Τα όρια των νηπιαγωγείων σε μια αντιπαράθεση χωρίς όρια μεταξύ Αλεξάκη-Παπαδάκη

556 Προβολές

Το ζήτημα των ορίων των νηπιαγωγείων της Σητείας δεν είναι καινούριο. Ο παραλογισμός που έχουμε ζήσει όλοι όσοι έχουμε παιδί και ζούμε σε σημεία που στέλνει τα παιδιά μας σε σχολεία ατην άλλη μεριά της πόλης, περνά τα όρια. Ένα μικρό παράδειγμα. Η Οδός Βίκτωρος Ουγκώ από το νούμερο 1 έως το νούμερο 23 (Αριστερά του δρόμου) και 2-8 (Δεξιά του δρόμου) οι μαθητές εγγράφονται στο 4ο Νηπιαγωγείο (Ψαράκειο δίπλα στην Αστυνομία). Από 25-39 (Αριστερά του δρόμου) και 10-22 (Δεξιά του Δρόμου) εγγράφονται στο 1ο Νηπειαγωγείο στα Γήπεδα του Τένις. Από το 39 (αριστερά του δρόμου) και 24 (δεξιά του δρρόμου) έως το τέλος της Β. Ουγκώ εγγράφονται στο 2ο Νηπιαγωγείο!!! Ω παραλογισμέ! Αυτό συμβαίνει σε όσους μένουν Δεξιά και Αριστερά της καθόδου Εκτελεσθέντων Ομήρων από τη Θερίσου έως πάνω στα όρια του Αεροδρομίου. Αυτό συμβαίνει και σε άλλα σημεία αφού ένας γονέας που διαμένει στο εκτός σχεδίου πόλεως δρόμο πάνω από το νοσοκομείο, θα πρέπει να πάει το παιδί του στο 5ο Νηπιαγωγείο άρα να περάσει μπροστά από το 2ο και το 4ο Νηπιαγωγείο για να το πάει στην άλλη μεριά της πόλης…!!! Θα χρειαστούμε χρόνο για να αναπτύξουμε τον παραλογισμό!

Δεν είναι λίγοι οι γονείς που κάνουν εικονικές ενοικιάσεις σπιτιών για να μπορέσουν να γλυτώσουν από τον παραλογισμό του συστήματος. Να σημειωθεί δε ότι σύμφωνα με το άρθρο 3 της ΚΥΑ 24001 2013 (ΦΕΚ 1449 τ.΄Β), αν η οικεία του μαθητή πρωτοβάθμιας απέχει πάνω από 1200 μέτρα μπορεί να χορηγηθεί προσωρινά επίδομα γονέα αν δεν φροντίσει ο οικείος δήμος την μεταφορά του παιδιού. Ουσιαστικά ο γονέας αποζημιώνεται αν δεν φροντίσουν τη μεταφορά του. Πώς σας φαίνεται ένα παιδί να περνά μπροστά από ένα ή και δύο σχολεία και να μην μπορεί να εγγράψει εκεί τα παιδιά του. Αυτά όμως οι περισσότεροι γονείς δεν τα γνωρίζουν.

Για να έρθουμε στην αντιπαράθεση, με αφορμή έγγραφο του προϊσταμένου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, προς τον πρόεδρο της επιτροπής παιδείας του Δήμου Σητείας κ. Γιάννη Παπαδάκη ζητήθηκαν να επανακαθοριστούν τα όρια των νηπιαγωγείων. Έτσι ξεκίνησε μια κόντρα, χωρίς λόγο κατά τη δική μας εκτίμηση με τους αιρετούς εκπροσώπους της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και κάποιους εκπαιδευτικούς που θεωρούν ότι θίγονται από τις αλλαγές.

Η κόντρα εντάθηκε με την ραδιοφωνική αντιπαράθεση του κ. Παπαδάκη με τον κ. Αλεξάκη και εν συνεχεία με την επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σητείας “ο Μύσων” που κατηγορεί τον αντιδήμαρχο κ. Παπαδάκη για εξωθεσμική παρέμβαση.

Πραγματικά η παρέμβαση του κ. Παπαδάκη στηρίχθηκε σε λάθος έγγραφο που εστάλλει στον ίδιο από τον προϊστάμενο εκπαίδευσης. Ο ίδιος σε επικοινωνία μαζί μας επέμεινε ότι δεν είχε υποχρέωση να κάνει κάτι άλλο από τη στιγμή που μια δημόσια υπηρεσία του κοινοποιεί έγγραφο και ζητά εφαρμογή. Στην ουσία ο κ. Παπαδάκης είπε ότι δεν έκανε τίποτε άλλο από το να υπερασπιστεί τη λογική. Για τον ίδιο είναι απαράδεκτο οι γονείς να ταλαιπωρούνται. Δεν αποδέχεται τις κατηγορίες ότι το έκανε για να υπερασπιστεί τη γυναίκα του αφού η ίδια ως προϊσταμένη του νηπιαγωγείου δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα θέσης. Τέλος είπε δεν θα αφίσει το θέμα έτσι μέχρι να επιλυθεί ο παραλογισμός που αυτή τη στιγμή υπάρχει.

Παραθέτουμε το άρθρο από τις ραδιοφωνικές συνεντεύξεις των κ.κ. Παπαδάκη και Αλεξέκη αλλά και την επιστολή του Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας, «ο Μύσων» προς τα ΜΜΕ. https://style100fm.gr/τα-όρια-των-νηπιαγωγείων-σε-μια-αντιπα/?fbclid=IwAR1IL5IOQj__nXkk2r9HVkBLHTqP2ldSpxMCT1_erQG0jjvAN78lS8cl9ko

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας, «ο Μύσων», υπηρετώντας τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας, θεωρεί χρέος του, ως θεσμικό όργανο της παραπάνω κοινότητας, να πάρει θέση και να συμβάλει στη λύση του προβλήματος που προέκυψε εξαιτίας της ανακατανομής των ορίων των Νηπιαγωγείων Σητείας. Προκαταβολικά πρέπει να τονιστεί η αυτονόητη και κοινά παραδεκτή αρχή: ότι ο χώρος της Παιδείας, πέρα από την παροχή γνώσης, είναι και χώρος προάσπισης της Δημοκρατίας και των Δημοκρατικών διαδικασιών, τις οποίες πρέπει να σεβόμαστε όλοι.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας ενημερώθηκε από το 1ο και 5ο Νηπιαγωγείο Σητείας, από τα έγγραφα με Αρ. Πρωτ. 6 και 5 /φ2 / 22-2-2021, για την τροποποίηση απόφασης εκ μέρους της ΔΙΠΕ Λασιθίου με Αρ. Πρωτ. : 651/11-02-2021 απόφασης με θέμα τα όρια των σχολείων από τα οποία προκύπτουν οι μαθητές κάθε σχολείου. Από τα έγγραφα αυτά φαίνεται ότι η απόφαση που πάρθηκε από την απόλυτη πλειοψηφία των Νηπιαγωγείων της πόλης μας -από τα έξι Νηπιαγωγεία τα πέντε είχαν ψηφίσει την απόφαση αυτή- τροποποιήθηκε μετά από την εξωθεσμική παρέμβαση του αντιδημάρχου και Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας κ. Παπαδάκη Ιωάννη, ο οποίος δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα όπως προκύπτει από το ΠΔ 79/2017 με αρ. 5 παρ. 2,3. Η παρέμβαση αυτή κρίνεται ως πράξη έκνομη, αφού δεν έχει αρμοδιότητα ο Δήμος στον καθορισμό των ορίων, αλλά και ως πράξη που παρακάμπτει την Επιτροπή Παιδείας, η οποία αν και αναρμόδια να εισηγηθεί την παραπάνω αλλαγή, δεν κλήθηκε σε συνεδρίαση και δεν ψήφισε καμιά απόφαση σχετική με το θέμα αυτό. Με τη νέα απόφαση αφαιρούνται πέντε επιπλέον περιοχές από το 5ο Ν/γειο από αυτές που έχει ήδη παραχωρήσει, αφήνοντάς το έτσι δύο περιοχές και οδηγώντας το ουσιαστικά στο κλείσιμο. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΕ Σητείας, «ο Μύσων», στην προσπάθειά του να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό προχώρησε στην οργάνωση τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή όλων των Νηπιαγωγών της πόλης μας, του Προϊσταμένου Α/θμιας εκπαίδευσης και του Δημάρχου, ο οποίος, προσκλήθηκε για να λάβει γνώση του θέματος.

Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Μαρτίου ο κ. Παπαδάκης δεν αρκέστηκε στην εξωθεσμική παρέμβασή του προς τον Προϊστάμενο, γεγονός που παραδέχτηκε μπροστά σε όλους όσους συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, αλλά με συνεχείς παρεμβάσεις, και απειλές δεν έπαψε να προσβάλλει την απόφαση των Προϊσταμένων των

Νηπιαγωγείων. Με ανάλογο τρόπο μίλησε στον Προϊστάμενο, ενώ έκνομες απειλές απεύθυνε προς τον Πρόεδρο του Συλλόγου και σε όποιον τόλμησε να διαφωνήσει μαζί του. Οι καταγγελίες κατά πάντων έκαναν αδύνατη τη διεξαγωγή του διαλόγου και η συνεδρία κατέληξε άκαρπη με ευθύνη του κ. Παπαδάκη ο οποίος με ιδιοτελή κίνητρα, όπως φάνηκε από όλα όσα έγιναν γνωστά, ενήργησε προς όφελος της συζύγου του.

Σε επόμενη τηλεδιάσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5/3/2021, και στην προσπάθεια του να βρεθεί δίκαιη λύση μέσα από την κατάθεση και καταγραφή όλων των απόψεων ο Σύλλογος κατέληξε στις ακόλουθες θέσεις:

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας, «ο Μύσων», σεβόμαστε την απόφαση της πλειοψηφίας των Νηπιαγωγείων και καλούμε τον Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου να εκδώσει απόφαση η οποία να αντιπροσωπεύει το συμφέρον όλων των Νηπιαγωγείων της Σητείας και η οποία να εναρμονίζεται με την ειλημμένη απόφαση που υπέγραψε η απόλυτη πλειοψηφία των Προϊσταμένων Νηπιαγωγών της Σητείας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι οι αντιδημοκρατικές διαδικασίες, οι απειλές και οι εξωθεσμικές ιδιοτελείς παρεμβάσεις δεν βοηθούν την εκπαιδευτική κοινότητα στο έργο της αλλά, αντιθέτως, την πάνε πίσω σε εποχές που πρέπει να ξεχαστούν και καλεί:

Ø τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας να λάβει γνώση σχετικά με την παράκαμψή της και να πάρει σαφή θέση σχετικά με το ζήτημα

Ø τον Δήμαρχο Σητείας να πάρει θέση απέναντι στις απειλές οι οποίες εξαπολύθηκαν από τον αντιδήμαρχο κ. Παπαδάκη

Ø το Δημοτικό Συμβούλιο να ενημερωθεί σχετικά με το θέμα και να πάρει σαφή θέση απέναντι στα γεγονότα τα οποία οδήγησαν τα Νηπιαγωγεία της πόλης μας στο σημείο αυτό λόγω της έκνομης και εξωθεσμικής παρέμβασης του αντιδημάρχου.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Αλεξάκης Αλέξανδρος Σαντιμπαντάκη Ελένη

Κατηγορία : ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα
Σε τροχαίο ατύχημα στην Ιεράπετρα ενεπλάκη το όχημα του Υπουργού Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Σε τροχαίο ατύχημα στην Ιεράπετρα ενεπλάκη το όχημα του Υπουργού Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη
Ανακοίνωση – Τοποθέτηση Γονέων 5ου Νηπιαγωγείου Σητειας
ΣΗΤΕΙΑ
Ανακοίνωση – Τοποθέτηση Γονέων 5ου Νηπιαγωγείου Σητειας
Απάντηση στο δημοσίευμα του Βουλευτή Λασιθίου κ. Θραψανιώτη από την ΕΑΣ Σητείας
ΣΗΤΕΙΑ
Απάντηση στο δημοσίευμα του Βουλευτή Λασιθίου κ. Θραψανιώτη από την ΕΑΣ Σητείας
Την τελευταία του πνοή άφησε λίγο πριν τη μία τα μεσάνυκτα το δίχρονο αγοράκι που είχε πέσει μέσα σε ένα βαρέλι με νερό
ΚΡΗΤΗ
Την τελευταία του πνοή άφησε λίγο πριν τη μία τα μεσάνυκτα το δίχρονο αγοράκι που είχε πέσει μέσα σε ένα βαρέλι με νερό
Ευχαριστήριο της ΔΟΚΑΣ
ΣΗΤΕΙΑ
Ευχαριστήριο της ΔΟΚΑΣ
Την προσωρινή αναστολή της διαδικασίας ανάρτησης των δασικών χαρτών ζητά με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης
ΚΡΗΤΗ
Την προσωρινή αναστολή της διαδικασίας ανάρτησης των δασικών χαρτών ζητά με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης
Σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου για θέματα πολιτικής προστασίας
Χωρίς κατηγορία
Σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου για θέματα πολιτικής προστασίας
Ευχαριστήριο του Γυμνασίου Παλαικάστρου
ΣΗΤΕΙΑ
Ευχαριστήριο του Γυμνασίου Παλαικάστρου
ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ.
ΑΠΟΨΕΙΣ
ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ.
Κυβερνητικές ευθύνες για το μπάχαλο των δασικών χαρτών εις βάρος των πολιτών της Κρήτης
ΛΑΣΙΘΙ
Κυβερνητικές ευθύνες για το μπάχαλο των δασικών χαρτών εις βάρος των πολιτών της Κρήτης