Στο Μάαστριχ, η ομάδας από τη Σητεία για το έργου του Προγράμματος Grundtvig,

8 Προβολές

Μέλη της ομάδας έργου του Προγράμματος Grundtvig, που υλοποιείτε από τον Δήμο Σητείας με βασικό θέμα την ανεργία στους νέους και κυρίως σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ,(“Long life learning, a key to employability for the disadvantaged”), συμμετείχαν στην 4η Διακρατική Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μάαστριχ της Ολλανδίας από 13 έως 17 Οκτωβρίου.
Στην συνάντηση αυτή συζητήθηκαν κυρίως διαδικαστικά θέματα που έχουν να κάνουν με την υλοποίηση και τον συντονισμό των δράσεων του προγράμματος. Παράλληλα έγιναν παρουσιάσεις από τις συμμετέχοντες χώρες σχετικά με τα μέτρα που παίρνονται και υλοποιούνται από τις Εθνικές κυβερνήσεις και από ευρωπαϊκά προγράμματα σχετικά με την καταπολέμηση της ενεργείας, κυρίως για μακροχρόνιους άνεργους. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαοί της Ευρώπης και κυρίως οι χώρες του νότου. Η Ελλάδα, έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε από το 49% το 2007 στο 71% το 2014. Αυτό που απαιτούν πλέων οι λαοί της Ευρώπης είναι να παρθούν μέτρα δημιουργίας νέων και σταθερών θέσεων εργασίας και λειτουργία ενός αναβαθμισμένου και αποτελεσματικού συστήματος προστασίας των ανέργων και όχι μέτρα που στην ουσία ανακυκλώνουν την ανεργία και εμπαίζουν τελικά τους άνεργους .
Από την μεριά του Δήμου Σητείας συμμετείχαν 3 μέλη της ομάδας έργου: ο εκπαιδευτικός Κοντογιαννάκης Μανώλης και οι δημοτικοί υπάλληλοι Σαββιδάκης Νίκος και Περάκης Βαγγέλης από τον Δήμο Σητείας, υπεύθυνος υλοποίησης της προγράμματος.

Κατηγορία : ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα