Πολλά τα προβλήματα του ΕΠΑΛ Σητείας

12 Προβολές

Δυο ψηφίσματα που πάρθηκαν ομόφωνα από το Σχολικό συμβούλιο του ΕΠΑΛ Σητείας και αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου εκδόθηκαν μετά την συνεδρίαση του συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες 20/11/2014. Με τα δυο ψηφίσματα το Σχολικό συμβούλιο του ΕΠΑΛ Σητείας ζητάει :
1)Την άμεση πρόσληψη Καθηγητών για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του ΕΠΑΛ Σητείας

2)Να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα των μηχανολογικών εργαστηρίων καθώς και γίνει η μελέτη στατικής επάρκειας όλου του παλαιού κτηρίου.

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΑΛ ΣΗΤΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ
Τρία χρονιά μετά την διαμαρτυρία καθηγητών του ΕΠΑΛ Σητείας για την έλλειψη αιθουσών μηχανολογικών Εργαστηρίων, από το 2011 μέχρι σήμερα δεν δόθηκε καμία λύση για την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει.
Ο Αντιπεριφερειάρχης απάντησε ότι με βάση τον νόμο Καλλικράτη, αρμόδιος φορέας πλέον είναι ο Δήμος Σητείας. Ο Δήμαρχος Σητείας απάντησε ότι δεν υπάρχουν κονδύλια για το έργο αυτό και ούτε καν έγινε η μελέτη του έργου αποκατάστασης των μηχανολογικών εργαστηρίων που είχε υποσχεθεί.
Τα μηχανολογικά εργαστήρια δεν είναι δυνατόν να γίνονται ελλιπώς, σε ανεπαρκείς και επικίνδυνους χώρους. Είναι ντροπή το έτος 2014 να υπάρχουν μισογκρεμισμένες αίθουσες εργαστηρίων και για 10 χρόνια και να μην δίνεται καμία λύση.
Ζητούμε από τους αρμόδιους φορείς, Δήμο Σητείας, Περιφέρεια Κρήτης, Προϊστάμενο Β/βάθμιας εκπαίδευσης, Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης, Υπουργό Παιδείας: α) Να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα των μηχανολογικών εργαστηρίων.
β) Να γίνει η μελέτη στατικής επάρκειας όλου του παλαιού κτηρίου.
Τετάρτη 19/11/2014 ανοιχτή συγκέντρωση του σχολικού συμβουλίου του ΕΠΑΛ Σητείας
(Καθηγητές, Γονείς, Μαθητές, Εκπρόσωπος του Δήμου Σητείας)
Σητεία Πέμπτη 20/11/2014

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΑΛ ΣΗΤΕΙΑΣ
Για τις χαμένες ώρες μαθημάτων λόγω έλλειψης καθηγητών
Το σχολικό συμβούλιο του ΕΠΑΛ Σητείας ύστερα από ανοιχτή συνεδρίαση την Τετάρτη 19/11, αποφάσισε ομόφωνα να δοθεί άμεσα λύση από τους αρμόδιους φορείς ( Διευθυντή Β/βάθμιας εκπαίδευσης ν. Λασιθίου, Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, Υπουργό Παιδείας), στο μεγάλο πρόβλημα των αδιάθετων ωρών διδασκαλίας στο ΕΠΑΛ Σητείας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Σχολείου οι αδιάθετες ώρες είναι:
ΠΕ 02 Φιλόλογοι 3 ώρες
ΠΕ 03 Μαθηματικοί 9 ώρες
ΠΕ 04.02 Χημικοί 11 ώρες
ΠΕ 13 Νομικοί ή Οικονομολόγοι 23 ώρες
ΠΕ 17.02/06 Μηχανολόγοι 10 ώρες
ΠΕ 19/20 Πληροφορικής 21 ώρες
Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη Καθηγητών για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του ΕΠΑΛ Σητείας, έχοντας υπ’ όψη ότι ο Διευθυντής και ο σύλλογος των καθηγητών έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για την κάλυψη των κενών ωρών προς όφελος των μαθητών του Σχολείου.
ΣΗΤΕΙΑ 20/11/2014

Κατηγορία : ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα