Eπιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης σε εργαζόμενους (video)

20 Προβολές

Η Ένωση Φορέων, που αποτελείται από : * το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), συντονιστής της Ένωσης * το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ) και * Την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ (ΟΕΒΕΝΛ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Γενική Γραμματεία Εμπορίου και ΕΥΔ ΕΠΑΕ), ξεκινά την υλοποίηση επιδοτούμενων σεμιναρίων κατάρτισης για εργαζόμενους & αυτοαπασχολούμενους σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων της οικονομίας με στόχους την αναβάθμιση των επαγγελματικών προσόντων του ανθρώπινου δυναμικού και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Σε μία περίοδο οξύτατης οικονομικής κρίσης, υψηλής και αυξανόμενης ανεργίας καθώς και κλεισίματος δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, η προσαρμογή γνώσεων και δεξιοτήτων μέσα από τη συνεχή επιμόρφωση και εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού μπορεί να αποτελέσει ένα από τα μέσα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Τα σεμινάρια κατάρτισης που αφορούν σε ένα ευρύ φάσμα θεματικών πεδίων είναι τα ακόλουθα: 1. «Έξοδος από την κρίση: Τεχνικές παρέμβασης στην λειτουργία της επιχείρησης και αντιμετώπιση της κρίσης και της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας – Η λειτουργία της επιχείρησης στο περιβάλλον της Οικονομικής Κρίσης» 2. «Έξοδος από την κρίση: Πράσινη επιχειρηματικότητα – Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) – Κοινωνική Οικονομία» 3. «Έξοδος από την κρίση: Κλαδικοί σχηματισμοί – Συστάδες Επιχειρήσεων» 4. «Οργάνωση και λειτουργία μικρής και πολύ μικρής επιχείρησης – “Business to Business” 5. «Οργάνωση και λειτουργία μικρής και πολύ μικρής επιχείρησης – Υποχρεώσεις έναντι Δημοσίων Φορέων / Οργανισμών και Τρίτων» 6. «Διερεύνηση εναλλακτικών προμηθευτών, έξυπνες αγορές και διαπραγμάτευση» 7. «Εφοδιαστική διαχείριση (logistics management)» 8. «Γενική Οικονομική Εκπαίδευση» 9. «Οργανωτικές Ικανότητες» 10. «Ικανότητα επικοινωνίας» 11. «Ικανότητα διαχείρισης συγκρούσεων στο χώρο εργασίας» * Κάθε σεμινάριο έχει διάρκεια 40 ώρες. *

Οι δράσεις κατάρτισης ξεκίνησαν ήδη (Δεκέμβριος 2012) και θα διαρκέσουν μέχρι το Σεπτέμβριο 2014. *

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και εργοδότες πολύ μικρών επιχειρήσεων (μέχρι 3 εργαζόμενους). Συνολικά προβλέπεται να καταρτιστούν 19.320 άτομα σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. * Οι συμμετέχοντες θα επιδοτούνται με 5€ ανά ώρα κατάρτισης.

Για τις ανάγκες του έργου αναπτύχθηκε σύγχρονο, εξειδικευμένο και υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό υλικό. Η υλοποίηση των σεμιναρίων θα γίνει σε πιστοποιημένες δομές σε όλη ην Ελλάδα και θα αξιοποιηθούν πιστοποιημένοι και έμπειροι ανά αντικείμενο εκπαιδευτές ενηλίκων. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ 2007-2013 του ʼξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού και των Επιχειρήσεων» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το έντυπο αίτησης συμμετοχής , στα κατά τόπους γραφεία των : * ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ , ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ (ΟΕΒΕΝΛ) * ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ * ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ * ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ * ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ * ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ (ΕΒΕΣΟΛ) * ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ * ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ * ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ * ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΜΠΑΡ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

H ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ σε συνεργασία με το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ και σε συνεργασία με το ΚΕΚ Ανάπτυξη Κρήτης πρόκειται να υλοποιήσει επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης σε εργαζόμενους στο πλαίσιο του προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης (ΛΑΕΚ 1-25). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζόμενους επιχειρήσεων με έως 25 άτομα προσωπικό, καθώς και σε ανεξάρτητους εργαζόμενους, των οποίων οι επιχειρήσεις-εργοδότες δεν μπορούν να συμμετέχουν.

Τα σεμινάρια, θα είναι διάρκειας 40 ωρών .

Στα εν λόγω σεμινάρια, θα μπορούν να κάνουν αίτηση εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν θεωρημένο βιβλιάριο ΙΚΑ για το έτος 2012.

Στους συμμετέχοντες θα καταβληθεί αποζημίωση 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης και θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν είναι τα παρακάτω:

1. Υπεύθυνη Δήλωση Επιχείρησης , της επιχείρησης εφόσον συμμετέχουν μέσω επιχείρησης, ή βεβαίωση από το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου αν συμμετέχουν ως ανεξάρτητοι εργαζόμενοι.

2. Αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας

3. Αντίγραφο βιβλιαρίου καταθέσεων της σελίδας όπου φαίνεται ο αριθμός λογαριασμού IBAN του δικαιούχου για την είσπραξη του δικαιούμενου ποσού.

4. Επικυρωμένο βιβλιάριο ΙΚΑ για το έτος 2012

5. ΑΦΜ και ΑΜΚΑ

Τηλέφωνα για πληροφορίες: κα. Αστυρακάκη Στέλλα 6988069772 & 2810792207

Κατηγορία : ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα
Ζημιές από τη χαλαζόπτωση στο Μόχλος
VIDEO ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Ζημιές από τη χαλαζόπτωση στο Μόχλος
Εκστρατεία στήριξης του κρητικού κρασιού
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Εκστρατεία στήριξης του κρητικού κρασιού
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
ΛΑΣΙΘΙ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης
ΚΡΗΤΗ
Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΣΥΝ.Ε.Κ.  «Όχι στον ευτελισμό της Δημοκρατίας
ΛΑΣΙΘΙ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΣΥΝ.Ε.Κ. «Όχι στον ευτελισμό της Δημοκρατίας
Ανακοίνωση του Προέδρου της ΕΑΣΥ Λασιθίου για τη γιορτή του Αγίου Αρτεμίου
ΛΑΣΙΘΙ
Ανακοίνωση του Προέδρου της ΕΑΣΥ Λασιθίου για τη γιορτή του Αγίου Αρτεμίου
Ζητούν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες
ΣΗΤΕΙΑ
Ζητούν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες
Δύο νέες παιδικές χαρές παραδόθηκαν στο Ορεινό
ΛΑΣΙΘΙ
Δύο νέες παιδικές χαρές παραδόθηκαν στο Ορεινό
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, θα συνεχιστούν
ΚΡΗΤΗ
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, θα συνεχιστούν
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Αγροτικού Συνεταιρισμού ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΔΩΝ
ΣΗΤΕΙΑ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Αγροτικού Συνεταιρισμού ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΔΩΝ