Με σύμμαχο τον άνεμο έγιναν οι αγώνες στο πλαίσιο του GR Wave Festival -Faneromeni 2020 στη θαλάσσια περιοχή της Ανάληψης Χαμεζιου του Δήμου Σητείας.
Το φεστιβάλ διοργάνωσε ο Σύλλογος Εξωτερικών Δραστηριοτήτων Αναψυχής – ΖΩΗ (ΣΕΔΑΖΩΗ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης /Region of Crete του Haraklion Windsurfing Club και του Ναυτικού Ομίλου Σητείας καθώς και την υποστήριξη των Δήμου Σητείας -Sitia Municipality και του Sitia Geopark και του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητειας.
Σκοπός της δράσης αυτής είναι η ανάδειξη του αθλήματος αναψυχής Ιστιοσανίδας-Windsurfing, η ανάδειξη της ανατολικής Κρήτης για αθλητικό τουρισμό και δράσεις αναψυχής και τέλος ο πολιτισμός που πηγάζει μέσα από τον αθλητισμό.
Η αθλητική αυτή συνάντηση είναι ενταγμένη στο καλεντάρι της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα δικά της υγειονομικά πρωτόκολλα