Όχι στην υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείο Σφάκας

11 Προβολές

Σε συνέλευση των γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Σφάκας και με συμμετοχή εκπροσώπων των Πολιτιστικών Συλλόγων των Βορνών Χωριών Δήμου Σητείας, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2014, τονίστηκε η υποβάθμιση του σχολείου λόγω της έλλειψης ενός εκπαιδευτικού.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Στέλιος Φραγκιαδάκης ανέφερε εκτενώς όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για να λυθεί το θέμα (Επισκέψεις, υπομνήματα στην Δνση Εκπσης, παραστάσεις κ.α) και τόνισε ότι το Δημοτικό Σχολείο Σφάκας αποτελεί μια ιδιαιτερότητα αφού εξυπηρετεί επτά χωριά και οι μαθητές μετακινούνται καθημερινά μέσα από ένα επικίνδυνο οδικό δίκτυο για να φθάσουν στο σχολείο τους. Το σχολείο μας βάσει των απαραίτητων προϋποθέσεων είναι τετραθέσιο και με την έλλειψη του εκπαιδευτικού υποβαθμίζεται.
Επειδή θεωρούμε ότι παρά τις εκκλήσεις μας και τις υποσχέσεις των Δντών της Περιφερειακής Εκπσης και επειδή κάθε μέρα που περνά η διδασκαλία γίνεται δυσχερέστερη και δεν ανεχόμαστε την υποβάθμιση της εκπαίδευσης επειδή τυγχάνει να είμαστε σε χωριά..
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ομόφωνα να απέχουμε των μαθημάτων την Τρίτη 18 Νοεμβρίου και θα επανακαθορίσουμε την στάση μας αναλόγως των εξελίξεων.

Το Δ.Σ του Συλλόγου
Γονέων και Κηδεμόνων
Δημοτικού Σχολείου Σφάκας

Κατηγορία : ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα