Υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας και εκπροσώπησης του Δήμου Σητείας

225 Προβολές

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ

Η πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας στην οποία συζητήθηκε το θέμα του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας (ΟΑΣ, 18.12.15) αλλά και άλλα γεγονότα έδειξαν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας και εκπροσώπησης του Δήμου Σητείας.
Δημιουργός και φορέας του προβλήματος αυτού είναι δυστυχώς το κεντρικό πρόσωπο του Δήμου δηλαδή ο δήμαρχος κ. Πατεράκης.
Και φαίνεται ότι και ο ίδιος έχει συναίσθηση της πραγματικότητας αυτής. Γιατί πώς αλλιώς να εξηγηθεί η τόσο έντονη ενόχληση και αντίθεση του σε κάθε διαδικασία που πέραν των άλλων αποκαλύπτει, τις συμπεριφορές, τις μεθόδους και τους τρόπους λειτουργίας του ως βασικού παράγοντος της Δημοτικής Αρχής, όπως είναι η ανακοίνωση και η συνέντευξη τύπου για τον ΟΑΣ του Γιάννη Δρακάκη και εμένα παλαιότερα, η προαναφερόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρόσφατα κ.α.

Η συνεδρίαση αυτή ήταν εξαιρετικά αποκαλυπτική. Έδειξε ότι ο κ. Πατεράκης με τον οποίο, όπως είπα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε είχα ούτε έχω καμία προσωπική διαφορά, δε διστάζει όχι μόνο να χρησιμοποιεί παιδαριώδη επιχειρήματα υποτιμητικά
της νοημοσύνης εκείνων προς τους οποίους τα απευθύνει αλλά και να αποσιωπά και να αποκρύπτει, να παρερμηνεύει και να διαστρεβλώνει, να προσποιείται και να υποκρίνεται, ακόμα και να λέει ψέματα. Για να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα, να συγκαλύπτει τις πολιτικές ατασθαλίες του και τελικά να εμφανίζει το μαύρο άσπρο.
Ακόμη, να απειλεί εμμέσως πλην σαφώς με μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση όπως έκαμε για όσα εκθέσαμε στη συνέντευξη τύπου, όταν αυτά όχι μόνο δεν στοιχειοθετούν ούτε κατά διάνοιαν τέτοιο ή άλλο αδίκημα αλλά απεναντίας αποτελούν πλήρως νόμιμη, τεκμηριωμένη και επιβεβλημένη κριτική, αποτελούν ελεύθερη έκφραση γνώμης για δημόσια πράγματα, δηλαδή θεμελιώδη διαδικασία της δημοκρατίας.
Αποτελεί άραγε αυτό απλώς αφελές και ανέξοδο τέχνασμα επίδειξης γενναιοδωρίας
– εσείς με συκοφαντείτε αλλά εγώ δε σας κάνω μήνυση!-
ή αποτελεί απειλή ποινικοποίησης της πολικής κριτικής, προσπάθεια φίμωσης και κατάλυσης της ελεύθερης έκφρασης, της ελεύθερης γνώμης, φαινόμενα και πρακτικές γνωστής ιδεολογικής και πολιτικής ταυτότητας και ιστορίας;
Ό,τι κι αν συμβαίνει, κρίμα.
Φοβούμαι, ωστόσο, ότι αν λάβει κανείς υπόψη τη μέθη του 63% και την βαθιά και πανθομολογούμενη αλαζονική μετάλλαξη στην οποία αυτή οδήγησε τον κ. Πατεράκη, τότε δυστυχώς συμβαίνει το δεύτερο. (Και άλλοι, ας σημειώσομε, και εδώ και αλλού έλαβαν παρόμοια ή και μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά. Αλλά δεν άλλαξαν σε τίποτα, απλώς ένιωθαν μεγαλύτερη ευθύνη).
Αλλά ας δούμε πολύ συνοπτικά τα βασικά σημεία της πολιτικής μας κριτικής.
Υποστηρίξαμε και τεκμηριώσαμε με στοιχεία, γεγονότα και επιχειρήματα ότι ο κ. Πατεράκης διέπραξε κατάφωρες και βαριές παραβιάσεις θεμελιωδών αρχών και κανόνων πολικής και ηθικής τάξης και του ίδιου του θεσμικού πλαισίου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Και συγκεκριμένα: κατάχρηση εξουσίας, νόθευση της δημοκρατίας και παραβίαση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την ομολογημένη από τον ίδιο εξωθεσμική και εν κρυπτώ (με μυστικοσυμβούλους, δηλ. δημοτική παραεξουσία) προετοιμασία της βαθιάς και κρίσιμης αλλοίωσης και αποδυνάμωσης του ΟΑΣ με ταυτόχρονη πλήρη αγνόηση του δημοτικού συμβουλίου και των μετόχων του οργανισμού σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Ακόμη: παραβίαση των κανόνων της χρηστής διοίκησης και των παγιωμένων στον οργανισμό αρχών της συναίνεσης της συλλογικότητας και της δημοκρατίας με την μεθοδευμένη χειραγώγηση της Γ.Σ και τις απόπειρες ελέγχου του ΔΣ με τον διορισμό (ουσιαστικά) σ’ αυτό προσώπων συγγενικών ή εξαρτημένων από αυτόν ή αυθαίρετα επιλεγμένων από τον ίδιο ‘’ως εκπροσώπων τοπικών φορέων ή ομάδων’’!

Επίσης: Απαξιωτική και ταπεινωτική συμπεριφορά απέναντι σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει στον τόπο καθώς και συνενοχή στην νέα απόπειρα κατασυκοφάντησης και ηθικής υπονόμευσης του Οργανισμού και των ανθρώπων που συνδέονται στενά με αυτόν.
Και ακόμη: τα επικίνδυνα φαινόμενα της αλαζονείας, του συγκεντρωτισμού εξουσίας, της πολιτικής μισαλλοδοξίας και της έμμονης ιδέας ότι ” η κοινωνία είμαι εγώ”!, που εμφανίστηκε μετά τις εκλογές του 63% (Μάιος 2014).
Καθένας ασφαλώς μπορεί από όσα έχουν δει το φώς της δημοσιότητας να κρίνει αν τα παραπάνω αποτελούν συκοφαντίες ή πλήρως τεκμηριωμένη και επιβεβλημένη πολιτική κριτική και εντελώς θεμιτή – και αναγκαία – έκφραση γνώμης στο πλαίσιο των θεσμών της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του πολίτη.

Αλλά ασφαλώς δεν έχει σημασία μόνο η ελευθερία αλλά και το περιεχόμενο του πολιτικού λόγου. Αυτό δικαιώνει ή απαξιώνει την ελευθερία.
Δυστυχώς το περιεχόμενο της ομιλίας του κ. δημάρχου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον ΟΑΣ ήταν μια μεγάλη όσο και οδυνηρή αποκάλυψη. Αλλά και πολύ χρήσιμη πρέπει να πω . Είδα με τα μάτια μου πως ο κ. Πατεράκης απογοητεύει μέχρις απελπισίας πολλούς νέους αλλά και μεγαλύτερους δημοτικούς συμβούλους. Ο κ. δήμαρχος είπε ψέματα ότι στις δυο προηγούμενες εκλογο απολογιστικές Γενικές Συνελεύσεις του ΟΑΣ (2011 και 2013) είχαμε προσυνεννοηθεί στο γραφείο του ο ίδιος, ο Γιάννης Δρακάκης και εγώ για το ποιούς θα επρότεινε για το Δ.Σ.! (Και βασιζόμενος στο ψεύδος αυτό έκαμε και ειρωνικά σχόλια!).
Ότι μετά την αποπομπή μου από τον ΟΑΣ εγκατέλειψα τις υποχρεώσεις μου στον οργανισμό και σε άλλους φορείς στους οποίους συμμετέχω ως εκπρόσωπός του!
Ότι προσφέρω υπηρεσίες και ‘’τρέχω’’ μόνο όπου υπάρχει έμμισθη σχέση!
Ντροπή.
Όλα είναι ανενδοίαστα ψεύδη, που μπορώ να αποδείξω, αν χρειαστεί.
Εμφάνισε ο κ. δήμαρχος την άποψή μου ότι πρέπει να κατέλθει το μετοχικό κεφάλαιο του Δήμου Σητείας κάτω του 50% όπως έγινε και στο παρελθόν και όπως έγινε και πρόσφατα με το Μ.Κ. της Περιφέρειας Κρήτης στην Αναπτυξιακή Λασιθίου, ως πρόταση ιδιωτικοποίησης του ΟΑΣ!
Κλασικό τέχνασμα αυτοηρωοποίησης: Δημιουργώ φανταστικούς κινδύνους – ‘’ανεμόμυλους’’, μάχομαι ηρωικά (!) και υψώνω ‘’τείχη προστασίας’’ απέναντι τους και εμφανίζομαι ως σωτήρας!
Ταυτόχρονα εκθέτω άλλους, που δεν έκαμαν αυτό που έκαμα εγώ: δεν απέτρεψαν δηλ. τον ”κίνδυνο” αλλά έπραξαν το κακό.
Όπως π.χ. η Δημοτική Αρχή Σητείας του 2005 και η περιφερειακή Αρχή Κρήτης του 2015!

Στις ίδιες ατραπούς της ταχυδακτυλουργικής μεθοδολογίας κινούμενος ο κ. δήμαρχος είπε: Μα ο ΟΑΣ δεν έφερε την ανάπτυξη!
και: όπως είδατε ο ΟΑΣ δεν διαλύθηκε! (ίδιο τέχνασμα: θεωρώ αυθαιρέτως πράγματα ανέφικτα ως εφικτά και βγάζω σκάρτους αυτούς που δεν τα πέτυχαν (!) ή θεωρώ αυθαιρέτως πράγματα βέβαια ως δύσκολα και βγάζω ήρωα τον εαυτό μου που τα ‘’πέτυχε’’)!.

Ως εάν μια αναπτυξιακή εταιρία σ’ ένα τόπο μόνη της χωρίς την ύπαρξη ούτε καν των θεμελιωδών προϋποθέσεων της ανάπτυξης όπως π.χ. έργων συγκοινωνιακής και άλλης υποδομής, μπορεί να φέρει την ανάπτυξη!. Αν ήταν έτσι, τότε η ανάπτυξη της χώρας (και του πλανήτη ολόκληρου) θα ήταν κάτι πολύ απλό.
Θα ιδρύονταν μια αναπτυξιακή σε κάθε τόπο -πράγμα ευκολότατο- και η ανάπτυξη θα ερχόταν αυτόματα!
Τέτοια λοιπόν αντίληψη περί του πώς έρχεται η ανάπτυξη , έχετε κ. δήμαρχε;

Σε ότι αφορά δε το- σκόπιμα θαμμένο- εργο του ΟΑΣ σημειώνω επί του παρόντος μόνο εκείνο που είπα και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

‘’Όπως προκύπτει από βασική ανάλυση το καθαρό ετήσιο εισόδημα της επαρχίας Σητείας που προέρχεται από τα προγράμματα, τα έργα, τις δράσης και τις επενδύσεις που προσέλκυσε στην επαρχία μας ο ΟΑΣ τα τελευταία 22 χρόνια είναι ίσο ή μεγαλύτερο με το ετήσιο καθαρό εισόδημα που προέρχεται από την ελαιοπαραγωγή της επαρχίας μας. Ενώ συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία άνω των 500 θέσεων εργασίας και δημιούργησε δική του περιουσία αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ και ετήσια έσοδα 600 χιλιάδων εύρω, τα οποία διαθέτει για την τοπική ανάπτυξη’’.

Τώρα όσον αφορά το ότι ο ΟΑΣ δεν διαλύθηκε μέσα σε 6 μήνες τι να πω. Μόνο ότι έμεινα άναυδος! Ως εάν είχε προβλέψει ή είχε διανοηθεί κανείς κάτι τέτοιο. Ούτε ως την πιο εύκολη κινδυνολογία ή έστω ειρωνεία δεν μπορώ να το εκλάβω.
Και το εκλαμβάνω απλώς ως κακόγουστο αστείο.
Αν είναι δυνατόν μια υγιέστατη οικονομικά εταιρία με 600.000 ευρώ μόνιμα έσοδα ετησίως – μόνο με το να φυσά ο άνεμος – και πολλά άλλα έκτακτα, με περιουσία πολλών εκατομμυρίων ευρώ με ικανότατο και ολιγάριθμο προσωπικό (μόνο 3 άτομα), με εκλεκτούς συνεργάτες, με όνομα, κύρος και τεράστια εμπειρία να διαλυθεί σε 6 ή 16, 26…κλπ μήνες!!.
Εύκολα, ωστόσο, κατανόησα και τη φλυαρία και την ταφόπλακα.
Τη φλυαρία του κ. δημάρχου για τις πρόσφατες (υπό την προεδρία του) δραστηριότητες του ΟΑΣ, στο σύνολο τους σχεδόν έτοιμες ή δρομολογημένες από πολύ πριν . Και την ταφόπλακα στο έργο του ΟΑΣ όχι μόνο το παλαιό αλλά και το πρόσφατο, (μέχρι τη Γ.Σ της 26.6.15).
Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του οργανισμού που μετά από Γ.Σ δεν εκδόθηκε δελτίο τύπου για το έργο του!

Το ζητούμενο, ωστόσο, δεν είναι η απλή επιβίωση αλλά η αποτελεσματική λειτουργία του οργανισμού. Ο κ. Πατεράκης αφού τον αποδυνάμωσε (για λόγους πολιτικής ιδιοτέλειας και προσωπικής εμπάθειας) ομολόγησε δημοσίως πρόσφατα ότι ο Ο.Α.Σ δεν θα μπορέσει να αξιοποιήσει τα Ευρωπαϊκά προγράμματα! Μοιάζει, σχολίασε ένας, με αυτόν που αφού σκότωσε τον πατέρα του παραπονιέται οτι έμεινε ορφανός!

Από τις αποσιωπήσεις του κ. δημάρχου θα ξεχωρίσω ακόμα μόνο μία. Τη συνενοχή του στην εκστρατεία ηθικής υπονόμευσης του ΟΑΣ παραμονές της Γ.Σ. Ούτε λέξη δεν είπε!.
Η πιο εύγλωττη και η πιο κραυγαλέα σιωπή….
Με τα ζητήματα του ‘’διπλωματικού πρωτοκόλλου’’ (που ρυθμίζει τις συναντήσεις, τα τηλεφωνήματα, τους εμπαιγμούς προς τρίτους κλπ. του κ. Δημάρχου) δεν θα ασχοληθώ ιδιαίτερα. Διότι έχω την εντύπωση ότι πρωτόκολλα τηρούνται ακόμη στα βασιλικά ανάκτορα- και όχι σε όλα, υπάρχουν βασιλιάδες που κυκλοφορούν στους δρόμους με ποδήλατο- ή στον Λευκό Οίκο, το Κρεμλίνο, το Μέγαρο των Ηλύσιων κ.τ.ο. Όχι σε σπίτια του λαού όπως είναι τα δημαρχεία…
Και ότι όσα πρωτόκολλα σέβονται τον εαυτό τους ισχύουν διαρκώς και δεν ξεφυτρώνουν ξαφνικά σαν μανιτάρια παραμονές Γ.Σ και κατά σύμπτωση ταυτόχρονα με μεθοδευμένους εμπαιγμούς, και αποκεφαλισμούς και με επιχειρήσεις ηθικής υπονόμευσης ανθρώπων και θεσμών. Ούτε για παρόμοιους λόγους θα ασχοληθώ με ζητήματα ‘’πολιτικού πολιτισμού’’! Ούτε φυσικά με τα λεπτά όσο και σεβαστά ζητήματα που ανήκουν στη σφαίρα της ψυχολογίας…

Δεν μου επιτρέπεται όμως να αφήσω ασχολίαστα κάποια θεμελιώδη πολιτικά ζητήματα και θα το κάμω με τον ηπιότερο τρόπο.

Μην ταυτίσετε, κ. δήμαρχε, άλλη φορά τον εαυτό σας με το Δήμο. Όπως ορίζει ο νόμος είστε εκπρόσωπος του Δήμου, όχι ο Δήμος!
Ανώτατο όργανο του Δήμου, όπως γνωρίζετε, είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, αυτό αποφασίζει, εσείς εκτελείτε τις αποφάσεις του.
Μην ταυτίσετε, κ. δήμαρχε, άλλη φορά τον εαυτό σας, τον δήμαρχο δηλαδή, με την κοινωνία. Άλλο δήμαρχος, άλλο η κοινωνία!
Αποφεύγω να χαρακτηρίσω την αντίληψη αυτή και εύχομαι να μην είναι έμμονη ιδέα.
Μην χαρακτηρίσετε, κ. δήμαρχε, άλλη φορά την κριτική των πράξεων σας κατήφορο, απαξίωση θεσμών , ύβρη και προσβολή προς την κοινωνία (!), τους Σητειακούς πολίτες κ.τ.ο.
Δεν θα είναι απλώς αυθαιρεσία. Αλλά θα είναι πραγματική και βαριά ύβρις προς τη δημοκρατία.

Δεν θα εκθέτετε έτσι μόνο τον εαυτός σας αλλά και το Δήμο Σητείας. Με τον οποίο ασφαλώς δεν ταυτίζεστε αλλά, όπως ελέχθη, τον εκπροσωπείτε. Και ασφαλώς τέτοιες αντιλήψεις και συμπεριφορές δεν μπορεί να είναι αντιπροσωπευτικές του δημοκρατικού φρονήματος και των προοδευτικών αντιλήψεων των συλλογικών του οργάνων ή των μελών του.
Αλλά και θα δίδετε το χειρότερο παράδειγμα στη νέα γενιά και το καλύτερο προκάλυμμα στους οπαδούς των ολοκληρωτικών ιδεολογιών.

Εκτός αν δεν πάσχετε απλώς από το σύνδρομο του Δαρείου – ‘υπεροψίαν και μέθην’- αλλά το πράγμα πηγαίνει πολύ βαθύτερα…. Ίδωμεν.
Από όσα εξέθεσα παραπάνω προκύπτει νομίζω πολύ καθαρά η απίστευτη συμπεριφορά, μεθοδολογία και λειτουργία του δημάρχου κ. Πατεράκη στην υπόψη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και όχι μόνο.
Βιομηχανική τροφοδοσία του ανώτατου αποφασιστικού οργάνου του Δήμου με ένα ανοικονόμητο συνονθύλευμα παιδαριωδών επιχειρημάτων και φληναφημάτων, απίθανων παρερμηνειών και διαστρεβλώσεων, παραπλανητικών μεθόδων και τεχνασμάτων- κλασικών εργαλείων της επιστήμης της προπαγάνδας- καίριων αποκρύψεων και αποσιωπήσεων, υποκριτικών εκπλήξεων και συμπεριφορών, λαϊκιστικών απόψεων και παλαιοκομματικών πρακτικών, ακόμα και ψευδών πληροφοριών και στοιχείων.
Πράγματα που όλα σχεδόν είναι πολύ δύσκολο ή και αδύνατο να ελέγξει κανείς ιδίως αν δεν είναι έμπειρος και δεν διαθέτει πολύ χρόνο. Αυτή όπως προκύπτει και από άλλες διαδικασίες που έζησα αλλά και από πληροφορίες που μου έρχονται είναι η γενικής χρήσεως πρακτική του κ. Πατεράκη.
Πώς λοιπόν ένας δημοτικός σύμβουλος,(της συμπολίτευσης ή της αντιπολίτευσης) να έχει την πλήρη και ορθή πληροφόρηση, την καθαρή και αληθινή εικόνα των πραγμάτων που του χρειάζεται για να πάρει την ορθή απόφαση, να ψηφίσει σωστά και να έχει ήσυχη τη συνείδησή του;

Επαναλαμβάνω: Η συνεδρίαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας (18.12.15) ήταν για μένα μια εξαιρετικά αποκαλυπτική εμπειρία – εξήγησα πολλά – , αλλά και μια εξαιρετικά δυσάρεστη και οδυνηρή δοκιμασία.
Κατάλαβα γιατί πολλοί νέοι αλλά και μεγαλύτεροι δημοτικοί σύμβουλοι, έχουν περιέλθει σε πλήρη απογοήτευση, έχουν εξαντληθεί οι αντοχές τους. Και αυτό είναι σημάδι εξαιρετικά δυσοίωνο, σημάδι διάλυσης και εκφυλισμού.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ. Και φυσικά ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ του που πηγάζει από την ίδια αιτία.
Αποφεύγω άλλες επεξηγήσεις. Ο νοών νοείτω.

Θα φέρω μόνο ένα τελευταίο παράδειγμα.
Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο κ. Πατεράκης μας προτρέπει για την “καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας” και για “την υπέρβαση στρεβλών πολιτικά αντιλήψεων και προσωπικών στρατηγικών σχεδιασμών”.

Διερωτώμαι: Δεν κοιτάχτηκε ποτέ στον καθρέπτη για να δει τον πρώτο που πρέπει να τα κάνει αυτά για να έχει ύστερα το δικαίωμα να τα ζητά απο τους άλλους;
Αλλά στη συνέχεια “εγγυάται” ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρουμε το Δήμος μας στη θέση που του αξίζει, ως κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου!! κλπ, κλπ (και δεν αποκλείεται να το έχει πει ήδη ή να αρχίσει να το λέει και παραπέρα…)
Εμένα ωστόσο μου φαίνεται κομμάτι δύσκολο, απλώς να αλλάξομε λιγάκι την κακή μας μοίρα, στο υπόλοιπο της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, δηλαδή σε 4 χρόνια!.

Μπορούμε, ωστόσο, να προετοιμάσομε την μεγαλοφυή ιδέα, θα πει κάποιος.
Σύμφωνοι! Προτείνω λοιπόν στον κ. Πατεράκη με τα χρήματα που θα ‘’περισσεύουν’’ στον ΟΑΣ τώρα που έδιωξε τους ‘’χαραμοφάηδες’’ για να τα διαθέτει, όπως είπε, σε μελέτες, να αναθέσει μια μελέτη για το ποια είναι αυτή ή θέση που αξίζει στον Δήμο μας, ως κέντρο της ανατολικής Μεσογείου (!!) και πώς θα την κάμομε πράξη. Για να σιγουράρομε έτσι το πράμμα και να μην μας προλάβουν οι Γεραπετρίτες, οι Μεραμπελλιώτες, οι Ηρακλειώτες και τόσοι άλλοι, που φαντάζομαι ότι και αυτών οι Δήμοι αποτελούν εξίσου ή και περισσότερο ‘’κέντρο της ανατολικής Μεσογείου’’ (!!)
Άλλο τώρα αν αυτοί καλπάζουν στους δρόμους της ανάπτυξης και δίνουν ψωμί και σε πολλούς συνεπαρχιώτες μας Στειακούς και εμείς βουλιάζομε στο τέλμα και στην διάλυση…
Να γιατί στα μάτια πολλών, πάρα πολλών νέων ανθρώπων με προσόντα και όνειρα έχει εγκατασταθεί η απογοήτευαση και η μελαγχολία. Ή γιατί ξενιτεύονται μακριά…

Καταλαβαίνω ασφαλώς ότι με τις επισημάνσεις αυτές θα στοχοποιηθώ ακόμη περισσότερο.
Αλλά θεωρώ υποχρέωση μου να λέω τη γνώμη μου για τα μεγάλα ζητήματα του τόπου, ελεύθερα και ανεπηρέαστα.
Αυτό έκανα πάντα. (Αλλά η γνώμη μου άρχισε να ενοχλεί μόλις ο τοπικός άρχων πέρασε το κατώφλι της αλαζονείας πριν από ενάμισι χρόνο και πλέον. Τότε άρχισε να “στοιχειοθετείται” η προγραφή, να ‘’βάπτεται ο κάλαμος της αποφάσεως’’…)

Ένα από τα μεγάλα, τα κρίσιμα προβλήματα του τόπου είναι αναμφίβολα η λειτουργία και η εκπροσώπηση του Δήμου. Είναι η μάνα των πολλών (μεγάλων και μικρών) προβλημάτων.
Έκαμα νομίζω το χρέος μου. Σειρά τώρα έχουν άλλοι.
Το πρόβλημα της λειτουργίας και εκπροσώπησης της Δημοτικής Αρχής πρέπει να λυθεί.
Διαφορετικά ας μην τρέφομε ούτε λίγες ελπίδες. Και ας μην αιτιόμαστε άλλους.

Υ.Σ Στα θετικά της συνεδρίασης (της 18.12.15) που οφείλω να εξάρω είναι: Η ανάδειξη του θέματος του ΟΑΣ από τη μείζονα αντιπολίτευση και οι εποικοδομητικές παρατηρήσεις και προτάσεις της, η δημοκρατική διαδικασία (με το παραπάνω μάλιστα) που τήρησε ο Πρόεδρος κ.Κοζυράκης και η προσοχή και ευπρέπεια όλων των δημοτικών συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης που συμμετείχαν στην συνεδρίαση. Τους ευχαριστώ και τους συγχαίρω όλους.
Ν.Π.

________________________________________________________________________
Ο Νίκος Πετράκης είναι Σύμβουλος ανάπτυξης, επίτιμος πρόεδρος του Ο.Α.Σ., πρώην δήμαρχος Σητείας.

Κατηγορία : ΑΠΟΨΕΙΣ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Τελευταία Νέα
Ζημιές από τη χαλαζόπτωση στο Μόχλος
VIDEO ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Ζημιές από τη χαλαζόπτωση στο Μόχλος
Εκστρατεία στήριξης του κρητικού κρασιού
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Εκστρατεία στήριξης του κρητικού κρασιού
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
ΛΑΣΙΘΙ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης
ΚΡΗΤΗ
Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΣΥΝ.Ε.Κ.  «Όχι στον ευτελισμό της Δημοκρατίας
ΛΑΣΙΘΙ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΣΥΝ.Ε.Κ. «Όχι στον ευτελισμό της Δημοκρατίας
Ανακοίνωση του Προέδρου της ΕΑΣΥ Λασιθίου για τη γιορτή του Αγίου Αρτεμίου
ΛΑΣΙΘΙ
Ανακοίνωση του Προέδρου της ΕΑΣΥ Λασιθίου για τη γιορτή του Αγίου Αρτεμίου
Ζητούν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες
ΣΗΤΕΙΑ
Ζητούν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες
Δύο νέες παιδικές χαρές παραδόθηκαν στο Ορεινό
ΛΑΣΙΘΙ
Δύο νέες παιδικές χαρές παραδόθηκαν στο Ορεινό
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, θα συνεχιστούν
ΚΡΗΤΗ
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, θα συνεχιστούν
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Αγροτικού Συνεταιρισμού ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΔΩΝ
ΣΗΤΕΙΑ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Αγροτικού Συνεταιρισμού ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΔΩΝ