Την Τετάρτη 6 Μαρτίου η συνάντηση με τον Υπ. Γγείας για το Νοσοκομείο

7 Προβολές

Η απόφαση που είχε πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας στην έκτακτη συνεδρίαση του για το Νοσοκομείο έφτασε στην πραγμάτωση της.

Η απόφαση αφορούσε την εξασφάλιση μιας συνάντησης με την Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Στη συνάντηση αυτή θα κληθούν να συμμετάσχουν εκτός από το Δήμαρχο Σητείας κ. Θοδωρή Πατεράκη, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Νίκος Κουρουπάκης, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Καστάνης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Μακρονικολάκης, οι Βουλευτές κ.κ.Πλακιωτάκης και Δερμιτζάκης, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Καρχιμάκης αλλά και όποιος άλλος εκπρόσωπος των τοπικών φορέων το επιθυμεί.

Θα προηγηθεί η απαραίτητη συνεννόηση για να ιεραρχηθούν και τεθούν τα θέματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σητείας σε δηλώσεις του : «Αυτά που εμείς ζητούμε είναι αυτά ακριβός τα οποία έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι δεσμευτικές και έχει την ευθύνη ο Δήμαρχος να τις υλοποιεί. Θα τεθεί το αυτοδύναμο του Νοσοκομείου Σητείας, η ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν τον Οργανισμό του Νοσοκομείου έτσι όπως πέρασε από το ΚΕΣΥΠΕ για να εκμεταλλευτούμε το Α άγονη ζώνη για το Νοσοκομείο Σητείας, θα ζητήσουμε το Νοσοκομείο Σητείας να περιληφθεί σε αυτά τα οποία θα γίνουν διορισμοί γιατρών, και όλα εκείνα τα θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με μια ανεξάρτητη λειτουργία του Νοσοκομείου Σητείας.

Είναι σαφέστατο, έχουμε ένα στόχο και θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι δεν τον αλλάζουμε.

Ο αγώνας για την καλή λειτουργία του Νοσοκομείου δεν είναι κάτι το οποίο τελειώνει. Είναι ένας συνεχείς αγώνας, μια εν δυνάμει διαδικασία η οποία δεν μας άφησε εξ αρχής αδιάφορους, και αν και δεν είναι στην αρμοδιότητα του δήμου αυτό το θέμα το αναδεικνύουμε συνεχώς και ρισκάρουμε, αν θέλετε, να υποστούμε μια πολιτική ζημιά αν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Δική μας υποχρέωση είναι να δώσουμε αυτή τη μάχη γιατί αυτό απαιτεί η τοπική κοινωνία γιατί αυτό και δικαιούνται».

Κατηγορία : ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα