Ο ΚΉΠΟΣ ΤΩΝ ΑΛΗΘΙΝΏΝ ΕΥΧΏΝ. ΜΑΓΙΚΆ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΣΗΤΕΊΑ·ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 23 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2018

178 Προβολές

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2018. Ο ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΕΥΧΩΝ

Πρόλογος

«Φεγγαράκι μου λαμπρό, άστρο μου μοναδικόόόό… »…

τραγούδησε ο Φαμφαρόνος, ο Άρχοντας{1} της Φεγγαροπολιτείας{2} και έξυσε το κεφάλι του προσπαθώντας να ολοκληρώσει το τραγούδι που έγραφε για τον 979ο διαγωνισμό τραγουδιού, έχοντας έναν εξαίσιο νυχτερινό οίστρο.
«Σε ζηλεύει όλη η πλάση, φτου σου να μη σε ματιάσειιιιι» τσίριξε και τα μάτια του ταξίδεψαν έξω από το πύργο-παράθυρο καμαρώνοντας το φεγγάρι, ενώ το μολύβι του – σε μια κίνηση εντυπωσιασμού – συνέχιζε να γράφει…
«και έρχονται τα ξωτικά και σου παίρνουν την πρωτιά».
«ΟΧΙ! Εεεε, όχι πάλι!» ούρλιαξε ο Άρχοντας της Φεγγαροπολιτείας . «Αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Δεν θα το αφήσω ΕΓΩ να συμβεί ξανά!» και ο μαύρος γάτος{3} του τρομαγμένος έτρεξε να κρυφτεί μέσα στο κουτί με τις σαράντα μπλε αράχνες{4}.

Ο ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΕΥΧΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΦΕΓΓΑΡΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Πάνε πάνω από 600 χρόνια που η Νεραϊδοφύλακας του κήπου Φούλα Φουφούλα φυλάει το πηγάδι στον ”Κήπο των αληθινών των ευχών{5}”.
Το πηγάδι αυτό, αν και οι άλλες πολιτείες αμφισβητούν την ύπαρξή του, είναι σίγουρα ένα μαγικό πηγάδι{6}.
Μάλιστα! Καλά ακούσατε! Ένα μαγικό πηγάδι. Ίσως το πιο μαγικό πηγάδι του κόσμου!

Βέβαια για να πούμε την αλήθεια, κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου κανείς δεν θυμάται το συγκεκριμένο πηγάδι. Λένε πως η Φούλα Φουφούλα με μαγικά κολπάκια, τα οποία έμαθε από τη θρυλική νεραϊδογιαγιά της Γιούλα Γιαγιούλα, παραγεμίζει με λευκά συννεφάκια τη μνήμη των κατοίκων της πολιτείας , θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τους κάνει να ξεχάσουν την ύπαρξη του, ενώ η κολλητή της φίλη κυρία Αιωνόβια Ελιά το αγκαλιάζει με τα τεράστια κλαδιά της , φροντίζοντας έτσι να το κρύψει από κάθε αδιάκριτο βλέμμα.
Ο λόγος απλός… Το πηγάδι τους περισσότερους μήνες του χρόνου χάνει τη μαγεία του. Μάλιστα! Καλά ακούσατε! Χάνει τη μαγεία του. Γίνεται ένα συνηθισμένο πηγάδι. Ίσως το πιο συνηθισμένο πηγάδι του κόσμου.
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα όμως…
«Τσουτ τσουτ τσουτ…τσουτ τσουτ τσουτ…. ». Μικρές ξωτικοσπιθίτσες αρχίζουν να τσιτσιρίζουν από το βάθος του πηγαδιού, και τότε η Ελιά ανοίγει τα κλαδιά της , η Νεραιδοφύλακας φυσά τα συννεφάκια από τη μνήμη των κατοίκων και η μαγεία ξεκινά…
«Άντε τρεχάτε κοπρίτες» φώναξε ο αρχηγός των ξωτικών με το που βγήκε από τα έγκατα του πηγαδιού. «Όπου ‘να ναι τα παιδιά θα φέρουν τις αστεροευχές {7}τους! Αρκετά τεμπελιάσατε όλο το χρόνο!»
Οι αστροφωτιστές{9} – παγκοσμίως κοινή ονομασία για όλα τα ξωτικά των αστροευχών – ξεχύθηκαν από το πηγάδι την ώρα ακριβώς που τα πρώτα παιδιά άρχιζαν να καταφτάνουν στον κήπο των αληθινών ευχών, κρατώντας το καθένα το δικό του αστεράκι.. .
«Μπαμ μπαμ μπαμ… μπαμ μπαμ μπαμ.. »
«Έφτασε η ώρα!» φώναξε ο Σκορδοφλύδης, ο αρχηγός των αστροφωτιστών και όλα τα παιδιά σαν υπνωτισμένα, άρχισαν να στήνουν έναν μεγάλο κύκλο γύρω από το πηγάδι. «Έφτασε η ώρα!» φώναξε η Ελιά και τα παιδιά σήκωσαν τα χέρια με τα αστεράκια ψηλά στον ουρανό.

Η Νεραϊδοφύλακας άρχισε τον νεραϊδοχορό της. Τα παιδιά ακολούθησαν εκστασιασμένα. Χόρευαν – χόρευαν και η ξωτικοενέργεια{10} άρχισε να απλώνεται παντού.
Ήξεραν σε λίγο τι θα συμβεί.
Έτσι γινόταν χρόνια στο «Κήπο των Αληθινών Ευχών».
Έριχναν τα αστεράκια στο πηγάδι, έλεγαν τη ”μαγική λέξη που όλα τα μπορεί” {11} και με τη βοήθεια των ξωτικών τα αστέρια ζωντάνευαν και ανέβαιναν στον ουρανό! Μάλιστα καλά ακούσατε! Ζωντάνευαν και ανέβαιναν στον ουρανό! Και όταν ζωντάνευαν όλα τα αστέρια και ο ουρανός γινόταν τόσο φωτεινός σαν μεσημέρι καλοκαιριού, τότε η Νεραϊδοφύλακας έλεγε την «Προσευχή των Άστρων”{12} και χάραζε με τις λέξεις της τα νέα «Μονοπάτια του Χρόνου»{13} για να μπορέσουν τα άστρα όταν έρθει η ώρα τους να πέσουν στη γη, να βρουν τον αληθινό δρόμο μέχρι την καρδιά του κάθε παιδιού και να κάνουν την ευχή του, πραγματικότητα.

Το πρώτο παιδί έριξε το αστέρι του στο πηγάδι και ψιθύρισε την ευχή του.
Το πηγάδι γουργούρισε σιγανά.
Η Ελιά θρόισε, η Νεραϊδοφύλακας χαμογέλασε.
Όλα τα παιδιά άρχισαν να περνούν με τη σειρά τους, να ρίχνουν το αστέρι τους στο πηγάδι και να ψιθυρίζουν την ευχή τους. Το πηγάδι όλο και δυνάμωνε το υπόκωφο γουργουρητό του.. Γρου γρου γρου… γρου γρου γρου…
Τα ξωτικά άρχισαν το τραγούδι…

«Με τη δύναμη που ‘χει η καρδιά σου
με την πίστη που έχει η ψυχή,
θα πετάξει ψηλά το αστέρι
κι ευχή σου θα βγει αληθινή

Να πιστέψεις πως είναι αλήθεια
κράτα πάντα ανοιχτή την καρδιά,
είναι εκείνη ο πιο σίγουρος δρόμος
για να φτάσεις μια μέρα ψηλά »
Όλοι γύρω τραγουδούσαν το «Τραγούδι της Αληθινής Ευχής»{15} και χόρευαν, χόρευαν ενώ, η ξωτικοενέργεια είχε καλύψει ολόκληρο τον κήπο με ένα πράσινο απόκοσμο φως.
Ξαφνικά ένα τρομερό βουητό ακούστηκε, ενώ μία τεράστια κάπα σκοτείνιασε τον ουρανό. Ο Άρχοντας της Φεγγαροπολιτείας ήταν εκεί και στεκόταν απειλητικός πάνω από τα κεφάλια τους.

«ΣΤΟΠ!» ούρλιαξε. «Αρκετά σας ανέχτηκα τόσους αιώνες βρωμοξωτικά! Κανένα αστέρι δεν θα ανέβει ξανά στον ουρανό! Γεμίσατε τον ουρανό με δαύτα και θαμπώνετε τη λάμψη του του μεγάλου Βασιλιά! ΤΕΛΟΣ! Στον ουρανό από εδώ και μπρος θα λάμπει μόνο το Φεγγάρι!». Ούρλιαζε, ούρλιαζε και μικρά συννεφάκια καπνού έβγαιναν από τα τεράστια ρουθούνια του.
«ΘΕΛΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ! ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΩΡΑ!» τσίριξε και άπλωσε την τεράστια χερούκλα του.
«Τρέξτε! Σώστε τις ευχές! Γρήγορα!» φώναξε η Νεραϊδοφύλακας.
Τα ξωτικά πάγωσαν.

«Την πατήσαμε… » ψιθύρισε ο αρχηγός τους…

Ήταν λίγο πριν τα Χριστούγεννα…
Η συνέχεια στον ”Κήπο των αληθινών ευχών” γιατί…

…«Ποιος μπορεί να είναι απών απ’ το κήπο των ευχών;»

ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Φράσεις – Ερμηνεία
1. Άρχοντας της Φεγγαροπολιτείας Άρχοντας, εκλεγμένος από τον εαυτό του, μέλος του «Συμβουλίου του Ενός».

2. Φεγγαροπολιτεία Η πρώτη πολιτεία που χτίστηκε από τους προϊστορικούς ουρανανθρώπους προς τιμήν του Φεγγαριού.
3. Μαύρος γάτος Ένας μαύρος γάτος.
4. Μπλε αράχνες Οι ζωντανές σκέψεις του Άρχοντα της Φεγγαροπολιτείας κάθε φορά που γίνεται μπλε από το κακό του.
5. Κήπος των Αληθινών Ευχών Ο Μοναδικός κήπος παγκοσμίως που όλες οι ευχές είναι αληθινές και γίνονται πάντα πραγματικότητα. Έχει προταθεί από διεθνή οργάνωση με τη γνωστή σε όλους επωνυμία ” Ευχής έργον” να καθιερωθεί ως το όγδοο θαύμα του κόσμου.
6. Μαγικό πηγάδι Η μυστική πόρτα που ενώνει τον κόσμο των ξωτικών με τη γη.
7. Αστροευχές Ανακάλυψη του 14ου Άρχοντα της Αστροπολιτείας Μέγα Επιστήμονα Ωρίωνα, ο οποίος με τη στήριξη των οπαδών του «Νόμου του Αντιθέτου»{8} και μετά από πολύχρονες αναζητήσεις, πειράματα και – όπως είναι φυσικό – συγκρούσεις με την αντιπολίτευση, κατασκεύασε μικρά αντικείμενα σε σχήμα αστεριών, τα οποία με την κατάλληλη ενέργεια (ξωτικοενέργεια) μπορούν να εκτοξεύονται στον ουρανό, να ζωντανεύουν και κάνουν τις ευχές των παιδιών πραγματικότητα.
8. Ο Νόμος του Αντιθέτου Οι οπαδοί του «Νόμου του Αντιθέτου» επιμένουν να υποστηρίζουν παράλληλα δύο εκ διαμέτρου αντίθετες θεωρίες, οι οποίες σε πλήρη αντίθεση με τους νόμους της αστροφυσικής, έχουν κάνει άνω- κάτω την Επιστημονική Κοινότητα. «Πέφτει Ένα Άστρο Κάνε Μια Ευχή» και «Ανεβαίνει Ένα Άστρο Βγαίνει Μια Ευχή».
9. Αστροφωτιστές Υψηλόβαθμα στελέχη, απόφοιτοι της Μεγάλης Μαγοαστροφυσικής Σχολής, με εξειδίκευση στις αστροευχές και υποστηρικτές του «Νόμου του Αντιθέτου».
10.Ξωτικοενέργεια Ενέργεια που ανακαλύφτηκε στις αρχαίες κοίτες των ξεχασμένων αστεριών{16}, η όποια εικάζεται ότι δημιουργήθηκε από την πρώτη ανάσα του πρώτου αστεριού. Σε αυτήν βασίζεται και η εκπαίδευση των Αστροφωτιστών.
11. Η Μαγική λέξη που όλα τα μπορεί Δεν μας επιτρέπεται η δημοσίευση.
12. Προσευχή των Άστρων Προσευχή από την 626η σειρά αρχαίων πάπυρων με την ονομασία ”Χαμενοιστουςαιώνες” αγνώστου συγγραφέως. Αποτελείται από διάσπαρτες φράσεις οι οποίες και δημιουργούν τα «Μονοπάτια του Χρόνου». Την «Προσευχή των Άστρων» επιτρέπεται να διαβάσει μόνο έμπιστος απεσταλμένος του Νεραϊδόκοσμου. Επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συννεφόκοσμος.
13. Μονοπάτια του Χρόνου Κρυφά διαστημικά μονοπάτια φτιαγμένα από τις λέξεις της «Προσευχής των Άστρων». Στόχος να οδηγήσουν τα αστέρια που πέφτουν στην επίτευξη του στόχου τους , να πραγματοποιήσουν δηλαδή την ευχή για την οποία και δημιουργήθηκαν. Όταν μία ευχή πραγματοποιείται, το μονοπάτι αυτόματα διαγράφεται από το χάρτη του διαστήματος ενώ τα μονοπάτια που παρατηρούνται να παραμένουν είναι εκείνα των «Αστεριών σε Αναμονή»{14}.
14. Αστέρια σε Αναμονή (Α.Α.) Είναι τα αστέρια που εξακολουθούν να παραμένουν στον ουρανό έχοντας μπει σε αναμονή από τους νόμιμους κατόχους λόγο προτεραιοτήτων. Διαφορετική κατηγορία από τα «Ξεχασμένα Αστέρια» (βλέπε παρακάτω)
15. Τραγούδι της Αληθινής Ευχής Σε ρυθμό 4/4, κλίμακα μείζονα και στίχο ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο, θεωρείται το μοναδικό τραγούδι που μπορεί να προσαρμοστεί σε πλήρη αρμονία με τους χτύπους της καρδιάς, αλλά και να ρυθμίσει τυχόν δυσλειτουργίες της.
16. Ξεχασμένα αστέρια Σβησμένα αστέρια με ψήγματα ενεργής αστερόσκονης . Ευχές που για κάποια παιδιά ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν γιατί έτσι άπλα τις ξέχασαν…

…ή νομίζουν ότι τις ξέχασαν…

Υ.Γ. : Όλες οι ευχές μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Δεν υπάρχει ευχή που να μην μπορεί να πραγματοποιήσει ο «Κήπος των Αληθινών Ευχών».
Η ευχή που δεν θα πραγματοποιηθεί είναι εκείνη που ΕΣΥ δεν πίστεψες, ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί…

Κατηγορία : ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα
Σε τροχαίο ατύχημα στην Ιεράπετρα ενεπλάκη το όχημα του Υπουργού Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Σε τροχαίο ατύχημα στην Ιεράπετρα ενεπλάκη το όχημα του Υπουργού Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη
Ανακοίνωση – Τοποθέτηση Γονέων 5ου Νηπιαγωγείου Σητειας
ΣΗΤΕΙΑ
Ανακοίνωση – Τοποθέτηση Γονέων 5ου Νηπιαγωγείου Σητειας
Απάντηση στο δημοσίευμα του Βουλευτή Λασιθίου κ. Θραψανιώτη από την ΕΑΣ Σητείας
ΣΗΤΕΙΑ
Απάντηση στο δημοσίευμα του Βουλευτή Λασιθίου κ. Θραψανιώτη από την ΕΑΣ Σητείας
Την τελευταία του πνοή άφησε λίγο πριν τη μία τα μεσάνυκτα το δίχρονο αγοράκι που είχε πέσει μέσα σε ένα βαρέλι με νερό
ΚΡΗΤΗ
Την τελευταία του πνοή άφησε λίγο πριν τη μία τα μεσάνυκτα το δίχρονο αγοράκι που είχε πέσει μέσα σε ένα βαρέλι με νερό
Ευχαριστήριο της ΔΟΚΑΣ
ΣΗΤΕΙΑ
Ευχαριστήριο της ΔΟΚΑΣ
Την προσωρινή αναστολή της διαδικασίας ανάρτησης των δασικών χαρτών ζητά με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης
ΚΡΗΤΗ
Την προσωρινή αναστολή της διαδικασίας ανάρτησης των δασικών χαρτών ζητά με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης
Σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου για θέματα πολιτικής προστασίας
Χωρίς κατηγορία
Σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου για θέματα πολιτικής προστασίας
Ευχαριστήριο του Γυμνασίου Παλαικάστρου
ΣΗΤΕΙΑ
Ευχαριστήριο του Γυμνασίου Παλαικάστρου
ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ.
ΑΠΟΨΕΙΣ
ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ.
Κυβερνητικές ευθύνες για το μπάχαλο των δασικών χαρτών εις βάρος των πολιτών της Κρήτης
ΛΑΣΙΘΙ
Κυβερνητικές ευθύνες για το μπάχαλο των δασικών χαρτών εις βάρος των πολιτών της Κρήτης