Ελληνικές εξαγωγές ελαιολάδου: Σήμερα επιβεβαιώνεται αύξηση ελληνικών εξαγωγών ελαιολάδων κατά 61,1% το πρώτο τρίμηνο του 2020.

152 Προβολές

του Βασίλη Ζαμπούνη,

Οι εβδομάδες της μεγάλης καραντίνας λόγω κορωνοϊού αποτέλεσαν μία από τις πιο κρίσιμες εποχές για όλους, συμπεριλαμβανομένων φυσικά παραγωγών, ελαιοτριβέων, εμπόρων, που δίσταζαν τι να κάνουν με τα λάδια τους. Σ΄αυτές λοιπόν τις ώρες κάθε πληροφόρηση είχε ιδιαίτερη βαρύτητα, γι αυτό στο olivenews.gr παρακολουθούσαμε συνεχώς το θέμα με ιδιαίτερη προσοχή και γράψαμε το Μην κινδυνολογείτε με fake news! Συνεχίζονται οι εξαγωγές προς Ιταλία (συνεχής ενημέρωση). Σε αυτή τη σειρά των αναρτήσεων εξηγούσαμε λεπτομερώς πως εξελίσσονται οι εξαγωγές και εδώ χρειάστηκε να διαψεύσουμε τα fake news ότι δήθεν οι εξαγωγές είχαν σταματήσει όπως έγραφαν σε ανυπόγραφο άρθρο του το agronews.gr και όχι μόνο. Μάλιστα, αυτού του είδους τα fake news συνέχισαν από το agronews.gr να γράφει διάφορα ευφάνταστα, όπως «Ώθηση στην αγορά αναμένεται ότι θα δώσει η επανεκκίνηση της ιταλικής βιομηχανίας ελαιολάδου στον Βορά (με ένα ρ), η οποία είχε βάλει λουκέτο σε αρκετές μονάδες το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας του κορωνοϊού. Μάλιστα ήδη ορισμένα βυτία έχουν πάρει τον δρόμο τους για την γειτονική χώρα».

Σήμερα τα επίσημα στοιχεία της ΕλΣτατ που επεξεργάστηκε το Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) του ΣΕΒΕ, έρχονται να επιβεβαιώσουν απόλυτα τις δικές μας εκτιμήσεις και πηγές ενημέρωσης διαψεύδοντας τα κινδυνολογικά fake news που απειλούσαν να παγώσουν την αγορά.

Σύμφωνα λοιπόν με το ΙΕΕΣ το τρίμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό η κατηγορία Λίπη – Έλαια παρουσίασε αύξηση από 116,6 σε 187,9 εκ € (κατά 61,1%) και μάλιστα συμπαρασύροντας σε γενική τάση αύξησης των τροφίμων συνολικά κατά 18,1%

πηγή: Olivenews.gr

Κατηγορία : ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Τελευταία Νέα