Συντήρηση Ε. Ο. Σητείας – Αγ. Νικολάου.

12 Προβολές

Επιστολή για την Συντήρηση Ε. Ο. Σητείας – Αγ. Νικολάου απέστειλε στη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Πατεράκης. Ο κ.Πατεράκης αναφέρει : « Εν’ όψει των προγραμματιζόμενων από την υπηρεσία σας έργων συντήρησης σε τμήματα του Βόρειου Οδικού ʼξονα Κρήτης, επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε τα σοβαρότατα προβλήματα που υπάρχουν στο τμήμα της Εθνικής οδού από Σητεία προς Αγ. Νικόλαο, που όπως γνωρίζετε αποτελεί και το χειρότερο από κάθε άποψη τμήμα όλου του Β.Ο.Α.Κ.
Από τις αρχές του προηγούμενου έτους (2011), σε πολύ μεγάλο μήκος της Ε. Ο. Σητείας – Αγ. Νικολάου το κυκλοφορούμενο πλάτος της οδού και οι ορατότητες έχουν μειωθεί σημαντικότατα εξ’ αιτίας της ανάπτυξης φυτών, θάμνων, κλπ. στις τάφρους της οδού αλλά και των εκτεταμένων καταπτώσεων που έχουν παρατηρηθεί. Ακόμη, σε πάρα πολλά τμήματα του δρόμου απαιτείται συντήρηση του ασφαλτικού, αφού υπάρχουν πολλές λακκούβες, έντονες φθορές και μεγάλη ολισθηρότητα στο οδόστρωμα. Είναι λοιπόν απαραίτητο να προγραμματίσετε παρεμβάσεις σε αυτούς τους τομείς το ταχύτερο δυνατό εν’ όψει της καλοκαιρινής περιόδου που το συγκεκριμένο τμήμα του Β.Ο.Α.Κ. έχει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο.
Από τον Ιανουάριο του 2011 επίσης και πάλι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων έχει σημειωθεί μια πολύ μεγάλη κατάπτωση εντός του κυκλοφορούμενου τμήματος της Ε. Ο. στο 1ο χλμ. μετά τον οικισμό Χαμεζίου προς ʼγιο Νικόλαο. Το γεγονός ότι με την κατάπτωση μειώνεται σημαντικά το διαθέσιμο πλάτος και η ορατότητα της οδού σε συνδυασμό με το ότι το συγκεκριμένο σημείο ευρίσκεται πάνω σε στροφή, αυξάνουν δραματικά τον κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων (έχουν ήδη σημειωθεί αρκετά στο συγκεκριμένο σημείο), αντιλαμβάνεστε λοιπόν την αναγκαιότητα για την άμεση παρέμβασής σας. Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι η αποκατάσταση στο σημείο αυτό δεν είναι εύκολη, δεδομένου ότι ο όγκος της κατάπτωσης είναι πολύ μεγάλος και ασταθής, με ορατό τον κίνδυνο νέων κατολισθήσεων ανά πάσα στιγμή ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των εργασιών άρσης της κατάπτωσης.
Τέλος, σας υπενθυμίζουμε εκ νέου την αναγκαιότητα της άμεσης παρέμβασής σας στο σημείο της σοβαρότατης καθίζησης του οδοστρώματος σε 2 σημεία της Ε. Ο. πλησίον του οικισμού Χαμεζίου (τα οποία πέρυσι αποκαταστάθηκαν πρόχειρα και πάντως όχι οριστικά), δεδομένου ότι το φαινόμενο της καθίζησης έχει εξελιχθεί περαιτέρω, κάτι που σημαίνει ότι παραμένει ορατός ο κίνδυνος κατάρρευσης της οδού στα συγκεκριμένα σημεία.
Ελπίζουμε στην ανταπόκρισή σας για τις εργασίες συντήρησης που απαιτούνται στο τμήμα του Β.Ο.Α.Κ. Σητείας – Αγ. Νικολάου, το οποίο όπως προφανώς γνωρίζετε είναι το χειρότερα σχεδιασμένο και με τις πλέον αυξημένες απαιτήσεις συντήρησης τμήμα του Εθνικού οδικού δικτύου της Κρήτης.»

Κατηγορία : ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα