Στο Εφετείο η υπόθεση δολοφονίας του 62χρονου καρδιολόγου στη Σητεία

275 Προβολές

Την Τετάρτη αναμένεται να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση δολοφονίας του 60χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη στη Σητεία τον Οκτώβριο του 2017.
Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης θα καθίσουν η 39χρονη χήρα του γιατρού και ο 38χρονος πρώην φίλος της, αστυνομικός από τη Βουλγαρία, από το χέρι του οποίου έπεσε νεκρός ο άτυχος καρδιολόγος.

Η δολοφονία του καρδιολόγου σημειώθηκε στην περιοχή «Πιλαλήματα» της Σητείας τον Οκτώβριο του 2017, όπου ο 37χρονος είχε στήσει ενέδρα στον γιατρό Χριστόδουλο Καλαντζάκη. Μόλις πέρασε με το αυτοκίνητό του, ο δράστης άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα. Αρχικά ο γιατρός τραυματίστηκε και το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του. Ωστόσο μόλις βγήκε για να ζητήσει βοήθεια ο δράστης τον πλησίασε και τον πυροβόλησε ακόμα τρεις φορές.

Πρωτόδικα, το Δικαστήριο επέβαλε ισόβια κάθειρξη στον 38χρονο Βούλγαρο αστυνομικό ενώ στην 39χρονη σύζυγο του γιατρού, και ερωμένη του, επέβαλε επίσης την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, για ηθική αυτουργία χωρίς ελαφρυντικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο 38χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση καθώς ήταν αυτός που έστησε καρτέρι στον άτυχο γιατρό, πυροβολώντας τον εν ψυχρώ. Η 39χρονη κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία καθώς φέρεται ότι παρείχε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες στον συγκατηγορούμενό της για την εκτέλεση του σχεδίου.

Κατηγορία : ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα