Συζήτηση για τα προβλήματα του τουρισμού στο Δήμο Μακρύ Γιαλού και ενημέρωση για τα ισχύοντα αναπτυξιακά προγράμματα για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 2 Ιουλίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μακρύ Γιαλού. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκτός των άλλων ο Δήμαρχος Μακρύ Γιαλού, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων, κ. Μ. Ατζαράκης, οι Αντιδήμαρχοι Μακρύ Γιαλού και ο Διευθυντής του καταστήματος της Παγκρήτιας Τράπεζας Μακρύ Γιαλού.
Αντικείμενο της συνάντησης, την οποία παρακολούθησαν τα περισσότερα μέλη του συλλόγου, ήταν η συζήτηση για τα προβλήματα του τουρισμού στο Μακρύ Γιαλό, η ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο δήμος προκειμένου να συμβάλει στην βελτίωση των υποδομών και στην αναβάθμιση της εικόνας του τόπου και η ενημέρωση για τα επιδοτούμενα αναπτυξιακά προγράμματα που υπάρχουν το τρέχον διάστημα, καθώς και για επιδοτούμενα φωτοβολταϊκά συστήματα.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να απευθύνουν τις ερωτήσεις τους στο Δήμαρχο, να καταθέσουν τα προβλήματά τους και να προτείνουν τις ιδέες τους. Παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις και τις ενέργειες που προβλέπουν συγκεκριμένα αναπτυξιακά προγράμματα καθώς και για τα όρια του Προϋπολογισμού τους, το Χρονοδιάγραμμα Υλοποίησης , τις Προϋποθέσεις συμμετοχής και τους δικαιούχους.
Ο Δήμαρχος από την πλευρά του αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καθημερινά καταβάλει ο Δήμος για τη στήριξη του τουρισμού και την αναβάθμισή του. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις ενέργειες που γίνονται όλο αυτό το διάστημα σε βασικούς τομείς, όπως η καθαριότητα, η ύδρευση- άρδευση, η αποχέτευση, η αναπλάσεις, η τουριστική προβολή κ.α. Όπως τόνισε