιοχή της παραλίας Παλαικάστρου Σητείας. Η κλήση διαβιβάστηκε άμεσα στο πιο κοντινό διαθέσιμο ασθενοφόρο το οποίο, βρισκόμενο στο ύψος του χωριού Χαμέζι (και όχι στον Άγιο Νικόλαο όπως αναφέρθηκε), αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στις 16:40 (28 λεπτά και όχι μιάμιση ώρα). Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί πως στο χρονικό διάστημα μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ (28 λεπτά λόγω τοποθεσίας) υπήρξαν πολλαπλές προσπάθειες ανάνηψης από παρευρισκόμενο γιατρό, οι οποίες και δεν απέδωσαν.

Παράλληλα, βάσει των επίσημων καταγεγραμμένων στοιχείων του επιχειρησιακού κέντρου του Ε.Κ.Α.Β., δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια κλήση προς το ΕΚΑΒ από τον πρόεδρο των Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Ιτάνου, κου Κοξαράκη, όπως επίσης ποτέ δεν δόθηκε (σε οποιονδήποτε μπορεί να κάλεσε, είτε επώνυμα είτε ανώνυμα) απάντηση περί αδυναμίας κάλυψης του συμβάντος από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τη Σητεία λόγω έλλειψης προσωπικού (αναφορές περί μη επανδρωμένου ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ).

Κατόπιν αυτών είναι προφανές πως τα όσα αναφέρθηκαν, στα σχετικά δημοσιεύματα, έχουν ως μόνο αποτέλεσμα τη δημιουργία αναίτιων αισθημάτων ανησυχίας και ανασφάλειας στους πολίτες, δεδομένου ότι δεν έχουν σχέση τόσο με τα πραγματικά καταγεγραμμένα στοιχεία του συμβάντος όσο και με την ετοιμότητα αλλά και την υψηλού επιπέδου επιχειρησιακή δράση του Ε.Κ.Α.Β. στη Κρήτη.

Πηγή:http://www.cretalive.gr

Κατηγορία : ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα