Επίσκεψη στο νοσοκομείο Σητείας από του υποδιοικητές της ΥΠΕ

12 Προβολές

Μετά και τα τελευταία γεγονότα με άλλο μάτι, ίσως, βλέπουν τις εξελίξεις στο θέμα του Νοσοκομείου Σητείας οι αρμόδιοι.

Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε την Παρασκευή το απόγευμα ότι οι δυο Υποδιοικητές της 7ης ΥΠΕ κ. Γιώργος Νεοφώτιστος και κα ʼννα Τριχοπούλου βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Σητείας.

Μια επίσκεψη που δίνει τη δυνατότητα να σχηματίσουν μια ποιο εμπεριστατωμένη και πραγματική εικόνα γύρο από τα θέματα του Νοσοκομείου.

Όπως είπε και ο κ. Νεοφώτιστος «Θέλουμε να αποκτήσουμε ηδείς όμμαση μια πρώτη εικόνα του Νοσοκομείου. Κάποια πράγματα τα οποία ήρθαν εις γνώση μας στο Ηράκλειο μας είχαν δώσει μια άλλη εικόνα. Η άποψη μας πλέον έχει αλλάξει. Το νοσοκομείο Σητείας είναι ένα θαυμάσιο επαρχιακό Νοσοκομείο. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε όλους τους χώρους και τώρα έχουμε αποκτήσει μια δικιά μας γνώμη.

Την γνώμη αυτή θα την συζητήσουμε με τον Δυπεάρχη κ. Γρηγοράκη ο οποίος συγκαλεί την επόμενη εβδομάδα την μεγάλη σύσκεψη όλων των παραγόντων και λαμβάνοντας υπόψη του τις δικές μας παρατηρήσεις να προβεί στις κατάλληλες κινήσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου».

Και η κα Τριχοπούλου μετά την κατατοπιστική βόλτα στους χώρους του Νοσοκομείου και την κουβέντα που είχε με γιατρούς και ασθενείς συμφώνησε ότι «το Νοσοκομείο πρέπει να διατηρήσει τις βασικές κλινικές που ήδη έχει και να τις αναπτύξει και περαιτέρω για να μπορεί να εξυπηρετείτε ο πολίτης και να μην μετακινείτε».

Επίσης συζητήθηκαν θέματα καλύτερης αξιοποίησης του ΕΣΠΑ, ανάπτυξης και του τομέα της ψυχικής υγείας μιας και η περιοχή στον τομέα αυτό δεν καλύπτετε και μπορούν να χρηματοδοτηθούν προβλεπόμενα έργα στο ΕΣΠΑ τα οποία δεν έχουν προχωρήσει, όπως το Κέντρο Ημέρας. Συζητήθηκε και το θέμα της προσέγγισης της διοίκησης και των στελεχών ως προς την Ενιαία Διοίκηση.

Μετά και την επαφή της με τους εργαζόμενους η κ. Τριχοπούλου ειπε χαρακτηριστικά «αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι οι εργαζόμενοι και τα στελέχη έχουν ανοιχτό μυαλό, ακούν και λένε τη γνώμη τους.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε σαν ΔΥΠΕ να ταυτιστεί η καλύτερη διαχείριση των θεμάτων και κάποιων κοινών υπηρεσιών διασύνδεσης καλύτερης ενιαίας διοίκησης, ίσως κάποιας συγχώνευσης κλινικών που εκ των πραγμάτων δεν έχουν κάποια κίνηση και ανάπτυξη σε άλλο, να ταυτιστεί με την κατάργηση του Νοσοκομείου. Δυστυχώς μιλώντας και με ασθενείς αυτό που έχει περάσει στον κόσμο και δεν είναι καθόλου αλήθεια είναι ότι το Νοσοκομείο μπορεί να καταργηθεί και να μείνει μόνο σαν Κέντρο Υγείας. Τέτοια πρόθεση δεν υπάρχει και σε μια εβδομάδα θα έχουμε διαμορφώσει τη βασική μας πρόταση εν όψη και της εφαρμογής του νόμου 4052 μέσα από αυτή τη σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο κ. Γρηγοράκης.

Ότι θα πάμε σε εξορθολογισμό θα πάμε. Πως θα εκφραστεί αυτή η νέα διοίκηση για τη Σητεία θα πρέπει να το δούμε πραγματικά».

Μετά και την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Μανώλης Μακρονικολάκης δήλωσε : «είναι σημαντική αυτή η επίσκεψη των διοικητών γιατί θα ήθελα να πάψουν να πλανωντε διάφορα στο μυαλό των ανθρώπων έξω από την περιοχή της Σητείας. Το νοσοκομείο έχει προσφέρει, προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει πάρα πολλά πράγματα. Είναι πολύ σημαντικό ότι είδαν από κοντά το πώς έχουν τα πράγματα και ότι μπορούμε πραγματικά να δώσουμε μια προοπτική για την ανάπτυξη των υπηρεσιών υγείας ακόμα μεγαλύτερη για τους πολίτες της επαρχίας Σητείας. Συζητήσαμε πάρα πολλά πράγματα τα οποία έχουν σχέση με το νοσοκομείο Σητείας και αισθάνομαι ότι μπήκαμε ήδη σε μια διαδικασία δρομολόγησης, όπως τα θέματα του ΕΣΠΑ τα οποία δεν μπορούσαν μέχρι τώρα να προχωρήσουν όμως μπορούμε τώρα να βρούμε το σωστό μηχανισμό για να αρχίσουν να κινούνται, όπως το Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο του Μακρύ Γιαλού κ.α. που μπορούν να βρουν το δρόμο τους. Αισθάνομαι ότι τώρα έχουν την εικόνα του πόσο μακριά ή κοντά είναι το Νοσοκομείο Σητείας, τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει, τις υποδομές που έχει αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό που είναι το ποιο ισχυρό ατού για το Νοσοκομείο».

Για το θέμα του καρδιολόγου ο κ. Διοικητής μας ενημέρωσε ότι έχει γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μη μείνει ούτε λεπτό το Νοσοκομείο Σητείας χωρίς καρδιολόγο.

Κατηγορία : ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα