Η Κοροϊδία της Αιμοδοσίας στη Σητεία συνεχίζεται

11 Προβολές

110 άτομα εγγεγραμμένα σε λίστα αναμονής (!) και περίπου 20-30 άτομα που οι υπεύθυνοι του Ερυθρού Σταυρού Σητείας δεν ενέγραψαν στη λίστα γιατί δεν υπήρχε ενδεχόμενο να προλάβουν να δώσουν αίμα και τελικά 69 μονάδες ήταν το κέρδος της κινητής μονάδας.

Είναι η τριτη φορά που το sitiapress.gr αναφέρεται στο θέμα κι αυτή τη φορά έχουμε σκοπό να σταθούμε στις ευθύνες της τοπικής μας κοινωνίας. Από το Σεπτέμβριο η πολιτική αιμοδοσίας άλλαξε και η υπηρεσία του Βενιζελίου δεν δίδει άδεια να παραμείνει η μονάδα αιμοδοσίας στη Σητεία για το βράδυ και να συνεχιστεί και την επόμενη. Αιτία το ότι η Σητεία δεν απέχει 140 χιλ. από το Ηράκλειο. Για την Ιστορία η Σητεία απέχει επίσημα από το Ηράκλειο 132 χιλ.

Οι υπεύθυνοι της αιμοδοσίας στη Σητεία παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μέχρι σήμερα με παρακάλι δεν έχουν καταφέρει τίποτα για ν’ αλλάξει το καθεστώς. Το συνεργείο αιμοδοσίας φτάνει στη Σητεία περίπου 9-10 (χθες κατάφεραν να φτάσουν νωρίτερα) και όταν φτάσει 1.30 μ.μ. περιμένουν για 4 άτομα να δώσουν αίμα και φεύγουν άμεσα. Πρέπει να πάνε και στα σπίτια τους λένε. Βέβαια οι εργαζόμενοι γιατί να εργαστούν παραπάνω αφού δε θα πληρωθούν κι ίσως και να έχουν δίκιο, γιατί όμως οι Σητειαοί να δέχονται αυτή την κατάσταση χωρίς καμιά διαμαρτυρία.

Κάναμε παράπονα στο δήμαρχο Σητείας, είπε ότι το προσπαθεί, εμείς δήμαρχε προσπάθεια δε βλέπουμε. Να μας πεις τι ακριβώς κάνεις και που διαμαρτύρεσαι για να ξέρουμε που θ’ αποδώσουμε ευθύνες. Δε θα μιλήσω για την ΥΠΕ Κρήτης γιατί εκεί επικρατεί το απόλυτο μπάχαλο στο θέμα.

Στην Ιεράπετρα αυτού του τύπου η αιμοδοσία σταμάτησε, εδώ λειτουργούμε σαν καρπαζοεισπράκτορες γιατί έχουμε φιλότιμο βέβαια και σκεφτόμαστε τις ανάγκες σε αίμα κι ότι είναι καλύτερο να δίνουμε εμείς το αίμα μας από το να το εισάγουμε από την Ελβετία. αλλά αυτοί που είναι σε θέσεις ευθύνης φοβούμαι ότι ούτε προγραμματισμό έχουν ούτε και φιλότιμο. Θα μείνουμε στο θέμα και θα γίνουμε ακόμα πιο αιχμηροί μέχρι να βρεθεί λύση.

Για την ενημέρωσή σας η επόμενη αιμοδοσία είναι στις 14 Ιουλίου αν φυσικά μπορέσετε και προλάβετε να πάρετε σειρά…

Κατηγορία : ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα