Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ “ΠΟΡΙΣΜΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

7 Προβολές

Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ “ΠΟΡΙΣΜΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Εκφράζουμε τη δυσφορία μας και την έντονη αντίθεση μας, για το κείμενο που δημοσιεύτηκε στην Ανατολή 29-5-2011 με θέμα <<Το πόρισμα του ιατρικού συλλόγου Λασιθίου για την υγεία>>. Κείμενο με το οποίο φαίνονται να συμφωνούν και οι συμπολίτες μας κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης Βουλευτής Λασιθίου και Θοδωρής Πατεράκης Δήμαρχος Σητείας.

Διαφωνούμε διότι:

1. Δεν εκλήθη ο ιατρικός σύλλογος Σητείας στη συζήτηση. Ο αυτοαποκαλούμενος ιατρικός σύλλογος Λασιθίου εκπροσωπεί μόνο τους ιατρούς της Ιεράπετρας και του Αγίου Νικολάου.

2. Δεν εκφράστηκαν με συνέπεια οι απόψεις της επιτροπής διαβούλευσης του δήμου Σητείας σύμφωνα με τις οποίες εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος να χειριστεί θέμα του Νοσοκομείου μας. Δηλαδή: Στην παράγραφο γ. του κειμένου αυτού αναφέρεται: <<κρίνεται απαραίτητη η συντονισμένη λειτουργία των Νοσοκομείων του Νομού για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος>> ανοίγοντας την Κερκόπορτα για συγχωνεύσεις κλινικών και ενιαία διοίκηση. Επίσης συνεχίζονται οι αναφορές στο ένα και μοναδικό Νοσοκομείο στο νομό, αγνοώντας επιδεικτικά το γεγονός πως ο σχεδιασμός του χάρτη υγείας, πρέπει να γίνει σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης και όχι στο Νομό Λασιθίου.

3. Τέλος το κείμενο αυτό με σχεδόν εκβιαστικό τρόπο ορίζεται ως δεσμευτικό για τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν στο μέλλον από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση.

Για μια ακόμα φορά οι Αρχιτέκτονες και εμπνευστές της απαράδεκτης μελέτης Λιαρόπουλου αναλαμβάνουν δράση.

Ζητάμε από τον Ιατρικό σύλλογο Σητείας να πάρει θέση και από τον Δήμαρχο κ. Πατεράκη να συγκαλέσει άμεσα την Επιτροπή Διαβούλευσης, η οποία έχει και τον τελικό λόγο στον σχεδιασμό των διεκδικήσεων.

Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σητείας

Κατηγορία : ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα