Στο ίδιο έργο θεατές θυμίζει η περίπτωση με τον καρδιολόγο στο Νοσοκομείο Σητείας. Μετά την παραίτηση του καρδιολόγου κ. Ζαρέα ο οποίος αν και στο νοσοκομείο Ιεράπετρας υπηηρετούσε στη Σητεια, στα πλαίσια μιας άτυπης συμφωνίας σχετική με την παραμονή του, κι ο οποία μάλλον δεν τηρηθηκε.
Φυσικά ένας γιατρός δεν επιλύει το πρόβλημα αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να λειτουργήσει το νοσοκομείο.
Μετά από σύσκεψη που έγινε στον ʼγιο Νικόλαο πάρθηκε απόφαση ο γιατρός καρδιολόγος να παραμείνει στη Σητεία μέχρι το τέλος Απριλίου και στη συνέχεια να έρθουν δύο επικουρικοί γιατροί που θα λύσουν το πρόβλημα.
Φυσικά προβλήματα υπάρχουν και στο ζήτημα του διοικητικού προσωπικού με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να λειτουργεί στα όρια.
Μόνο θετικό είναι ότι υπάρχει μια μικρή ελπίδα το σενάριο που αναφέρθηκε στον ʼγιο Νικόλαο να είναι αληθηνό και το νοσοκομείο να συνεχίσει τη λειτουργία του.
Εξάλλου είναι σημαντικό ότι το νοσοκομείο είναι σε πολύ καλή κατάσταση στο ζήτημα της μηχανοργάνωσης σε σχέση με άλλα νοσοκομεία.
Ακολουθούν δηλώσεις του γιατρού κ. Καστάνη Γρηγόρη και της Αναπληρότριας διευθύντριας του νοσοκομείου κ. Αγγελικής Λενακάκη.