Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση “Αφιέρωμα στο Δάσκαλο”

41 Προβολές

Πρωτότυπη μπορεί να χαρακτηριστεί η εκδήλωση που οργάνωσε ο διεύθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Γιάννης Σταμελος και τη συμπαράσταση του Δήμου Σητείας και των σχολείων της πόλης μας, με θέμα το παλαιό σχολείο και τον παλαιό δάσκαλο. Η μνήμη πολλών δασκάλων που υπηρέτησαν στη Σητεία ήταν οφειλόμενο χρέος που μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει.

Καλωσόρισμα στην εκδήλωση έγινε απο το διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Σητείας κ. ΝίκοΤσαντάκη, ο οποίος είχε αναλάβει και την παρουσίαση.

Σύντομη ομιλία έγινε από τον αντιπεριφερειαρχη κ. Νίκο Καστρινάκη, ο οποίος έκανε ναφορά στη σχέση του με την εκπαιδευτική κοινότητα της Σητείας αφού ξεκίνησε από εδώ τη διδασκαλική του καριέρα. Εξέφρασε ευχαριστίες στο διεύθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Γιάννη Σταμελο για τον πολύπλευρο ρόλο του στα πολιτιστικά πράγματα του νομού και την δυναμική του παρουσία σε πολλούς τομείς.

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του Δημάρχου Σητείας κ. Θεοδωρου Πατεράκη που αναφέρθηκε στον ουσιώδη ρόλο του δασκάλου σε μια εποχή που το πολιτικό σύστημα έχει απαξιώσει την εκπαίδευση. Η εκδήλωση για το δάσκαλο είναι μια ευκαιρία να θυμηθούν όλοι το οφειλόμενο χρέος.

Το πρώτο μέρος της εκδηλώσης μίλησε ο διεύθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Γιάννης Σταμελος που με θέμα το ρόλο του σημερινού δασκάλου. Έκανε έκταση αναφορά στην εορτή των τριων ιεραρχών και στην ανάγκη βελτίωσης της σημερινής εικόνας του διδασκαλου. Βασικό μέρος της ομιλίας του αναφερόταν στα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο δασκάλος σήμερα.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης βασικός ομιλητής ήταν ο συνταξιούχος φιλόλογος κ. Μιλτιάδης Παπαδακης αναφέρθηκε στο παλιό σχολείο. Οι παθογένειες του παλαιού σχολείου ηταν πολλές με ένα σύστημα σίδηράς πειθαρχίας, το κλίμα ανελευθερίας και έλλειψης σεβασμού προς το μαθητή.

Στο τέταρτο μέρος η εκπαίδευτικος κ. Βάρδα παρουσίασε τα βιογραφικά παλαιών καθηγητών της Σητείας

Δαουρακης Εμμανουήλ
Στεφανουδακης Γεωργίος
Παυλιδης Εμμανουήλ
Κονδυλάκης Ιωσήφ
Παπαδακης Γεώργιος
Πετρουλάκης Εμμανουήλ
Αναγνωστάκης Γεώργιος
Κοψαχείλης Γεώργιος
Βασιλάκης Γεώργιος
Φωνιαδάκη Ισμήνη
Αλεξανδρής Αντώνης

Στο τέταρτο μέρος η χορωδία του Γενικού Λυκείου Σητείας υπό τη διεύθυνση του π. Νικολαου Αλεξακη που ερμήνευσαν τραγούδια σχετικά με το δάσκαλο.

Κατηγορία : ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα