Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς στο Λασίθι(video)

13 Προβολές

Μετά από μια δύσκολη περιοδεία σε όλο το νομό Λασιθίου ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς βρέθηκε στη Σητεία σε μια πρώτη επίσκεψη ως πολιτικός. Προηγήθηκε επίσκεψη στον ʼγιο Νικόλαο όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο της πόλης, ενώ επισκέφθηκε τα γραφεία της εφημερίδας Ανατολής ένδειξη τιμής στον επαρχιακό τύπο. Συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Καστρινάκη.

Εν συνέχεια αναχώρησε για την Ιεράπετρα όπου συνάντησε τον ψαρά ο οποίος προσέφερε την περασμένη βδομάδα ένα τόνο ψάρια. Ακολούθησε συνάντηση με τον δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Αναστασακη ενώ τίμησαν τον λογοτέχνη κ. Γαρεφαλάκη.

Μετά την αναχώρηση από την Ιεράπετρα έγινε στάση στο Μακρύ Γιαλό όπου μίλησε με τους κατοίκους που διεκδικούν την ανεξαρτητοποίηση του δήμου ξανά για να έρθει τελικά στην πόλη μας όπου ενημερώθηκε από το Δήμαρχο κ. Πατεράκη και έδωσε συνέντευξη τύπου. ακολούθησε επίσκεψη στην επιχείρηση του κ. Ανωγιαννακη που εκλάπη πρόσφατα δείχνοντας το ενδιαφέρον του κόμματος του για τη δημόσια ασφάλεια.

Στο Πολυκεντρο της πόλης παρουσία σημαντικών μελών της πολιτικής σε τοπικό επίπεδο

Στην ομιλία του ο κ. Κουβέλης ξεκίνησε με την αναφορά στην ανάγκη άμεσης προσφυγής στις κάλπες οι οποίες σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τον πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο, και προβλέπεται να είναι στις 6 Μαΐου, αν και υπάρχουν πιέσεις για παράταση του βίου της παρούσης κυβέρνησης.

Ο κ. Κουβέλης έκανε εκτενή αναφορά στην αναγκαιότητα δανεισμού και την υπογραφή του πρώτου κ δεύτερου μνημονίου. Μίλησε για την ανυπαρξία διαπραγμάτευσης εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης που φρόντισε να μην θέσει κανένα αναπτυξιακό μέτρο αλλά αναγκάζει τη χώρα σε μια υφεσιακη πορεία σε ασταθές και αβέβαιο περιβάλλον. Ακόμα και το μέτρο του κουρέματος το οποίο δίνει μια κάποια ελπίδα στην εξυπηρέτηση του χρέους αποστερεί κάθε ελπίδα στα ασφαλιστικά ταμεία που σύντομα θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα της αδυναμίας καταβολής συντάξεων και ασφαλιστικής κάλυψης.

Ειδικά το ζήτημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έρχεται να φέρει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα αφού το κλείσιμο πολλών από αυτές μεγαλώνει τον αριθμό των ανέργων αλλά μειώνει τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία .

Η κυβέρνηση μπήκε σε μια διαδικασία φοροεισπρακτικής επιδρομής αντί να εφαρμόσει μια γενικευμένη πολιτική πόθεν έσχες Όλες οι προτάσεις που το κόμμα μας έκανε για τον έλεγχο των καταθέσεων σε ξένες τράπεζες κατά το παράδειγμα και άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Η κυβέρνηση ασχολείται με τη οριζόντια φορολογία που πλήττει τα αδύναμα οικονομικά στρώματα αφήνοντας το παρ εμπόριο και την παραοικονομία να ανθεί.

Οι προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς έχουν να κάνουν με την καλύτερη λειτουργία των κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων ορθολογικά λειτουργώντας αποκομμένη από τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις. Η κυβέρνηση απεναντίας προχώρησε στην εφαρμογή εφεδρείες που κατέληξε σε φιάσκο. Όλα αυτά τα είχα προειδοποιήσει το κόμμα μας μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις για τη μείωση των δαπανών ακόμα και της βουλευτικής δαπάνης αλλά και της δαπάνης στο σύνολο του δημοσίου. Εδώ παρατηρούμε το φαινόμενο οι υπουργοί να έχουν στρατιές συμβούλων αντί ν’ αξιοποιεί υπάρχοντα στελέχη της δημόσιας διοίκησης.

Στην πατρίδα μας το πρόβλημα δεν ήταν ο φιλελευθερισμός γιατί η χώρα είχε ανάπτυξη κ την πρώτη θητεία του κ. Σιμιτη αλλά και την πρώτη θητεία Καραμανλή. Το πρόβλημα ήταν αυτό το κέρδος δεν πέρασε στον κόσμο και στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου

Η δημοκρατική αριστερά δε μένει αδιάφορη για τα ζητήματα εξουσίας μένοντας στο ζήτημα της καταγγελίας της Αριστεράς αλλά κάνει προτάσεις και θα θέσει εξ ορισμού δυο όρους σε οποία περίπτωση κυβερνητικής συνεργασίας πρώτο με συμφωνία προγραμμάτων αλλά και ορθολογική αντιμετώπιση της πολιτικής πρότασης. Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι ο ελληνικός Λαός θα τιμήσει με την ψήφο του.

Η δημοκρατική αριστερά πιστεύει στην Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την παραμονή στο Ευρώ δεν δέχεται τις ακραίες απόψεις δεξιάς και Αριστεράς που εκφράζουν απόψεις χωρίς να αναλαμβάνουν τις ευθύνες.

Βασική αρχή του κόμματος μας θα είναι η επαναδιαπραγμάτευσης σημείων της δανεισμός σύμβασης και μιας πορείας ανάπτυξης. Σήμερα η προεκλογική πολιτική στέκεται στο ζήτημα των μεταναστών ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έκαναν τίποτα οι προτάσεις πρέπει με είναι σε συγκεκριμένη πολιτική μακρά ρατσιστικών τάσεων.

Η δική μας αριστερά είναι αυτή της ευθύνης και της προοδευτικής Αριστεράς της Ευρώπης με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο με συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη με συνεργασίες ανθρώπων που θέλουν ν’ ανατρέψουν το παρόν πολιτικό σύστημα γιατί χρειαζόμαστε τη δύναμη μετατροπής της πολιτικής σε προοδευτικό πλαίσιο

Μετά την ομιλία του ο κ. Κουβέλης απάντησε σε σειρά από ερωτήματα που έθεσαν οι παρευρισκόμενοι και τα Μέσα Γενικής πληροφόρησης, στην Ερώτηση του Sitiapress.gr το οποίο ερώτησε σχετικά με την αναγκαιότητα δημιουργίας του νέου πολιτικού φορέα στο χώρο της ευρύτερης αριστεράς αντί της παραμονής σ’ ένα κοινό πολιτικό χώρο που θα διεκδικούσε περισσότερη εξουσία, ο κ. Κουβέλης απάντησε ότι η ομάδα του Συνασπισμού που αποχώρησε είχε φτάσει ε’ ένα πολιτικό αδιέξοδο αφού ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε μετατραπεί από ένα αριστερό πολιτικό κόμμα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, σε ένα κόμμα με παλαιοκομουνιστική πολιτική συνθηματολογία και ξεπερασμένες πολιτικές αντιλήψεις κι αυτό έκανε τη δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα αναγκαία, όπως είχε δηλώσει κι ο Λεωνίδας Κύρκος.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Κουβέλης παρουσίασε τους δύο από τους υποψηφίους που θα κατέλθουν στον εκλογικό στίβο τον κ. Ανδρουλάκη Νίκο οικονομολόγο και κυρία Μαρία Θεοδωσάκη φιλόλογο οι οποίοι τόνισαν ότι κατέρχονται στον πολιτικό στίβο μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή με μόνο στόχο ν’ ακουστεί η φωνή των νέων οι οποίοι θα πρέπει άμεσα ν’ ενεργοποιήσουν την δυναμική πλευρά της κοινωνικής και πολιτικής παρουσίας τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κουβέλης είναι ο πρώτος πολιτικός, αρχηγός κόμματος μετά το 1996 που επισκέπτεται τη Σητεία.
Κατηγορία : ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα