Την Τετάρτη 22 Αυγούστου, ώρα 18: 30 στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης – Τρυπητός Σητείας. πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εργασίας με θέμα: «Η επιστήμη στην υπηρεσία των αναγκών της κοινωνίας του Γεωπάρκου Σητείας». Την εκδήλωση οργάνωσε η Επιτροπή Διαχείρισης του Γεωπάρκου Σητείας (ΔΟΚΑΣ), σε συνεργασία με τη Δρ. Καλλιόπη Πεδιαδίτη-Landscape Research Group και το Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του TEI Κρήτης.
Στόχοι της συνάντησης ήταν: Η καταγραφή ερευνητικών αναγκών της περιοχής. Ποιες είναι οι ανάγκες για επιστημονική υποστήριξη στην περιοχή μας.
Η καταγραφή και ανάδειξη του συγκριτικού πλεονεκτήματος της περιοχής στην προσέλκυση συνεδριακού τουρισμού
Ο από κοινού καθορισμός υπεύθυνου έρευνας και καθορισμό του ρόλου του στα πλαίσια του Γεωπάρκου
Η καταγραφή προτάσεων για τη βελτίωση της ενημέρωσης και επικοινωνίας των φορέων του Γεωπάρκου, καθώς και ο σχεδιασμός διάφανων ανοικτών συμμετοχικών διαδικασιών για την επίτευξη των ανωτέρων στόχων.
Παράλληλα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε ανάμεσα σε πολίτες και πρότειναν ανάγκες που έχει το γεωπάρκο.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν, η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πετράκη Π., Ο δήμαρχος Σητείας κ. Πατεράκης, ο Πρόεδρος του τμήματος κ. Ζαφειρόπουλος Βασ., ο Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης κ. Αντωνιδάκης Εμμ., ο ηγούμενος της Μονής Τοπλού π. Φιλόθεος, Μέλη Συλλόγων και φορέων, καθηγητές και διδάσκοντες του τμήματος Διατροφής διαιτολογίας, το μέλος του Ευρωπαίου Δικτύου Γεωπάρκων κ. Μπάμπης Φασουλάς, η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου Σοφιανού και πολλοί ενεργοί πολίτες της Σητείας.