Αναζητώντας το Ευρωπαϊκό μας πνεύμα! Erasmus+ του Γενικού Λυκείου Σητείας

102 Προβολές

Ένα νέο πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών της Ευρώπης, Erasmus+, ανέλαβε το Γενικό Λύκειο Σητείας κατά το τρέχον διδακτικό έτος. Πρόκειται για το τρίτο πρόγραμμα ανταλλαγής, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας. Το νέο πρόγραμμα, με τίτλο “Tracing our European Spirit” (Αναζητώντας το ευρωπαϊκό μας πνεύμα), θα διαρκέσει ως το Δεκέμβριο του 2019. Συμμετέχουν μαθητές και καθηγητές από σχολεία της Ρουμανίας, της Αυστρίας, της Πολωνίας, της Κύπρου, της Ισπανίας και φυσικά της Ελλάδας! Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι μέσα σ’ αυτά τα δύο χρόνια οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις των χωρών που συμμετέχουν, αλλά και να καλλιεργήσουν τις γλωσσικές και τις κοινωνικές τους δεξιότητες.

Ως πρώτη χώρα υποδοχής ορίστηκε, μετά από επιθυμία των άλλων χωρών, η Ελλάδα και το σχολείο μας. Καθώς στη χώρα μας γεννήθηκε ο μύθος της Ευρώπης και αποτελεί το λίκνο του δυτικού πολιτισμού. Κατά τη βδομάδα παραμονής των ξένων μαθητών και καθηγητών στη Σητεία, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, στη Μονή Τοπλού, στο φοινικόδασος Βάι, στον αρχαιολογικό χώρο του Ρουσσόλακου, στο Μόχλος και στο Μινωικό Ανάκτορο της Ζάκρου. Οι μαθητές, Έλληνες και φιλοξενούμενοι, κρατώντας σημειώσεις και φωτογραφίες παρουσίασαν στους συμμαθητές τους μετά το πέρας των επισκέψεων όλα αυτά που αποκόμισαν από την περιήγηση τους στον τόπο μας. Την τελευταία μέρα «στήθηκε» αποχαιρετιστήριο κρητικό γλέντι από τους μαθητές μας, όπου Έλληνες και ξένοι μπήκαν μαζί στον χορό δίνοντας σάρκα και οστά στο πνεύμα ομόνοιας και συνεργασίας που διδάσκει το Erasmus+.

Υπεύθυνοι καθηγητές του σχολείου μας είναι οι: Αναγνωστάκη Άρτεμις, Καναβάκης Γιώργος, Κοντογιωργάκης Νεκτάριος, Παπαδάκης Γιάννης, Περάκης Νίκος, Συντυχάκη Φανή, Τσικαλάκης Γεώργιος, Τσιφετάκης Μανώλης και Χανς Άντζελα.

Κατηγορία : ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα