Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης των παιδικών χαρών

11 Προβολές

«Όπως όταν εστιάζεις σε κάτι μέσα από τον μεγεθυντικό φακό, έτσι και όταν επικεντρώνεσαι στο παιχνίδι ανακαλύπτεις ότι περιέχει όλες τις τάσεις ανάπτυξης στην εξέλιξη ενός παιδιού σε μια συμπυκνωμένη φόρμα και είναι από μόνο του μία κύρια πηγή ανάπτυξης». Vygotsky, L., 1978(Ρώσος ψυχολόγος)

Εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου και με στόχο πρωτίστως την ασφάλεια των παιδιών αλλά και την αισθητική αναβάθμιση της εικόνας τους, ο Δήμος Σητείας ολοκλήρωσε πρόσφατα τα έργα συντήρησης στις παιδικές χαρές της πόλης της Σητείας. Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων απολαμβάνουν τα παιδιά , οι μαμάδες, οι πατεράδες ή οι παππούδες και γιαγιάδες που τα συνοδεύουν. Οι νέες, σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές πληρούν τις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές αυτές, στις παιδικές χαρές τοποθετήθηκαν σύγχρονα όργανα από κατάλληλα υλικά, ειδικά μελετημένα ώστε να ελαχιστοποιούν τα παιδικά ατυχήματα
.
Ο Δήμος Σητείας προχωρά στοχευμένα στην αντιμετώπιση ενός ακόμη τομέα της καθημερινότητας, όπως είναι η διαμόρφωση οργανωμένων και ασφαλών παιδικών χαρών. Πρόκειται, άλλωστε για τους χώρους, όπου τα παιδιά ψυχαγωγούνται, κοινωνικοποιούνται, περνούν ευχάριστα το χρόνο τους, και είναι υποχρέωσή μας να διαμορφώσουμε τις πιο ιδανικές συνθήκες τόσο για τους μικρούς μας φίλους όσο και για τους συνοδούς τους.

Σαν Δήμαρχος Σητείας ήθελα να ευχαριστήσω τις Υπηρεσίες του Δήμου (Τεχνική Υπηρεσία, Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, την Δημοτική Κοινότητα)που με τις συντονισμένες ενέργειες τους έδωσαν το αποτέλεσμα που όλοι χαίρονται.

Κατηγορία : ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα