Σητειακό Πρωτάθλημα Τάβλι -Πήρε το ντέρμπι ο Τζαβολάκης!

65 Προβολές

Μεγάλος κερδισμένος της εμβόλιμης έβδομης αγωνιστικής ήταν ο Τζαβολάκης, που κέρδισε τον Αλούμπη στο μεγάλο ντέρμπι της ημέρας. Ο νεαρός ταβλαδόρος με υψηλή τεχνική και αρκετή τύχη κατέβαλε τις αντιστάσεις του Μαθηματικού, πιάνοντας τον στους 10 βαθμούς. Έτσι πέρασε στην τρίτη θέση και έκοψε κάθε ελπίδα στον Αλούμπη να πατήσει στην κορυφή του πρωταθλήματος. Στην πρώτη θέση, παρέμειναν συγκάτοικοι οι Ζουριδάκης και Κατσογρεσάκης χάνοντας όμως την ευκαιρία να ανοίξουν την διαφορά από τους διώκτες τους. Η ισοπαλία αφήνει ικανοποιημένο τον Κατσογρεσάκη, στο ντέρμπι με τον έτερο διώκτη της κορυφής Βουγιούκα. Αντίθετα, εκτός προγράμματος βαθμολογική απώλεια για το Ζουριδάκη χαρακτηρίζεται το “Χ” με το Σαρίκα, που τον συγκρατά στους 13 βαθμούς. Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει η πρώτη νίκη Ζουμάκη, μετά από έξι “Χ” που τον φέρνει στην έβδομη θέση της βαθμολογίας. Πιο αναλυτικά:

Τζαβολάκης – Αλούμπης 2-0 (7-6,8-5)
Στα σημεία επικράτησε ο Τζαβολάκης στο ντέρμπι της αγωνιστικής και πλέον ισοβαθμεί με Αλούμπη και Βουγιούκα στους 10 βαθμούς. Ο νικητής δυσκολεύτηκε αρκετα σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και ιδιαίτερα στην πρώτη σειρά. Πλέον, ο Τζαβολάκης πάει από θέση ισχύος στην 8η αγωνιστική και στο εύκολο -βάσει βαθμολογίας- παιχνίδι με τον Μεταξάκη. Αντίθετα, ο Αλούμπης μετά την τρίτη του ήττα στο πρωτάθλημα όχι μονο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις βαθμολόγιες απώλειες των πρωτοπόρων αλλά απομακρύνθηκε από την κορυφή πέφτωντας στην 5η θέση. Πλέον,στοχεύει στην ολική επαναφορά αρχης γενομένης από το ερχομενο ματς απέναντι στον Λυμπιτάκη.

Κατσογρεσάκης – Βουγιούκας 1-1 (4-7,7-3)
Στο ντέρμπι που έριξε την αυλαια της 7ης αγωνιστικής ημέρας, το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με τους δύο παικτες να στοχεύουν πρωτίστως στη διασφάλιση του “Χ”. Πιο κοντά στη νίκη έφτασε ο Βουγιούκας που πήρε άνετα την πρώτη σειρά και δημιούργησε προσδοκίες για μια μεγάλη νίκη. Η απώλεια ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά του Κατσογρεσάκη που εμφανίστηκε πιο σοβαρός στη δεύτερη σειρά, κέρδισε κατά κράτος και διέψευσε τις προσδοκίες Βουγιούκα για νίκη.Το τελικό αποτέλεσμα αφήνει ευχαριστημένο τον Κατσογρεσάκη, μετά και την βαθμολογική απώλεια Ζουριδάκη, που τον διατηρεί στην κορυφή σε μεγάλη απόσταση τριων βαθμών από την τριανδρία της 3ης θεσης, Τζαβολάκη, Αλούμπη και Βουγιούκα.

Ζουριδάκης – Σαρίκας 1-1 (7-2,5-8)
Ο έτερος πρωτοπόρος Ζουριδάκης “κλώτσησε” την ευκαιρία να ξεφύγει μόνος στην κορυφή αφού έμεινε στο 1-1 με τον Σαρίκα. Στην πρώτη σειρά όλα έδειχναν ότι ο Ζουριδάκης θα είχε ένα εύκολο απόγευμα, με το τελικό αποτέλεσμα 7-2 να δείχνει ότι το ματς τελείωσε. Ο Σαρίκας, όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με μια εκπληκτική δέυτερη σειρά, κατάφερε να κατακτήσει το βαθμό της ισοπαλίας. Ο Ζουριδάκης αφήνει γρήγορα πίσω του το ματς και προετοιμαζεται για το επόμενο με τον ουραγό της βαθμολογίας Αυγουστινάκη, ώστε να ολοκληρώσει με νίκη τις υποχρεώσεις του για το 2016.

Ζουμάκης – Τζωρτζάκης 2-0 (7-5,7-6)

Το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα πανηγυρίζει από χθες ο Ζουμάκης, που κέρδισε σε ένα ματς φωτιά τον Τζωρτζάκη. Μετά από έξι συνεχόμενες ισοπαλίες, ο νεαρός ταβλαδόρος κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης και με τους τρεις βαθμούς να σκαρφαλώσει στην έβδομη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αντιθετα, ο Τζωρτζάκης αν και άξιζε κάτι παραπάνω, πρέπει να ξεπεράσει σύντομα το σοκ της ήττας και να επικεντρώθεί στο επόμενο δύσκολο ματς με τον Βουγιούκα.

Λογκάκης – Σολιδάκης 1-1 (7-3,4-7)
Ένα ακόμα ισορροπημένο παιχνίδι είχαμε στο Λογκάκης – Σολιδάκης. Οι δύο παίκτες είχαν από μια καλή σειρά και το 1-1 ήταν το φυσιολογικό αποτέλεσμα. Ο Λογκάκης που ερχόταν από δύο συνεχόμενες ήττες, κατάφερε να διασφαλίσει νωρίς τον ένα βαθμό και να αποφύγει γρήγορα δυσάρεστες κατάστασεις. Στο δεύτερο “ημίχρονο” ο Σολιδάκης αντέδρασε δυναμικά φυλάσσοντας το αήττητο του στο πρωτάθλημα. Το τελικό αποτέλεσμα κρατά τους δύο παίκτες μακρυά από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, χωρίς όμως να τους δίνει τη δυνατοτητα να ανέβουν στα ψηλότερα σκαλοπάτια της βαθμολογίας.

Τριανταφυλλάκης – Βοσκάκης 1-1 (3-8,7-2)

Με τον αέρα των τελευταίων καλών αποτελεσμάτων ο Βοσκάκης μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, με το momentum να του δίνει άνετα την πρώτη σειρά. Στη συνέχεια, ο Τριανταφυλλάκης ξεπερνωντας το αρχικό σοκ, έβγαλε τον καλό του εαυτό στον αγωνιστικό χώρο και δεν άφησε περιθώρια στον Βοσκάκη να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από το “Χ”. Με χαρακτηριστική άνεση πήρε τη δεύτερη σειρά, παίρνωντας παράλληλα και το βαθμό της ισοπαλίας. Το τελικό αποτέλεσμα αφήνει μάλλον απογοητευμένο τον Τριανταφυλλάκη, αφού πέφτει από την πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Μεταξάκης – Λυμπιτάκης 1-1 (7-5,6-7)
Άμφιρροπο ήταν το παιχνίδι Μεταξάκη – Λυμπιτάκη με το τελικό 1-1 να αφήνει και τους δυο απογοητευμένους στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας. Ο Μεταξάκης έφτασε πιο κοντά στη νίκη, επικρατώντας στη πρωτη σειρά και διατηρώντας καθ’ όλη τη διάρκεια το μικρό αλλά σταθερό προβάδισμα. Στην επανάληψη, το ματς ήταν ισορροπημένο με συχνές εναλλαγές στο σκορ και τα “ζάρια” να είναι οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού. Το ματς κρίθηκε στο τελευταίο με την τύχη να χαμογελάει στο Λυμπιτάκη και να του δίνει το βαθμό της ισοπαλίας. Αντίθετα, ο Μεταξάκης κυριευμενος από το άγχος μένει να κυνηγάει ακόμα την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Αυγουστινάκης – Μαστοράκης 1-1 (7-4,4-7)

Αγχωμένοι εμφανίστηκαν και οι παίκτες στο ντέρμπι των ουραγών σε ένα ματς – ευκαιρία να ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Οι δύο ταβλαδόροι ήθελαν πολύ το ματς με το τελικό 1-1 να έρχεται φυσιολογικά και δικαιολογημένα. Ο Στρατηγός επέβαλε το ρυθμό του στην πρώτη σειρά και επικράτησε άνετα με 7-4. Η συνέχεια όμως ήταν ανατρεπτική με το Μαστοράκη μπροστά στο ενδεχόμενο μιας ακόμα ήττας, να ανεβάζει ρυθμούς και να επιβάλλει το παιχνίδι του. Ο Αυγουστινάκης δεν είχε απαντήσεις στην διαρκώς αυξανόμενη πίεση του Μαστοράκη και έχασε κατά κράτος τη δεύτερη σειρά. Το τελικό 1-1 αφήνει ευχαριστημένο… τον Μεταξάκη, αφού κρατάει και τους δύο παίκτες κάτω από τη ζώνη υποβιβασμού.

Βαθμολογία
1.Ζουριδάκης 13
2.Κατσογρεσάκης 13
3.Τζαβολάκης 10
4.Βουγιούκας 10
5.Αλούμπης 10
6.Τριανταφυλλάκης 9
7.Ζουμάκης 9
8.*Σολιδάκης 8
9.Βοσκάκης 8
10.Λογκάκης 7
11.Τζωρτζάκης 7
12.Λυμπιτάκης 7
13.*Σαρίκας 7
14.Μεταξάκης 5
15.Αυγουστινάκης 5
16.Μαστοράκης 4

Επόμενη αγωνιστική:
Πα16 – Δε19 Δεκεμβρίου 2016

– Ζουμάκης – Κατσογρεσάκης
– Μεταξάκης – Τζαβολάκης

– Λογκάκης – Τριανταφυλλάκης

– Ζουριδάκης – Αυγουστινάκης

– Λυμπιτάκης – Αλούμπης

– Σολιδάκης – Βοσκάκης

– Σαρικας – Μαστοράκης

– Τζωρτζάκης – Βουγιούκας

Κατηγορία : ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ Αντιπεριφέρειας
ΛΑΣΙΘΙ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ Αντιπεριφέρειας
Διαπεριφερειακή συνεργασία για την ποιότητα των τροφίμων και παράταση της προεδρίας της Περιφέρειας Κρήτης στην Ένωση Ευρωπαϊκών Περιφερειών “Arepo”
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Διαπεριφερειακή συνεργασία για την ποιότητα των τροφίμων και παράταση της προεδρίας της Περιφέρειας Κρήτης στην Ένωση Ευρωπαϊκών Περιφερειών “Arepo”
Σητεία-Αλμυρολαγνεία
ΑΠΟΨΕΙΣ
Σητεία-Αλμυρολαγνεία
ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΛΑΣΙΘΙ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
Με μεγάλη ικανοποίηση ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων
ΚΡΗΤΗ
Με μεγάλη ικανοποίηση ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων
Την άρση των περιοριστικών μέτρων σε Ηράκλειο και Χανιά ζητά ο Περιφερειάρχης Κρήτης με στόχο την στήριξη του τουρισμού
ΚΡΗΤΗ
Την άρση των περιοριστικών μέτρων σε Ηράκλειο και Χανιά ζητά ο Περιφερειάρχης Κρήτης με στόχο την στήριξη του τουρισμού
Ευχές Περιφερειάρχη Κρήτης για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης
ΚΡΗΤΗ
Ευχές Περιφερειάρχη Κρήτης για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης
αιτήσεις καταχώρησης στο μητρώο προϊόντων Π.Ο.Π.-Π.Γ.Ε.-Ε.Π.Ι.Π.
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
αιτήσεις καταχώρησης στο μητρώο προϊόντων Π.Ο.Π.-Π.Γ.Ε.-Ε.Π.Ι.Π.
Το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου για την Κρήτη ανακοίνωσε ο ΥπουργόςΝαυτιλίας στην Περιφέρεια Κρήτης
VIDEO ΚΡΗΤΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου για την Κρήτη ανακοίνωσε ο ΥπουργόςΝαυτιλίας στην Περιφέρεια Κρήτης
ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΚΡΗΤΗΣ (Β.Ο.Α.Κ.)
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΚΡΗΤΗΣ (Β.Ο.Α.Κ.)