Στην ΒτΕ η έλλειψη Δασκάλου στα Σχολείο Σφάκας Σητείας Λασιθίου

13 Προβολές

Ο Βουλευτής Λασιθίου Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης καταθέτει αναφορά την επιστολή των Πολιτιστικών Συλλόγων των Βορεινών Χωριών του Δήμου Σητείας προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου με την οποία επισημαίνεται ότι «ενημέρωσε έγκαιρα, με τις επανειλημμένες επισκέψεις του στην Υπηρεσία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από την αρχή του σχολικού έτους, ότι υπάρχουν ελλείψεις—κενά εκπαιδευτικών, λόγω της μετακίνησης των υπηρετούντων εκπαιδευτικών του Σχολείου σε άλλα Σχολεία» και ότι «σήμερα δύο ολόκληρους μήνες από την αρχή του σχολικού έτους, υπάρχει έλλειψη ενός δασκάλου ακόμα».
Αφού τονίζουν ότι «το μέγεθος και ο ρόλος του Σχολείου μας, λόγω του αριθμού των μαθητών (κέντρο του Νομού, συγκεντρώνει μαθητές από πολλά δημοτικά διαμερίσματα (Λάστρου, Σφάκας, Μόχλου, Μυρσίνης, Τουρλωτής, Μέσα Μουλιανών και ΄Εξω Μουλιανών) και με τις εκτεταμένες μετακινήσεις μαθητών, θα δικαιολογούσε και επιπρόσθετο προσωπικό» και ότι «δεν δεχόμαστε να υποβαθμίζεται και να ανακόπτεται η θετική πορεία και εξέλιξη που έχει το σχολείο μας σε βάρος των μαθητών και το μέλλον τους», ζητούν άμεση κάλυψη του κενού σε διδακτικό προσωπικό.

ΠΡΟΣ: Δνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου

ΚΟΙΝ: – Περιφερειακή Δνση Εκπαίδευσης Κρήτης
Βουλευτές Λασιθίου
Σχολική Σύμβουλο Σητείας
Δημοτικό Σχολείο Σφάκας

Κύριε Δντη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των Βορεινών Χωριών του Δήμου Σητείας συγκεντρώθηκαν στον Πολιτιστικό Σύλλογο Σφάκας στις 2 Νοεμβρίου 2014 και ενημερώθηκαν από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Σφάκας για την απαράδεκτη υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Σφάκας, λόγω της ελλιπούς στελέχωσης του από την αρχή του τρέχοντος έτους με εκπαιδευτικό προσωπικό και συγκεκριμένα:
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ενημέρωσε ότι έγκαιρα, με τις επανειλημμένες επισκέψεις του στην Υπηρεσία της Πρωτοβάθμιας Εκπσης, από την αρχή του σχολικού έτους, ότι υπάρχουν ελλείψεις—κενά εκπαιδευτικών, λόγω της μετακίνησης των υπηρετούντων εκπαιδευτικών του Σχολείου σε άλλα Σχολεία. Τα κενά αυτά συμπληρώθηκαν, αλλά πλημμελώς, αφού σήμερα δύο ολόκληρους μήνες από την αρχή του σχολικού έτους, υπάρχει έλλειψη ενός δασκάλου ακόμα, η οποία είναι για το μέγεθος και τις δυνατότητες του Σχολείου μας, πολύ μεγάλο και σημαντικό κενό.
Το Σχολείο έχει Μαθητικό Δυναμικό 50 μαθητών και δεδομένου ότι είναι Τετραθέσιο Σχολείο, η παραπάνω έλλειψη αντιστοιχεί σε ποσοστιαία μείωση του εκπαιδευτικού δυναμικού κατά 25%. Στο εκπαιδευτικό δυναμικό (των τριών σήμερα εκπαιδευτικών) συμπεριλαμβάνεται και η Δ/ντρια του Σχολείου, που απασχολείται με κανονικό ωράριο διδασκαλίας, πέραν των διοικητικών-διευθυντικών υποχρεώσεων και καθηκόντων που έχει, για να αναπληρωθεί η παραπάνω έλλειψη εκπαιδευτικού. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί, δύο ολόκληρους μήνες εργάζονται καταβάλλοντας υπέρμετρες και πέραν του δέοντος προσπάθειες για να καλύψουν κενά που υπάρχουν.
Το μέγεθος και ο ρόλος του Σχολείου μας λόγω του αριθμού των μαθητών (κέντρο του Νομού, συγκεντρώνει μαθητές από πολλά δημοτικά διαμερίσματα (Λάστρου, Σφάκας, Μόχλου, Μυρσίνης, Τουρλωτής, Μέσα Μουλιανών και ΄Εξω Μουλιανών) και με τις εκτεταμένες μετακινήσεις μαθητών, θα δικαιολογούσε και επιπρόσθετο προσωπικό στο Δημοτικό Σχολείο προκειμένου να μπορέσει αυτό να υπηρετήσει και να ανταποκριθεί στις ανάγκες που συνεχώς δημιουργούνται, αφού σχεδόν κάθε νέο έτος αυξάνεται η δύναμη των μαθητών.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, σε συνεργασία με την Δντρια και τους Δασκάλους του Σχολείου, έχουν εργασθεί τα τελευταία χρόνια για την ποιοτική και άλλη αναβάθμιση του και έχουν καταφέρει πάρα πολλά σημαντικά πράγματα όπως την βελτίωση και αναβάθμιση της εικόνας του σχολείου. Το σχολείο έχει μία σταθερά ανοδική πορεία τα τελευταία έτη και συνεπεία αυτού αυξάνει σχεδόν κάθε χρόνο τον αριθμό των μαθητών του.
Αυτή την καλή πορεία και προσπάθεια που γίνεται και την συνεχή βελτίωση που επιτυγχάνεται, έρχεται δυστυχώς να εμποδίσει και να ανατρέψει η σημερινή αναποτελεσματική διαδικασία στελέχωσης του από την Υπηρεσία σας.
Μπορεί να γίνονται περικοπές σε όλα τα επίπεδα, αλλά εμείς σαν γονείς, αλλά και σαν εκλεγμένοι αντιπρόσωποι συλλόγων, που η υποχρέωση μας είναι η ανάδειξη του πολιτισμού στον τόπο μας, δεν δεχόμαστε την αντιμετώπιση αυτή της εκπαιδευτικής κοινότητας και δεν δεχόμαστε να υποβαθμίζεται και να ανακόπτεται η θετική πορεία και εξέλιξη που έχει το σχολείο μας σε βάρος των μαθητών και το μέλλον τους.
Αντιστεκόμαστε σε κάθε απόφαση που υποβαθμίζει το σχολείο μας και σας δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που θα αποτύχει αυτή η προσπάθεια μας αποφασίσαμε και θα προχωρήσουμε σε δυναμικότερες ενέργειες.
Ευελπιστώντας ότι αντιλαμβάνεστε το δίκαιο αίτημα μας αναμένουμε την απάντηση σας εντός δεκαημέρου.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΒΟΡΕΙΝΩΝ ΧΩΡΙΩΝ

Πολιτιστικός Σύλλογος Σφάκας
Πρόεδρος Δέσποινα Κουρουπάκη

Προοδευτκός Σύλλογος Λάστρου
Πρόεδρος Στέλιος Σακαδάκης

Πολιτιστικός Σύλλογος Τουρλωτής
Πρόεδρος Γιώργος Κουκουράκης

Αναπτυξιακός Σύλλογος Μόχλου
Πρόεδρος Γιώργος Κουρουπάκης

Προοδευτικός Σύλλογος Μυρσίνης
Πρόεδρος Νίκος Θαλασσινός

Σύλλογος Γυναικών Μυρσίνης
Πρόεδρος Βούλα Μανιαδάκη

Πολιτιστικός Σύλλογος Μέσα Μουλιανών
Πρόεδρος Γιώργος Τσικαλάκης

Πολιτιστικός Σύλλογος ΄Εξω Μουλιανών
Πρόεδρος Μανώλης Μαθιουδάκης

Κατηγορία : ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα
Εκστρατεία στήριξης του κρητικού κρασιού
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Εκστρατεία στήριξης του κρητικού κρασιού
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
ΛΑΣΙΘΙ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης
ΚΡΗΤΗ
Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΣΥΝ.Ε.Κ.  «Όχι στον ευτελισμό της Δημοκρατίας
ΛΑΣΙΘΙ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΣΥΝ.Ε.Κ. «Όχι στον ευτελισμό της Δημοκρατίας
Ανακοίνωση του Προέδρου της ΕΑΣΥ Λασιθίου για τη γιορτή του Αγίου Αρτεμίου
ΛΑΣΙΘΙ
Ανακοίνωση του Προέδρου της ΕΑΣΥ Λασιθίου για τη γιορτή του Αγίου Αρτεμίου
Ζητούν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες
ΣΗΤΕΙΑ
Ζητούν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες
Δύο νέες παιδικές χαρές παραδόθηκαν στο Ορεινό
ΛΑΣΙΘΙ
Δύο νέες παιδικές χαρές παραδόθηκαν στο Ορεινό
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, θα συνεχιστούν
ΚΡΗΤΗ
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, θα συνεχιστούν
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Αγροτικού Συνεταιρισμού ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΔΩΝ
ΣΗΤΕΙΑ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Αγροτικού Συνεταιρισμού ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΔΩΝ
Επίσκεψη Υφυπουργού Τουρισμού, Μάνου Κόνσολα, στην Κρήτη
ΛΑΣΙΘΙ
Επίσκεψη Υφυπουργού Τουρισμού, Μάνου Κόνσολα, στην Κρήτη