Στις 6 το πρωί εισερχόμαστε επίσημα στη δεύτερη φάση των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού

18 Προβολές

Το ξημέρωμα της 4ης Μαΐου η Ελλάδα αφήνει πίσω της 6 εβδομάδες αυστηρών μέτρων περιορισμού και εισέρχεται στη δεύτερη φάση της μερικής άρσης της καραντίνας για τον κορωνοϊό.

«Πάντα στις κρίσεις ζωής μας, που όταν την σκεπτόμαστε ή μας περιγράφουν, αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι μπορεί και να συμβούν» σημείωσε για την ημερομηνία αυτή σταθμό στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στις ανακοινώσεις του κατά την ενημέρωση για την πορεία της νόσου από το υπουργείο Υγείας την Κυριακή, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στις ημέρες της καραντίνας που άλλαξαν ριζικά την καθημερινότητα των Ελλήνων. Μια περίοδο που «όταν την ζούμε δυσκολευόμαστε να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε πρωταγωνιστές».

Τέλος στην περίοδο της αυστηρής καραντίνας για τον κορωνοϊό

«Μια τέτοια περίοδος κλείνει το πρωί της Δευτέρας. Έξι εβδομάδες συμπληρώνονται στις 6:00 το πρωί, πρωτόγνωρες σε διαδικασίες, απαγορεύσεις, περιορισμούς, έντονους προβληματισμούς» δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για την πρώτη φάση αντιμετώπισης του κορωνοϊού που κλείνει.

«42 ημέρες ολοκληρώνονται στις 6:00 το πρωί, πρωτόγνωρες και γεμάτες από πίεση, διλήμματα, μικρά αλλά και μεγάλα άγχη και κυρίως αγωνία για το τι θα συμβεί. Πως θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση» συνέχισε ο κ. Χαρδαλιάς.

1.008 ώρες σε καραντίνα για τον κορωνοϊό

«1.008 ώρες ολοκληρώνονται στις 6:00 το πρωί, που καθολικά οι Έλληνες αποδείξαμε ότι όταν στεκόμαστε ενωμένοι είμαστε ικανοί για το καλύτερο» συνέχισε ο Νίκος Χαρδαλιάς για την πρώτη φάση του κορωνοϊού. «Αποδείξαμε ότι όλοι μπορούν να μάθουν από εμάς» συμπλήρωσε.

«Και αν μέχρι σήμερα το μεγάλο μας στοίχημα ήταν το να μείνουμε σπίτι, το στοίχημα των επόμενων ωρών, των επόμενων ημερών, των επόμενων εβδομάδων είναι πιο δύσκολο, πιο σύνθετο, αλλά εξαιρετικά σημαντικό. Να μείνουμε ασφαλείς» πρόσθεσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας εξήγησε πως όσο τα μέτρα της νέας αυτής φάσης, δηλαδή η τήρηση της απόστασης, η σωστή και ενδελεχής υγιεινή και η περιορισμένη μετακίνηση, τηρούνται, τόσο πιο κοντά θα φτάνουμε στην επόμενη ημέρα.

πηγή: iefimerida

Κατηγορία : ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα