Γυναικείος Συνεταιρισμός Ζάκρου

1658 Προβολές

Μετά από ώριμη σκέψη πολλών ετών ο Γυναικείος Συνεταιρισμός Ζάκρου ξεκίνησε την λειτουργία του το 2007. Μια ομάδα από δημιουργικές και δραστήριες γυναίκες αποφάσισαν να αποδράσουν από την καθημερινότητα. Με πίστη στην ιδέα του Συνεταιρισμού και με σύμμαχο τους το μεράκι και την αγάπη για τον τόπο τους ίδρυσαν το γυναικείο Συνεταιρισμό «Μελίων».

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Το αντικείμενο του συνεταιρισμού είναι η παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων φτιαγμένα από αγνές πρώτες ύλες με συνταγές που κληρονομήσαμε από τις γιαγιάδες μας. Με βάση το παρθένο Ζακρίτικο ελαιόλαδο, το μέλι, το γάλα, τη ρακί και άλλα προϊόντα της περιοχής μας δημιουργήσαμε μικρά αριστουργήματα χωρίς προσθήκη συντηρητικών.
ΤΟ ΟΡΑΜΑ

Αξιοποίηση των παραδοσιακών προϊόντων, προβολή του πολιτισμού και της ταυτότητας του τόπου μας με την δημιουργία ενός υγιή γυναικείου συνεταιρισμού που θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τις επερχόμενες γενεές. Πιστεύουμε ότι αυτό που κάνουμε είναι κάτι που θα αναδείξει το χωριό μας, θα βελτιώσει την αυτοπεποίθηση και την κοινωνική αναβάθμιση των γυναικών της υπαίθρου, θα προβάλλει τον πολιτισμό και την ταυτότητα του τόπου μας.
Είμαστε αισιόδοξες ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί θετικά στην προσπάθειά μας θα μας δώσει δύναμη να κάνουμε γνωστή σε όλο τον κόσμο την « Κρητική παραδοσιακή διατροφή» υιοθετώντας την ως τρόπο ζωής.Τελευταία Νέα