Οι φετινές πανελλήνιες εξετάσεις έκρυβαν δυσάρεστες εκπλήξεις αναφορικά με τα αποτελέσματά τους. Η δυσκολία στο μάθημα της Χημείας, όπως εξάλλου τόνισε και η Ένωση Ελλήνων Χημικών αλλά και η αναστάτωση που προέκυψε εξαιτίας της πανδημίας μείωσαν τις βάσεις κατά χιλιάδες μόρια. Αποτέλεσμα πολλά να είναι τα τμήματα που όχι μόνο ο τελευταίος φοιτητής τους εισέρχεται με βαθμολογία κάτω από τη βάση αλλά και ο πρώτος εισακτέος έχει χαμηλές βαθμολογίες με όλα τα μαθήματα να είναι κάτω από 10.
Το τμήμα Επιστημών Διατροφής Διαιτολογίας δεν μπορούσε να εξαιρεθεί από την εικόνα μείωσης των βάσεων, δεδομένου ότι δημιουργήθηκε και ένα ακόμα τμήμα διατροφής Διαιτολογίας στην Καλαμάτα. Παρά ταύτα το τμήμα κατάφερε να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με την γενικότερη κατάσταση με τον τελευταίο φοιτητή να εισέρχεται με 9.175 μόρια. Είναι βέβαια η πρώτη φορά που το τμήμα έχει εισακτέο με βαθμό κάτω από τη βάση, όμως κι αυτός είναι οριακά. Ο πρώτος φοιτητής που εισήλθε είναι μαθήτρια από το 2ο Λύκειο Ηρακλείου με 13.125 μόρια ενώ ο συνολικός αριθμός των εισακτέων με βάση το ΦΕΚ 1853/15-05-20 150 μαθητές εισάγονται στο τμήμα. Σ’ αυτούς δεν περιλαμβάνονται οι Κύπριοι φοιτητές και οι ειδικές κατηγορίες.
Δεδομένου λοιπόν ότι έγινε ένα επιπλέον τμήμα Διατροφής-Διαιτολογίας στην Καλαμάτα, έπεσαν οι βάσεις σε περιπτώσεις και πάνω από 5.000 μονάδες, το τμήμα της Σητείας κατάφερε να διατηρήσει μια αξιοπρεπή βάση, να είναι το δεύτερο σε βαθμολογία τμήμα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ Κρήτης) και να προσφέρει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα σπουδών στους φοιτητές του.