Με επιτυχία η 1η κοινή συνεδρίαση όλων των Συλλόγων της Σητείας

11 Προβολές

Πλούσια ενημέρωση, προτάσεις δράσεων που βρήκαν νέους εθελοντές και μία αλληλέγγυα δήλωση συμπαράστασης από την πρώτη κοινή συνεδρίαση των συλλόγων της Σητείας

Η ανάγκη που προέκυψε για μαζική συμμετοχή στις συλλογικές δράσεις που συμβαίνουν τομεακά στην περιοχή της Σητείας, φαίνεται να καλύπτεται πλέον μέσα από τις ΚΟΙΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και το ψύχος που επικρατούσε στην περιοχή την Τετάρτη 14 Μαρτίου το απόφευμα, η αθρόα συμμετοχή και η θέρμη με την οποία αγκαλιάστηκε η πρώτη κοινή συνεδρίαση των συλλόγων, ομάδων και επιτροπών της Σητείας, δημιούργησε ένα ζεστό κλίμα και έφερε κοντά ανθρώπους με αλληλέγγυες δράσεις.

Περίπου 50 εκπρόσωποι των ΔΣ συλλόγων, μέλη και απλοί πολίτες, έδωσαν το παρών και στήριξαν έμπρακτα το σκοπό της συνάντησης. Δηλαδή, την ενημέρωση, τη συνεννόηση και τελικά την αλληλοϋποστήριξη κοινωφελών δράσεων.

ΠΛΟΥΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στον τομέα της ενημέρωσης βοήθησε σημαντικά ο εκπρόσωπος του συλλόγου καταστημάτων εστίασης & διασκέδασης Σητείας, κ. Ζωγραφίνης Κώστας, ο οποίος μίλησε για τον σχεδιασμό μελλοντικών δράσεων που αφορούν :
– στον καλλωπισμό και στην προβολή του αστικού περιβάλλοντος,
-στην θεσμοθέτηση Σητειακής κουζίνας
-στην υποστήριξη τοπικών προϊόντων.

Επίσης, τον λόγο πήρε εκπροσωπώντας την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σητείας ο κ. Σφενδουράκης Αργύρης, ο οποίος ενημέρωσε για την πρόθεση των μελών να δραστηριοποιηθούν με δράσεις που αφορούν :
-στην παραχώρηση γης προς καλλιέργεια αγροτικών προϊόντων από οικονομικά ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού είτε για την αυτοδιάθεση είτε για την προσφορά των προϊόντων, ή ακόμα και παράλληλα.
-και στην απαίτηση τοποθέτησης στα ράφια των πολυκαταστημάτων, πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην περιοχή.
-στην έκδοση αυτοκόλλητων σημάτων που θα έχουν αντικείμενο τη δήλωση στήριξης στο νοσοκομείο Σητείας και τη διανομή τους σε όλη την πόλη.

Ακόμα, ενημέρωση προσέφερε ο εκπρόσωπος του Ναυτικού ομίλου Σητείας, κ. Ζαγκώτης Αθανάσιος, ο οποίος και μίλησε σχετικά με τον προγραμματισμό καθαρισμού του υποθαλάσσιου χώρου στον λιμένα Σητείας τον ερχόμενο Μάιο.

Σημαντική ήταν και η αναφορά στην προσπάθεια και τις εξελίξεις που αφορούν στη δημιουργία στέγης ηλικιωμένων, θέμα το οποίο ανέπτυξε η εκπρόσωπος του Φιλανθρωπικού συλλόγου Σητείας, η κ. Πλακιωτάκη Δέσποινα.

Τέλος, στην ενημέρωση προσέφερε και η εκπαιδευτικός και δημοτικός σύμβουλος κ Γουλιέλμου Κατερίνα, η οποία αναφέρθηκε στα προβλήματα στέγασης των ειδικών σχολείων και στην αναζήτηση οικοπέδου κοντά στον ιστό της πόλης, ώστε μελλοντικά να ανεγερθεί ένα κατάλληλος χώρος στέγασης.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΥΛΕΓΓΕΙΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Κατά την κοινή συνεδρίαση των συλλόγων της Σητείας, κατατέθηκαν επίσης προτάσεις, οι οποίες βρήκαν την ομόφωνη αποδοχή των παρευρισκομένων, αλλά και την στήριξή τους σε προσωπικό επίπεδο.
Οι προτάσεις που έγιναν αποδεκτές, είναι οι εξής :

-Η «Δέσμευση για τη στήριξη του νοσοκομείου Σητείας», η οποία προτάθηκε από τον εκπρόσωπο του αγροτικού συλλόγου Σητείας κ. Δερμιτζάκη Δημήτρη και συγκέντρωσε τα στοιχεία επικοινωνίας 19 συμμετεχόντων.

-Η «Προσφορά τροφίμων», η οποία ζητήθηκε από τον κ. Σπυριδάκη Στέλιο, εκπρόσωπο της μη κερδοσκοπικής εταιρείας που προσπαθεί να λειτουργήσει για πρώτη φορά κοινωνικό παντοπωλείο στην περιοχή. Πέραν της καθολικής αποδοχής, ο κ. Σπυριδάκης, συμπλήρωσε επιπλέον 14 ενδιαφερόμενους που παρέθεσαν τα στοιχεία επικοινωνίας και τη διάθεσή τους για ενεργή συμμετοχή.

-Η «Ένταξη Συλλόγων στην τοπική επιτροπή του παγκρήτιου δικτύου κατά των βιομηχανικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», ήταν ακόμα μία πρόταση που ήρθε από τον κ. Πλατή Μιχάλη, εκπρόσωπο της οικολογικής ομάδας. Η πρόταση, γνώρισε την αποδοχή 12 εκ των παρευρισκομένων εκπροσώπων.

-Ο «Εθελοντισμός για κάθε δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού», ήταν ένα αίτημα-πρόταση που εκφράστηκε από έναν εκ των πολλών εκπροσώπων του παραρτήματος που παρευρέθησαν στην συνεδρίαση. Πλέον, το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Σητεία, έχει στη διάθεσή του επιπλέον 7 εθελοντές.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

Τέλος, οι εκπρόσωποι των συλλόγων και οι πολίτες της Σητείας που συγκεντρώθηκαν στην 1η ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, την Τετάρτη 14 Μαρτίου, στο δημοτικό κτήριο που φιλοξενεί την θεατρική ομάδα, συναποφάσισαν την έκδοση της παρακάτω δήλωσης συμπαράστασης :

«Καταδικάζουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης, η οποία γίνεται από την Διεύθυνση Δασών Λασιθίου και επιχειρείται με την πρόθεση ποινικής δίωξης σε ορισμένους συμπολίτες μας, οι οποίοι εκδήλωσαν συλλογικά με τη φυσική τους παρουσία στο φοινικόδασος του Βάι, την αντίθεσή τους στην υλοποίηση των εργασιών της μελέτης ‘Καθαρισμός φοινικόδασους Βάι για την αντιπυρική και φυτοϋγειονομική προστασία του’.
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους διωκόμενους.»

Η Διεύθυνση Δασών Λασιθίου, βασιζόμενη σε έναν κανονισμό της υπηρεσίας που επιτρέπει μόνο την ελεγχόμενη κυκλοφορία επισκεπτών εντός του φοινικοδάσους, καλεί αυτή την περίοδο προς απολογία, όσων τα στοιχεία κατόρθωσε να συλλέξει από τις πινακίδες των ΙΧ αυτοκινήτων που ήταν παρκαρισμένα στο χώρο.

Κατηγορία : ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα
Ζημιές από τη χαλαζόπτωση στο Μόχλος
VIDEO ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Ζημιές από τη χαλαζόπτωση στο Μόχλος
Εκστρατεία στήριξης του κρητικού κρασιού
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Εκστρατεία στήριξης του κρητικού κρασιού
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
ΛΑΣΙΘΙ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης
ΚΡΗΤΗ
Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΣΥΝ.Ε.Κ.  «Όχι στον ευτελισμό της Δημοκρατίας
ΛΑΣΙΘΙ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΣΥΝ.Ε.Κ. «Όχι στον ευτελισμό της Δημοκρατίας
Ανακοίνωση του Προέδρου της ΕΑΣΥ Λασιθίου για τη γιορτή του Αγίου Αρτεμίου
ΛΑΣΙΘΙ
Ανακοίνωση του Προέδρου της ΕΑΣΥ Λασιθίου για τη γιορτή του Αγίου Αρτεμίου
Ζητούν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες
ΣΗΤΕΙΑ
Ζητούν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες
Δύο νέες παιδικές χαρές παραδόθηκαν στο Ορεινό
ΛΑΣΙΘΙ
Δύο νέες παιδικές χαρές παραδόθηκαν στο Ορεινό
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, θα συνεχιστούν
ΚΡΗΤΗ
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, θα συνεχιστούν
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Αγροτικού Συνεταιρισμού ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΔΩΝ
ΣΗΤΕΙΑ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Αγροτικού Συνεταιρισμού ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΔΩΝ