Τ.Ο. Ν.Δ. ΣΗΤΕΙΑΣ:Το νoήμα της παρέλασης της 25ης Μαρτίου

13 Προβολές

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που η Αριστερά έχει καταδικάσει τις παρελάσεις μαθητών ως «άχρηστες και εθνοκαπηλευτικές». Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα επίθετα που χρησιμοποιούν, ενώ απαιτούν και την κατάργηση τους.

Η Τ.Ο. Ν.Δ. Σητείας αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, πιστεύουμε ότι οι παρελάσεις δεν έχουν το νόημα του σχολικού χαβαλέ και το χάσιμο της ώρας από τα μαθήματα. Οι παρελάσεις αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας που εκτός της απότισης φόρου τιμής σε όλους όσους αγωνίστηκαν για να είναι σήμερα ελεύθερη η πατρίδα μας, έχει στόχο να μάθουν τα παιδιά την Ιστορία μας και να μην πιστεύουν ότι έγινε «συνωστισμός στα παράλια της Σμύρνης και κάποιοι Μικρασιάτες βρέθηκαν στο νερό» τον τραγικό Σεπτέμβρη του 1922 του ξεριζωμού του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας {Αυτή ήταν η θέση της Μ. Ρεπούση σε βιβλίο της Ιστορίας, μιας κυρίας που βολοδέρνει μεταξύ Πα.Σο.Κ. και Αριστεράς}.

Οι παρελάσεις έχουν τον παιδευτικό ρόλο να προετοιμάσουν τα παιδιά ώστε να «ζήσουν» τα ιστορικά γεγονότα, να νιώσουν υπερηφάνεια για την πατρίδα τους και να αισθανθούν – αποδώσουν την οφειλόμενη τιμή προς εκείνους που θυσιάστηκαν για αυτήν. Το να γίνεις παραστάτης ή σημαιοφόρος είναι η ύψιστη αναγνώριση της συνολικής επίδοσης ενός μαθητή και η κατάθεση στεφάνου είναι το επιστέγασμα της τελετής μνήμης που συνιστά η παρέλαση.

Οι παρελάσεις δε μπορούν –και δεν πρέπει- να χρησιμοποιούνται ως ευκαιρία για να δείξουμε την αγανάκτηση μας προς τους παρόντες. Ούτε γίνονται με γνώμονα αν υπάρχουν προβλήματα ή όχι στο εκπαιδευτικό σύστημα ή αν το Υπουργείο Παιδείας διοικήθηκε από ανίκανους Υπουργούς, όπως η Διαμαντοπούλου. Αν αυτοί αποδεικνύονται κατώτεροι του αξιώματος τους, δεν είναι λόγος αμαύρωσης των εθνικών μας επετείων. Η τιμή είναι για τις προηγούμενες γενιές που έχυσαν το αίμα τους, ώστε να μπορούν οι μαθητές της πόλης μας, αλλά και οι μαθητές σε όλη την Ελλάδα και όπου αλλού υπάρχει ελληνικό στοιχείο, να παρελαύνουν κρατώντας ψηλά την Ελληνική Σημαία.

Ως Τ.Ο. Ν.Δ. Σητείας παροτρύνουμε τους γονείς, τους δασκάλους και τους καθηγητές της επαρχίας μας να διδάξουν για μια ακόμα φορά τα παιδιά μας, εμπνέοντας τους το πατριωτικό φρόνιμα, ενώ καλούμε τους μαθητές μας να κρατήσουν ξανά ψηλά την Ελληνική Σημαία, το ύψιστο σύμβολο της πατρίδας και του Έθνους μας.

Κατηγορία : ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα