Πατεράκης: για το ειδικό τέλος και παροχή κινήτρων στους οικιακούς καταναλωτές περιοχών ΑΠΕ

11 Προβολές

Επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Υπουργό ΥΠΕΚΑ Ευαγ. Λιβιεράτο και Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, απέστειλε ο Δήμαρχος Σητείας κ. Πατεράκης για το ειδικό τέλος και παροχή κινήτρων στους οικιακούς καταναλωτές περιοχών όπου εγκαθίστανται έργα Α.Π.Ε.
Ο κ Πατεράκης αναφέρει στην επιστολή του ότι:
Κύριε Υπουργέ,

Με βάση το Νόμο 3851/2010 στο άρθρο 7 προβλέπεται η καταβολή «Ειδικού τέλους και παροχή κινήτρων στους οικιακούς καταναλωτές περιοχών όπου εγκαθίστανται έργα ΑΠΕ».
Στην παράγραφο 3 του ίδιου άρθρου προβλέπεται ότι “ποσοστό 1% επί της προ Φ.Π.Α., τιμής πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε. αποδίδεται στους κατόχους άδειας προμήθειας που προμηθεύουν ηλεκτρική ενέργεια στους οικιακούς καταναλωτές του Ο.Τ.Α. πρώτου βαθμού στον οποίο είναι εγκατεστημένοι οι σταθμοί Α.Π.Ε., με σκοπό να πιστωθούν οι λογαριασμοί κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας των οικιακών καταναλωτών”.
Το ανωτέρω ποσό 1% αφαιρέθηκε από το ποσοστό 3% που απεδίδετο στους Ο.Τ.Α. μέχρι και την ψήφιση του Νόμου 3851/2010. Αν στο ανωτέρω ποσό προστεθεί και το ποσοστό 0,3% που αποδίδεται στο Ε.Τ.Ε.Ρ.Π.Σ., τότε από 1/1/2011 που ισχύει ο Ν.3851/2010, οι Ο.Τ.Α. θα έχουν απωλέσει 1,3% από τα μέχρι τότε έσοδα που είχαν από την καταβολή του Ειδικού Τέλους, και δυστυχώς (παράνομα κατά την άποψή μας) το ποσοστό 1% δεν έχει ακόμη αποδοθεί στους οικιακούς καταναλωτές.
Το ποσό αυτό για τους οικιακούς καταναλωτές των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Σητείας που υπάρχουν εγκαταστάσεις Α.Π.Ε. ανέρχεται για τη διετία 2011-2012 στο ποσό των 300.000 ευρώ περίπου.
Το ποσό αυτό θεωρώ, ότι ιδιαίτερα τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε θα ανακούφιζε τους συμπολίτες μας και θα ενίσχυε την εμπιστοσύνη τους προς την Πολιτεία, αφού ένας Νόμος που θα έπρεπε να ισχύει από 1/1/2011 επιτέλους εφαρμόζεται!
Επιπλέον θεωρώ ότι θα πρέπει στους λογαριασμούς οικιακών καταναλωτών να προστεθούν (καταθέτοντας σχετική τροπολογία) και οι λογαριασμοί των Ο.Τ.Α. ανακουφίζοντας έστω κατ’ ελάχιστο τους δεινοπαθούντες οικονομικά Ο.Τ.Α.
Με τη βεβαιότητα ότι θα βοηθήσετε στην αποκατάσταση της νομιμότητας – και δε θα χρειαστεί να προσφύγουμε στη δικαστική διεκδίκηση των δικαιούμενων ποσών – σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Κατηγορία : ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα