Με ξεχωριστή λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Αγ. Αικατερίνης (video)

11 Προβολές

Σήμερα 25 Νοεμβρίου πανηγύρισε με εκκλησιαστική λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή ο φερώνυμος Ιερός Καθεδρικός Ναός της Αγίας Αικατερίνης, πολιούχου και προστάτιδος της Σητείας.

Το πρωί τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός και ακολούθησε η Αρχιερατικό Συλλείτουργο, κατά το οποίο συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.

Τον θείο λόγο κήρυξε κατάλληλα Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό και τη συνοδεία του, που και φέτος λάμπρυνε με τη συμμετοχή του την πανήγυρη της προστάτιδος και πολιούχου της Σητείας, καθώς και τους περιεστώτες ʼρχοντες και τον ευσεβή λαό.

Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της ιερής εικόνας της προστάτιδος και πολιούχου Αγίας Αικατερίνης στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού της περιοχής και με τη συνοδεία τιμητικού αγήματος σμηνιτών του 3ου Κ.Ε.Π. Ζήρου και ένστολων κοριτσιών του Λυκείου Ελληνίδων Σητείας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής

Κατηγορία : ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα