Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τρίτη προγραμματισμένη συνάντηση των Φορέων Βορεινών Χωριών Σητείας με οικοδεσπότη τον Προοδευτικό Σύλλογο ΄Εξω Μουλιανών.
Σε αυτή την συνάντηση:
Δρομολογήθηκαν δράσεις και παρεμβάσεις σχετικές με θέματα που μας απασχολούν, όπως η ανακύκλωση, η αποκομιδή των βαρέων απορριμμάτων, η λειτουργία του περιφερειακού Ιατρείου Τουρλωτής και η καταγραφή των διαθέσιμων παραδοσιακών σπόρων στα βορεινά χωριά.
Αποφασίστηκε ομόφωνα η πρώτη κοινή δράση και εκδήλωση των συλλόγων των βορεινών χωριών να γίνει την Πρωτομαγιά στο Φαράγγι του Ρίχτη, που θα πραγματοποιηθεί κατάβαση με καθαρισμό, διάνοιξη και σηματοδότηση του μονοπατιού, όπου χρειάζεται και κατάληξη όλων των πεζοπόρων στην παραλία του Ρίχτη σε μια κοινή γιορτή.
Συζητήθηκε το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο μέρος του χημικού οπλοστασίου της Συρίας θα καταστραφεί σε διεθνή ύδατα δυτικά των Χανίων και ομόφωνα καταδικάστηκε ως απαράδεκτη η σχεδιαζόμενη ενέργεια και αποφασίστηκε επαγρύπνηση για την ανάληψη δράσης μαζί με τους υπόλοιπους φορείς της Κρήτης σε περίπτωση που διαφανεί πρόθεση υλοποίησης του σχεδίου.
Η επόμενη συνάντηση καθορίστηκε για τις 8 Φεβρουαρίου 2014 με οικοδεσπότη τον Προοδευτικό Σύλλογο Λάστρου.
Σύλλογοι που συμμετείχαν:
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΧΛΟΥ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΣΤΡΟΥ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ»
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΦΑΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥΡΛΩΤΗΣ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΥΡΣΙΝΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΡΣΙΝΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥΛΙΑΝΩΝ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΞΩ ΜΟΥΛΙΑΝΩΝ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΧΑΜΕΖΙΟΥ