Εσπερίδα με θέμα: ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

146 Προβολές

Ο Δήμος Σητείας και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. ΟΤΑ, σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας και την επιστημονική υποστήριξη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του παραρτήματος ΤΕΙ Σητείας, συνδιοργανώνουν ενημερωτική εσπερίδα με θέμα:

«ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ».

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, ώρα 17:30, στο αμφιθέατρο του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης, Τρυπητός Σητείας.

Σκοπός της εσπερίδας είναι η ανάλυση των παραγόντων που επιδρούν στην ποιότητα του ελαιολάδου κατά την συγκομιδή, την έκθλιψη του ελαιοκάρπου καθώς και την αποθήκευση και τυποποίησή του και η αναζήτηση καλών πρακτικών που στοχεύουν σε ένα ανταγωνιστικό τελικό προϊόν. Με τις γευσιγνωστικές δοκιμές που θα διεξαχθούν, θα αναδειχθούν τα στοιχεία εκείνα που χαρακτηρίζουν την ποιότητα ενός ελαιολάδου.

Εισηγήσεις θα παρουσιάσουν:

· Η κα Έφη Χριστοπούλου, Χημικός Εμπειρογνώμωνας του Δ.Σ.Ε και Ευρωπαϊκής Ένωσης- Γευσιγνώστης Παρθένου Ελαιολάδου.

«Καλές Πρακτικές και Ποιότητα Παρθένου Ελαιολάδου» &

«Γευσιγνωσία Παρθένου Ελαιολάδου»

· Μαρία Παρλαβάντζα, Χημικός Μηχανικός.

«Επιμολύνσεις Ελαιολάδου»

· Αντωνέλλα Ψαρουδάκη, Δρ. Γεωπονικών Επιστημών, Σχολή Γεωπονίας Τ.Ε.Ι Κρήτης, Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας.

«Ισχυρισμοί Υγείας στο Ελαιόλαδο»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΣΠΕΡΙΔΑΣ «ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ» Σητεία 13 Νοεμβρίου 2017 Αμφιθέατρο του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης Παράρτημα Σητείας

7:30-18:00 Προσέλευση

18:00-18:15 Χαιρετισμοί.

18:15-19:15 «Καλές Πρακτικές και Ποιότητα Παρθένου Ελαιολάδου», Έφη Χριστοπούλου, Χημικός Εμπειρογνώμωνας του Δ.Σ.Ε και Ευρωπαϊκής Ένωσης- Γευσιγνώστης Παρθένου Ελαιολάδου.

19:15-19:45 «Γευσιγνωσία Παρθένου Ελαιολάδου» , Έφη Χριστοπούλου.

19:45-20:00 «Επιμολύνσεις Ελαιολάδου», Μαρία Παρλαβάντζα, Χημικός Μηχανικός.

20:00-20:15 «Ισχυρισμοί Υγείας στο Ελαιόλαδο», Αντωνέλλα Ψαρουδάκη, Δρ. Γεωπονικών Επιστημών, Σχολή Γεωπονίας Τ.Ε.Ι Κρήτης, Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας.

20:15-21:00 Συζήτηση, Συμπεράσματα

21:00 Λήξη

Κατηγορία : ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα
Στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» ο Γιάννης Πλακιωτάκης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» ο Γιάννης Πλακιωτάκης
1η Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS HIV (Human Immunodeficiency Virus) AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome
ΑΠΟΨΕΙΣ
1η Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS HIV (Human Immunodeficiency Virus) AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome
παρατείνεται μέχρι 2 Δεκεμβρίου 2020 η υποβολή αιτήσεων των κατ’ επάγγελμα ελαιοπαραγωγών για την έκτακτη ενίσχυση
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
παρατείνεται μέχρι 2 Δεκεμβρίου 2020 η υποβολή αιτήσεων των κατ’ επάγγελμα ελαιοπαραγωγών για την έκτακτη ενίσχυση
Προκήρυξη διαγωνισμού Λογοτεχνίας και Ζωγραφικής του ΣΕΔΗΚ
ΚΡΗΤΗ
Προκήρυξη διαγωνισμού Λογοτεχνίας και Ζωγραφικής του ΣΕΔΗΚ
Ανάγκη δημιουργίας Ευρωπαϊκής Ατζέντας για τις Αγροτικές περιοχές
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Ανάγκη δημιουργίας Ευρωπαϊκής Ατζέντας για τις Αγροτικές περιοχές
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Παράταξης «ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ»: Δε συμμετέχουμε σε αποφάσεις δια περιφοράς
ΣΗΤΕΙΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Παράταξης «ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ»: Δε συμμετέχουμε σε αποφάσεις δια περιφοράς
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΊΟΥ
ΚΡΗΤΗ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΊΟΥ
Υπομνήματα του προέδρου Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμά Χαριτάκη
ΛΑΣΙΘΙ
Υπομνήματα του προέδρου Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμά Χαριτάκη
Άυξηση προυπολογισμού των προγραμμάτων τουριστικής προβολής και προώθησης αγροτικών προϊόντων
ΚΡΗΤΗ
Άυξηση προυπολογισμού των προγραμμάτων τουριστικής προβολής και προώθησης αγροτικών προϊόντων
Αποζημιώσεις των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών που επλήγησαν από την θεομηνία και δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αποζημιώσεις των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών που επλήγησαν από την θεομηνία και δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ