Ο Σύλλογος Γυναικών «Αλληλεγγύη» ευρύτερης περιοχής Μακρύ Γιαλού κατά των ΒΑΠΕ

13 Προβολές

Ο Σύλλογος Γυναικών «Αλληλεγγύη» της ευρύτερης περιοχής Μακρύ Γιαλού, με αφορμή τις εξελίξεις που αναμένονται στην περιοχή σχετικά με την εγκατάσταση Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΒΑΠΕ) διοργανώνει την Κυριακή 18 Μαρτίου Ενημερωτική Συνάντηση για τις γυναικες του συλλόγου και μη, με ομιλητές από το Παγκρήτιο δίκτυο αγώνα κατά ΒΑΠΕ στο Γυμνάσιο Κουτσουρά στις 18.00 το απόγευμα.

Όπως αναφέρθηκε ήδη στην ενημερωτική ομιλία που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ορεινού, στην περιοχή μας έχει δοθεί ήδη άδεια για την κατασκευή μεγάλων υβριδικών και αιολικών πάρκων πολλά μάλιστα εκ των οποίων μπήκαν στις αρχές Μαρτίου σε διαδικασία fast track.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η τοποθέτηση άνω των 200 ανεμογεννητριών ύψους πάνω από 120 μέτρα. Κατασκευή δρόμων πλάτους 12 μέτρων μέχρι την βάση τους και ολοκληρωτική καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος με τις νέες γραμμές υψηλής τάσης, αλλά και τα εκατοντάδες κυβικά μπετόν που πρόκειται να πέσουν.

Για όλους αυτούς τους λόγους καθίσταται επιτακτική και άμεση ανάγκη η ενημέρωση όλων μας και η δυναμική μας συμμετοχή σε κάθε κίνηση προστασίας και διασφάλισης του τόπου μας από τους σύγχρονους κατακτητές που βάλθηκαν να τον γεμίσουν με εκατοντάδες κυβικά μπετόν και χιλιάδες τόνους σιδερικών και να δεσμεύσουν όλα μας τα νερά για τα υβριδικά τους.

Ας ενημερωθούμε, λοιπόν, όλες οι γυναίκες την Κυριακή στις 18.00 στο Γυμνάσιο Κουτσουρά, για να μπορούμε δυναμικά να προστατεύσουμε τον τόπο μας. Στη διάρκεια της ομιλίας θα γίνει σύντομη αναφορά στο πρόγραμμα δράσεων-δραστηριοτητων του συλλόγου για το επόμενο διάστημα.

Κατηγορία : ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα