Συνάντηση Πλακιωτάκη, Πατεράκη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας

11 Προβολές

Συναντήθηκαν χθές ,Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012 ο βουλευτής Λασιθίου κ. Πλακιωτάκης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Σητείας κ. Πατεράκη και τον Διευθυντή ΕΥΔΕ_ΒΟΑΚ κ. Αγαπάκη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Τα ζητήματα που ετέθησαν αφορούσαν το Δημοτικό Αερολιμένα Σητείας και το τμήμα ΒΟΑΚ «Αυχήν Αγκαθιά – Χαμέζι». Αναφορικά με το Αεροδρόμιο Σητείας, ο αρμόδιος Υπουργός διαβεβαίωσε τη θετική εξέλιξη της επιτάχυνσης των διαδικασιών ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ καθώς και τη συνεχή ροή χρηματοδότησης του. Όσον αφορά στο τμήμα ΒΟΑΚ «Αυχήν Αγκαθιά – Χαμέζι», το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων η δημοπράτηση του.
Ο κ. Πλακιωτάκης μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε σχετικά:
«Κατόπιν συνεργασίας που είχαμε με τον αρμόδιο Υπουργό τα δύο ζωτικής σημασίας έργα για τον Νομό μπαίνουν στη τελική ευθεία. Ο Δημοτικός Αερολιμένας Σητείας , ένα έργο που συμβάλλει καθοριστικά στην τουριστική ανάπτυξη του Νομού και στην οικονομική ανόρθωση της τοπικής κοινωνίας προχωρά. Η επίσπευση των διαδικασιών ένταξης στο ΕΣΠΑ και η εξασφάλιση συνεχούς χρηματοδότησης είναι μία θετική εξέλιξη σήμερα. Επιπλέον, εντός των ημερών πραγματοποιείται η δημοπράτηση στο τμήμα ΒΟΑΚ «Αυχήν Αγκαθιά – Χαμέζι» , με τις απαραίτητες οδικές υποδομές που θα λειτουργήσουν αναπτυξιακά προς όφελος του ίδιου του νησιού.
Είμαστε αποφασισμένοι να ανοίξουμε δρόμους ανάπτυξης , να διασφαλίσουμε μια νέα προοπτική για το Νομό μας ενώ αποτελεί κεντρική προτεραιότητα για την κυβέρνηση και εντάσσεται στη συνολική πολιτική. Σήμερα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Η ανάπτυξη του Λασιθίου, η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και η επίσπευση διαδικασιών που αφορά αναπτυξιακά έργα απαιτεί τη στήριξη και τη συνεργασία όλων.»

Κατηγορία : ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα