Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Σητείας (video)

92 Προβολές

Πλήρως επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του sitiapress.gr αναφορικά με τους αντιδημάρχους του δήμου Σητείας. Τη δύσκολη απόφαση για τους αντιδημάρχους ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Πατερικής όπως είχε υποσχεθεί ώστε να υπάρξει ο χρόνος οι ίδιοι να ενημερωθούν πριν την ανάληψη των νέων τους καθηκόντων την 1η Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση μόνο εύκολη δεν ήταν για τον κ. Πατερική αφού είχε εκλεγμένους υποψηφίους με εξαιρετικά προσόντα, εμπειρία στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και λαοφιλείς εξέφρασμένους από τη λαϊκή βούληση των τελευταίων εκλογών. Με βάση αυτά τα στοιχεία ο δήμαρχος αξιολόγησε τους ψήφους που έλαβαν, την εμπειρία αλλά και το παραγόμενο έργο από την περασμένη θητεία όσων είχαν αναλάβει πόστα.

Με βάση λοιπόν αυτά τα κριτήρια επέλεξε τον κ. Δρακάκη Ιωάννη, πρώην αντιδήμαρχο Λεύκης και Σητείας με εξαιρετική εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, τον κ. Λεβεντέρη Χαράλαμπο, εκπαιδευτικό και έκλεγμένο με τη μεγαλύτερη διαφορά ψήφων, τον κ. Δάκη Τερζή, εκπαιδευτικό και μέχρι πρότινος αντιδήμαρχο και πρόεδρο του ΔΟΚΑΣ και της ΜΑΔΕΣ με εξαιρετικά επιτυχημένο έργο στη θέση του ειδικά στο ζήτημα της οικονομικής διαχείρισης και τον κ. Λατζανάκη Νίκο, οδοντίατρο και επί χρόνια μέλος στην τοπική αυτοδιοίκηση, νομαρχιακό σύμβουλο και πρόεδρο του νομαρχιακού συμβουλίου αλλά το σημαντικότερο, επικεφαλή της κίνησης ΑΑΑ που κατάφερε στις περασμένες δημοτικές εκλογές να συγκεντρώσει 14% στο δήμο Ιεράπετρας και με αυτό το ποσοστό να διεκδικήσει την επαναφορά των δημοτικών διαμερισμάτων του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού που εντάχθηκαν με το διαμέρισμα της Ανάληψης.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι θα μείνουν στις θέσεις τους για 2,5 χρόνια και ανάλογα με το έργο που θα αποδώσουν θα κριθούν αν θα παραμείνουν ή θα αλλάξουν. Γεγονός είναι ότι με βάση τον πληθυσμό μόνο 4 αντιδήμαρχοι μπορούσαν να τοποθετηθούν αφού για 150 λιγότερους κατοίκους ο δήμος Σητείας κρίθηκε κάτων των 20.000 κατοίκων…

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε το έργο και τις αρμοδιότητές τους, δεν ανακοίνωσε τους προέδρους των επιτροπών του δήμου ή άλλα μέλη τους ούτε και περί του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αν και όλα δείχνουν ότι θα προταθεί ξανά ο κ. Κοζυράκης Νίκος που έδειξε πολύ καλό έργο στην προηγούμενη δημοτική περίοδο.

Κατηγορία : ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα