Μελέτη για Λιμνοδεξαμενή στην περιοχή των Χοχλακιών (video)

57 Προβολές

Προχθές ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης δέχτηκε στο γραφείο του εκπροσώπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της μελετητικής ομάδας που έχει αναλάβει τη σύνταξη της μελέτης για τη Λιμνοδεξαμενή Χοχλακιών.

Πρόσφατα υπεγράφη η ανάθεση εκπόνησης της μελέτης. Η μελέτη χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος 2007-2013» του μέτρου 125 Α που αφορά τα εγγειοβελτιωτικά έργα.

Η δεξαμενή θα έχει στόχο να αυξήσει τον όγκο νερού για την περιοχή του Παλαικάστρου στα 5.000 τόνους και 3.000 τόνους νερού για την περιοχή Χοχλακιών και Λαγκάδας. Φυσικά θα εξασφαλίζει σημαντικά οφέλη σε μια περιοχή με πρόβλημα νερού.

Συζητήθηκε πώς ο Δήμος θα διευκολύνει το έργο των μελετητών υποδεικνύοντας θέματα που έχουν να κάνουν με την όδευση των αρδευτικών δικτύων, τις θέσεις των δεξαμενών, αλλά και παρέχοντας την απαραίτητη πληροφόρηση προκειμένου να συνταχθεί σωστά και γρήγορα η μελέτη.

Όπως τόνισε ο κ. Πατεράκης, «η συγκεκριμένη παρέμβαση θα αλλάξει τα δεδομένα της περιοχής εξασφαλίζοντας τεράστιες ποσότητες νερού, οι οποίες μέχρι τώρα κατέληγαν στη θάλασσα.

Ανάδοχος για την εκτέλεση της μελέτης είναι το μελετητικό γραφείο των εταιριών Δ. Αναγνωστόπουλος και ΣΙΑ Ε.Ε. και Γεωγνώση Α.Ε.

Επίσης δόθηκαν διευκρινήσεις για το έργο της λιμνοδεξαμενής της Ζου τόσο από το δήμαρχο όσο και από τον κ. Σωτήρη Αθανασόπουλο, Προϊστάμενο μελετών του Υπουργείου Γεωργίας για τα προβλήματα που πρέπει να ξεπεράσει το έργο και δήλωσαν σχετικά αισιόδοξοι. Φυσικά ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρθηκε και σε άλλα έργα σχετικά με φράγματα και λιμνοδεξαμενές στην περιοχή μας και στην ανάγκη για έργα τέτοιου είδους.

Κατηγορία : ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα