Σχετικά με τη διακίνηση νωπών κηπευτικών προϊόντων στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά

10 Προβολές

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σητεία 15/3/2012
ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Αρ. Πρωτ.

Tαχ. Δ/νση : Π. Βαρθολομαίου 9 ΠΡΟΣ :1.κα ʼννα Διαμαντοπούλου
Τ.Κ. 72300 Υπουργό Ανάπτυξης
τηλ. : 28433 – 40500 – 40501 Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας
fax. : 28430 – 24584 2. κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη
e-mail: info@sitia.gr Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: Σχετικά με τη διακίνηση νωπών κηπευτικών προϊόντων στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά.

Το Δ.Σ. Σητείας σας συγχαίρει για την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων σε ένα κρίσιμο Υπουργείο και σας ευχόμαστε δύναμη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που καλείστε να αντιμετωπίσετε.
Πέραν των ειλικρινών μας ευχών θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι οι παραγωγοί των πρώιμων κηπευτικών του Δήμου μας βρίσκονται σε μεγάλη αναστάτωση λόγω της φημολογούμενης κινητοποίησης της Π.Ν.Ο.
Σεβόμαστε το δικαίωμα κάθε κλάδου για κινητοποιήσεις, εφόσον όμως αυτή η μορφή κινητοποίησης δεν επηρεάζει τη βιωσιμότητα και δεν οδηγεί στην οικονομική καταστροφή άλλων κοινωνικών ομάδων.
Σε μία περίοδο που το αγροτικό εισόδημα συρρικνώνεται συνεχώς η πραγματοποίηση αυτής της απειλής εκ μέρους της Π.Ν.Ο, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο μηδενισμό των εισοδημάτων των παραγωγών μας με απρόβλεπτες κοινωνικές συνέπειες.
Χιλιάδες τόνοι κηπευτικών αρίστης ποιότητας θα παραμείνουν αδιάθετοι σαπίζοντας στις χωματερές και η ελληνική αγορά θα κατακλυστεί από εισαγόμενα προϊόντα ανταγωνιστικών χωρών, αλλά συγχρόνως η αξιοπιστία μας στις ευρωπαϊκές αγορές θα πληγεί για μία ακόμη φορά, αφού εμπορικές συμφωνίες που έχουν συναφθεί θα είναι αδύνατον να υλοποιηθούν.

Θερμή παράκληση, αναλάβετε-όσο υπάρχει ακόμη χρόνος- πρωτοβουλία για την εξεύρεση ενός ασφαλούς τρόπου διακίνησης των νωπών κηπευτικών στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά, διότι πέραν της κατάρρευσης του εισοδήματος των αγροτών της περιοχής μας, ελλοχεύει ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες κοινωνικές εντάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Σητείας

Θοδωρής Πατεράκης

Κατηγορία : ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα