Προσπάθεια τουριστικής προβολής της περιοχής από το Δήμο Σητείας

13 Προβολές

Συνεδρίασε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου η επιτροπή τουρισμού του δήμου με επικεφαλή της τον αντιδήμαρχο Σητεάις κ. Μιχάλη Αντωνιδάκη, έχοντας καλέσει τους καταστηματάρχες και τους άλλους επαγγελματίες του τουρισμού έγινε εκτενή Αναφορά στα πεπραγμενα του έτους 2011.

Από τα βασικότερα σημεία της ενημέρωσης, αφού αυτό είναι και η αιχμή του δόρατος για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας,ήταν το αεροδρόμιο. Τα νέα δεδομένα που παρουσιάζονται στον τόπο μας με την αναβάθμιση του αεροδρομίου της πόλης μας. Υπάρχουν προοπτικές αλλά αυτές θα μπορέσουν να λειτουργήσουν καλύτερα από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί το νέο κτήριο.

ʼλλο σημαντικό έργο είναι η προσπάθεια να περάσει το λιμενικό ταμείο στην εποπτεία του Δήμου. Μέχρι στιγμής όλο το λιμάνι και η παραλία της Σητείας ελέγχονταν από το λιμενικό ταμείο, το οποίο όπως όλοι γνωρίζουμε δεν έχει προσφέρει κάτι ιδιαίτερο στην ανάπτυξη του τόπου. Με ενέργειες του δήμου και μετά την σύμφωνη γνώμη του τότε υπουργού κ. ʼδωνη Γεωργιάδη έγινε δυνατό να ενεργοποιηθεί το δημοτικό λιμενικό ταμείο, παρά τις πολλές αντιδράσεις πολλών στο υπουργείο των εσωτερικών. Βάση των καταστάσεων όπως έχουν διαμορφωθεί περιμένουμε εντός εβδομάδων να κλείσει το ζήτημα και να ξεκινήσει η λειτουργία του νέου οργανισμού.

Νέο έργο είναι η δημιουργία φιλλαδιου σε 5 γλώσσες για να μπορέσει να δίδεται στις εκθέσεις αφού αυτο που είχε εκδόσει ο ΟΑΣ δεν ήταν πρακτικός. Σήμερα ο δήμος Σητειας έχει δημιουργήσει ένα νέο τουριστικό φιλλαδιο και ξεκίνησε να συμμετέχει σε εκθέσεις. Μέχρι τώρα την ευθύνη τουριστικής προβολής την είχαν οι νομαρχίες σήμερα μετα από προτροπή της περιφέρειας αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένας νέος φορέας που θα λειτουργεί περισσότερο με ιδιωτικά κριτήρια, με την λογική να συμμετέχουν οι επαγγελματίες του χώρου που θα προβάλλουν την Κρήτη στο σύνολο της.

Η Σητεία συμμετείχε πρώτη φορά σε τουριστική έκθεση στο Βερολίνο με αποτελέσματα πολύ θετικά. Έγιναν επαφές με εταιρίες χαμηλού κόστους έδειξαν ενδιαφέρον αλλά πάλι έθεσαν το ζήτημα του αεροδρομίου. Βασικό ήταν το ζήτημα της πυρασφάλειας που έπρεπε να ειναι επιπέδου 7 ενώ της Σητειας ήταν 5. Μετά από ενέργειες τελικά το αεροδρόμιο Σητειας έγινε επιπέδου 7 και τώρα μπορούν να ξεκινήσουν διαδικασίες για το έτος 2013.

Η ανάγκη να λυθεί το θέμα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα για να προλάβουμε το επόμενο τουριστικό έτος.

Η έκθεση της Γαλλίας που ειναι στόχος ο Δήμος Σητειας δε συμμετείχε αφού θ’ απουσιάζει ο ΕΟΤ εξάλλου ο προύπολογισμος του 2011 ήταν πολυ μεγάλος αλλα θα λύσει το πρόβλημα της τουριστικής προβολής γιά τα επόμενα χρόνια.

Στη συνέχεια έγινε αναφορά στις επικείμενες δράσεις, όπως η βελτίωση του τουριστικού site του ΟΑΣ, για την καλύτερη προβολή του τόπου και ακούστηκαν οι προτάσεις των καταστηματαρχών εστίασης για δυναμικές προτάσεις την περίοδο του καλοκαιριού, που θα βάλουν τη Σητεία στους ιδιαίτερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.

Σημαντική εκδήλωση αφού όλοι μας πρέπει να συμβάλουμε για να αναδείξουμε την περιοχή μας.

Κατηγορία : ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα