Στον απόηχο της επίσκεψης των 6 ευρωπαϊκών Σχολείων στη Σητεία.

25 Προβολές

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση των 6 ευρωπαϊκών Σχολείων στη Σητεία, στο πλαίσιο δράσεων του ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo da Vinci “Professional Development: A Look into the Past, Present and Future”.
Κατενθουσιασμένοι δήλωσαν οι επισκέπτες μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί από Ισπανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Πολωνία, Ρουμανία και Τουρκία μετά την ολοκλήρωση της 3ης κατά σειρά συνάντησης των 7 εταίρων φεύγοντας από την πόλη της Σητείας.
Μόνο καλά λόγια και ευχαριστίες είχαν να πουν για τους Σητειακούς και τους φορείς της πόλης που τους φιλοξένησαν. Μαγεμένοι έμειναν από το φυσικό περιβάλλον του δήμου μας, από τα ιστορικά – αρχαιολογικά μνημεία που επισκέφθηκαν, τα έθιμα στα οποία συμμετείχαν, τα φαγητά που γεύτηκαν, τα βιωματικά εργαστήρια στα οποία έλαβαν μέρος, τις επισκέψεις σε περιοχές natura.
Οι βαθμολογίες τους στα ερωτηματολόγια, που σύμφωνα με το πρόγραμμα έπρεπε να συμπληρωθούν, ήταν «ʼριστα» σε όλα!!!
Όμως, τα «μπράβο» και οι διθύραμβοι που εξακολουθούν να αναρτούν σε mail και ιστοσελίδες στις χώρες τους, δεν απευθύνονται μόνο στο δήμο Σητείας, τον δήμαρχο Θοδωρή Πατεράκη, τον πρόεδρο του ΔΟΚΑΣ Λεωνίδα Τερζή και την Ελληνική ομάδα που οργάνωσαν άψογα τη συνάντηση αυτή.
Οι έπαινοι απευθύνονται και σε όλους εκείνους που, με τον τρόπο του ο καθένας, βοήθησαν, ώστε η παραμονή τους στην πόλη της Σητείας να τους μείνει αξέχαστη!
Σαν Δήμος- ΔΟΚΑΣ Σητείας ευχαριστούμε θερμά:
1.Την αρχαιολόγο Μαριάννα Κατηφόρη, για την πρόθυμη – ολοζώντανη ξενάγηση που πρόσφερε στο ενετικό κάστρο Καζάρμα.
2.Τις ψυχολόγους Δήμητρα Γαβριηλίδου & Εύη Αδαμοπούλου από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, για τη βοήθειά τους στη δημιουργία του graffiti με το logo του προγράμματος, αλλά και την πρόθυμη συμμετοχή τους στο βιωματικό εργαστήρι «τα παιχνίδια του κόσμου – Kaloumba».
3.Τον Νίκο Πεχλιβάνη, τον εικαστικό Αλέξανδρο Κομνηνάκη και τους εκπαιδευτικούς του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σητείας Ηλιάκη Ιωάννη, Κουλογιάννη Γιώργο, Χουρδάκη Γιώργο, για την πρακτική τους βοήθεια την ημέρα δημιουργίας του graffiti.
4.Τον Προοδευτικό Σύλλογο Βιτσέντζο Κορνάρο και ιδιαίτερα την Πόπη Δατσέρη, για την αναλυτική της ξενάγηση στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Σητείας.
5.Την ομάδα αστροφωτογραφίας του astrovox, για τις μοναδικές φωτογραφίες βαθέως ουρανού που έστειλε, αφήνοντας άφωνους τους επισκέπτες.
6.Τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας, για τη φιλοξενία που πρόσφερε, ώστε να γνωρίσουν τους παραδοσιακούς μεζέδες στα ρακάδικα της πόλης, αλλά και για το πλούσιο έντυπο υλικό και τοπικά προϊόντα που δώρισε.
7.Τον βιολάτορα Γιώργο Τσαντάκη, για τη μουσική βραδιά που χάρισε στους φιλοξενούμενους φέρνοντάς τους σε επαφή με το παραδοσιακό όργανο της Σητείας, το βιολί, τις Σητειακές κοντυλιές και μαντινιάδες, μαζί με τον Μιχάλη Αυγουστινάκη στο λαούτο και Γιώργο Νταουράκη στο νταούλι. Ο Γιώργος Τσαντάκης μαζί με τον Γιώργο Τσομπάνογλου στο κόντρα μπάσο, αυτοσχεδίασαν και μουσικά κομμάτια από τις χώρες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, προκαλώντας έκπληξη και θαυμασμό!
8.Την αρχαιολόγο Κατερίνα Μονιάκη, για την πλούσια, αναλυτική ξενάγηση στο μινωικό ανάκτορο της Κάτω Ζάκρου.
9.Τον γυναικείο συνεταιρισμό Ζάκρου «Μελίων» για την πρόθυμη συνεργασία του στο βιωματικό εργαστήριο «κατασκευή παραδοσιακών γλυκών» και για το κέρασμα που πρόσφερε.
10.Τον διευθυντή κ. Γιώργο Ρεΐζη και το διδακτικό προσωπικό του Εσπερινού Λυκείου Σητείας, για τη άψογη και ζεστή φιλοξενία τους. Συγκινητικές στιγμές έζησαν μαθητές του Εσπερινού Λυκείου, όταν συναντήθηκαν με φιλοξενούμενους από τις χώρες καταγωγής τους και μίλησαν στη μητρική τους γλώσσα.
11.Το Λύκειο Ελληνίδων – παράρτημα Σητείας, για την άμεση ανταπόκριση στην οργάνωση εργαστηρίου «διδασκαλία παραδοσιακών κρητικών χορών». Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τα μέλη: Νίκο Ρουσσάκη, για την ολοζώντανη διδασκαλία των κρητικών χορών, και τη χορευτική ομάδα που αποτελούσαν οι: Αγγελιδάκη Μαρίνα, Δαουράκης Κωστής, Ζαμπετάκης Σήφης, Καναράκη Ιωάννα, Καναβάκη Ρίτσα, Νικοδήμου Παρασκευή, Νικολουδάκης Μάνος, Παπαδάκης Μάνος, Σπύρου Λένα, Ψωμάς Κωστής. Ενθουσίασαν τους ξένους με την άψογη παρουσία τους και με τις παραδοσιακές κρητικές φορεσιές.
12.Το κρητικό συγκρότημα με τους : Χαρκιολάκη Μανώλη, Πυθαρούλη Νίκο, Γιουσμά Συμεών, Καρελάκη Κυριάκο για την πρόθυμη συμμετοχή τους και την εξαιρετική παρουσία τους «ντύνοντας» την κρητική βραδιά με μουσική και στίχους.
13.Τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας κ. Βακόντιο Μανώλη και την υπάλληλο Μαρία Μπαρλαβάντζα, για την πρόθυμη ξενάγηση και παρουσίαση των τοπικών προϊόντων μας.
14.Τον διευθυντή κ. Γιώργο Ταμπουρατζή και το διδακτικό προσωπικό του Γενικού Λυκείου Σητείας για τη ζεστή υποδοχή που μας επιφύλασσαν, αλλά και για την αναλυτική περιγραφή του συστήματος εκπαίδευσης στην Ελλάδα και την ξενάγηση στους χώρους του Λυκείου.
15.Τον πυραγό Παύλο Καπετανάκη, για τη λεπτομερή ξενάγηση και τις πληροφορίες που με πολύ μεράκι μας έδωσε για τους αρχαιολογικούς χώρους Ετιά και Βόιλα, αλλά και για τις πολυτιμότατες υπηρεσίες του στην προετοιμασία και υλοποίηση του βιωματικού εργαστηρίου «αναρρίχηση στο Καρύδι», μαζί με τον πυροσβέστη Δαμουλάκη Μάνο. Πολύτιμος και ο εξοπλισμός που διέθεσαν για την ασφαλή αναρρίχηση.
16.Τον Σπηλαιολογικό Όμιλο Κρήτης(ΣΠΟΚ), για την αμέριστη βοήθεια στην οργάνωση
και προετοιμασία του βιωματικού εργαστηρίου «εξερεύνηση της σπηλιάς στο Έξω Λατσίδι», καθώς και τον Νίκο Πασπαλιάρη, για την πολύτιμη συμμετοχή του την ημέρα υλοποίησης του εργαστηρίου.
17.Τον Γιάννη Δασκαλάκη & τον Βασιλάκη Μανώλη μέλη της ΕΔΕΑΚ, για την πρόθυμη συμμετοχή, βοήθεια και ξενάγηση που πρόσφεραν μέσα στη σπηλιά, καθώς και για τον απαραίτητο εξοπλισμό που διέθεσαν για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
18.Τον Βαγγέλη Περάκη, υπάλληλο του δήμου Σητείας, για τη συνολική βοήθειά του στο στήσιμο όλου του προγράμματος και την υλοποίηση του εργαστηρίου «περπάτημα διαδρομής Γεωπάρκου- γνωριμία με χλωρίδα του τόπου». Επίσης, για τη ζεστή φιλοξενία που μας επιφύλασσε στο Κέντρο Ενημέρωσης & Φιλοξενίας Φυσικού Πάρκου Σητείας στο Καρύδι, τις προβολές video, το πλούσιο ενημερωτικό υλικό και για τα αναμνηστικά δώρα- έκπληξη που μαζί με τη Δήμητρα Σέκα είχαν ετοιμάσει για τους φιλοξενούμενους.
19.Τους Μανώλη & Ανθή Καραμανωλάκη, Βαγγέλη & Δήμητρα Περάκη για τη φιλοξενία και μοναδική εμπειρία που πρόσφεραν σε όλους με το έθιμο του καζανέματος.
20.Τους ερασιτέχνες αστρονόμους Τέλη Μεραμβελιωτάκη & Δημήτρη Λιμπερόπουλο, για την ευκαιρία της εξαιρετικής εμπειρίας ουρανογραφίας και αστροπαρατήρησης που χάρισαν μέσα από τα τηλεσκόπιά τους.
21.Τους υπαλλήλους του Αρχαιολογικού Μουσείου Σητείας για την ευγένεια και την προθυμία τους, να απαντήσουν στις ερωτήσεις των φιλοξενούμενων.
22.Τον ηγούμενο της Μονής Τοπλού κ. Φιλόθεο Σπανουδάκη, για την αναλυτική ξενάγηση στα βιολογικά προϊόντα της Μονής, αλλά και για την πλουσιότατη φιλοξενία του.
23.Τον Σκακιστικό όμιλο Σητείας, για την πρακτική βοήθειά του στην οργάνωση του εργαστηρίου «σκάκι το διαχρονικό».
24.Τον Ντίνο Δαμουλάκη, για την επιλεγμένη μουσική που διάλεξε να ντύσει το αποχαιρετιστήριο πάρτι των ομάδων.
25.Την ΚΔ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων, την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και το Ενυδρείο, για τις θετικές τους απαντήσεις στα αιτήματα Δήμου & ΔΟΚΑΣ προκειμένου να έχουν δωρεάν είσοδο οι φιλοξενούμενοι σε αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία.
26.Ένα τεράστιο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στη Μαρία Ρουσσομουστακάκη για την πρόθυμη συμμετοχή της σε όλο το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες της μεταφράζοντας, όπου το πρόγραμμα το απαιτούσε.
27.Τα τοπικά ΜΜΕ, αλλά και εκείνα του νομού Λασιθίου, για την προβολή του προγράμματος. Ήδη τα video και τα άρθρα τους έχουν αναρτηθεί στα ΜΜΕ των συμμετεχόντων χωρών της Ευρώπης.
28.Τον γιατρό γυναικολόγο Μπεν Μαγκού, για τις υπηρεσίες που χρειάστηκε να προσφέρει στην έγκυο εκπαιδευτικό από την Ισπανία.
29.Την εταιρεία «Ζαριανάκης» για την προσφορά νερών στους φιλοξενούμενους.

Οφείλω και προσωπικά ένα μεγάλο από καρδιάς «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση όλων των παραπάνω φορέων και ιδιωτών, ζητώ συγνώμη αν κάποιο ξεχάσαμε να αναφέρουμε και εύχομαι η λίστα των εθελοντών να είναι πάντα τόσο μεγάλη!

Η υπεύθυνη του προγράμματος της Ελληνικής ομάδας
Κατερίνα Γουλιέλμου,
εκπαιδευτικός ΕΑΕ & δημοτική σύμβουλος

Κατηγορία : ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα
Μεταγωγή των λαθροδιακινητών θετικών στον covid 19 στις φυλακές Αγιάς Χανιών
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Μεταγωγή των λαθροδιακινητών θετικών στον covid 19 στις φυλακές Αγιάς Χανιών
Διεξαγωγή Virtual (εικονικού) Ημιμαραθωνίου Κρήτης με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
ΚΡΗΤΗ
Διεξαγωγή Virtual (εικονικού) Ημιμαραθωνίου Κρήτης με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
Η Περιφέρεια Κρήτης στη Γενική Συνέλευση της ένωσης AREPO ως προεδρεύουσα Περιφέρεια
ΚΡΗΤΗ
Η Περιφέρεια Κρήτης στη Γενική Συνέλευση της ένωσης AREPO ως προεδρεύουσα Περιφέρεια
Εγκαινιάστηκε το «Παπατζιρίτειο γήπεδο» από τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τον Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου
ΛΑΣΙΘΙ
Εγκαινιάστηκε το «Παπατζιρίτειο γήπεδο» από τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τον Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου
Την οικονομική ενίσχυση των μελισσοπαραγωγών της Κρήτης ζητάει από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αντιπεριφερειάρχης Μ. Χνάρης
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Την οικονομική ενίσχυση των μελισσοπαραγωγών της Κρήτης ζητάει από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αντιπεριφερειάρχης Μ. Χνάρης
στην Καρδίτσα τα προϊόντα που συγκεντρώνει ο “ιστός”
ΛΑΣΙΘΙ
στην Καρδίτσα τα προϊόντα που συγκεντρώνει ο “ιστός”
Σε τηλεδιάσκεψη ο Περιφερειάρχης Κρήτης με κυβερνητικούς παρά-γοντες για την καταγραφή και αποκατάσταση ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία
ΚΡΗΤΗ
Σε τηλεδιάσκεψη ο Περιφερειάρχης Κρήτης με κυβερνητικούς παρά-γοντες για την καταγραφή και αποκατάσταση ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία
πρωτοβουλία συγκέντρωσης προϊόντων για τη στήριξη των μεταναστών στη Λέσβο
ΣΗΤΕΙΑ
πρωτοβουλία συγκέντρωσης προϊόντων για τη στήριξη των μεταναστών στη Λέσβο
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη πρόσληψη Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο Δημοτικό Ωδείο Σητείας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη πρόσληψη Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο Δημοτικό Ωδείο Σητείας
Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τον 41ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ομορφιάς
ΚΡΗΤΗ
Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τον 41ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ομορφιάς