Την άγονη γραμμή Πειραιάς- Κύθηρα- Ρέθυμνο και Πειραιά- Κύθηρα- Κίσσαμο πραγματοποιεί το Ε/Π- Ο/Γ πλοίο Βιτσέντζος Κορνάρος τη στιγμή που το Λιμάνι της Σητείας εξυπηρετεί πλοίο διαφορετικό με λιγότερα δρομολόγια. Φυσικά κάθε εταιρία στόχο έχει το κέρδος ειδικότερα σε μια εποχή οικονομικής ύφεσης με σοβαρά προβλήματα ειδικότερα στον τομέα της ναυτιλίας, όμως να έχουν πληρώσει οι απλοί Λασιθιώτες την προσπάθεια δημιουργίας εταιρίας λαϊκής βάσης και σήμερα αυτή η εταιρία να εξυπηρετεί όχι τους πολίτες του Λάσιθίου είναι διαφορετικό.
Το συγκεκριμένο πλοίο αγοράστηκε το 1994 με στόχο να εξυπηρετήσει του πολίτες του νομού Λασιθίου και να βγάλει από το αδιέξοδο της απομόνωσης το νομό μας. Για πολλά χρόνια ο σκοπός αυτός έγινε πράξη και ειδικότερα η γραμμή προς Κάσσο- Κάρπαθο- Ρόδο μέσω της Σητείας είχε κάνει την πόλη μας περισσότερο δυναμική και κέντρο αναφοράς για την Κρήτη. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά και καλό θα ήταν να μάθουμε όλοι οι Σητειακοί και οι Λασιθιώτες γιατί να μην είναι το δικό μας πλοίο στα δικά μας λιμάνια και να υπηρετεί την ανάγκη ανάπτυξης του νομού μας.
Για την ιστορία του πράγματος πρέπει να αναφέρουμε ότι το Ρέθυμνο έχει ουσιαστικά αποκλειστεί από δρομολόγια πλοίων. Το Β. Κορνάρος φτάνει μια φορά τη βδομάδα αλλά οι πολίτες του Νομού το αποφεύγουν αφού λόγω της γειτνίασης με τα λιμάνια των Χανίων και του Ηρακλείου είναι γρηγορότερο να μεταβούν από εκεί παρά με την αργοπορημένη άφιξη του πλοίου μας και το πέρασμα από το Κύθηρα. Για του Ρεθύμνιους είναι δεδομένο ότι δεν έχουν πλοίο και δεν υπάρχει καμιά εκτίμηση στο έργο που κάνει η ΛΑΝΕ.
Οι ερωτήσεις πολλές και η αγωνία μεγάλη. Η ανάγκη για την καλύτερη σύνδεση του νομού μας με άλλες περιοχές δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη για την πρόοδο και την ανάπτυξη.