Εκπαιδευτικές δράσεις του ΕΠΑΛ Σητείας

15 Προβολές

Στο πλαίσιο του μαθήματος του project στην Α λυκείου δημιουργήθηκε η πρώτη σκακιστική ομάδα του ΕΠΑΛ Σητείας. Οι μαθητές της ομάδας μας εξασκούνται στο σκάκι δύο ώρες την εβδομάδα μαθαίνοντας και παίζοντας μεταξύ τους και με τον υπολογιστή.
Το συγκεκριμένο θέμα επιλέχτηκε με σκοπό να γνωριστούν οι μαθητές με το σκάκι και να αποκομίσουν όλα τα δυνατά οφέλη που θα τους βοηθήσουν στη βελτίωση της προσωπικότητάς τους καθώς και των σχολικών επιδόσεών τους.
Συγκεκριμένα, η επαφή με το σκάκι μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές στη διεύρυνση της διάρκειας συγκέντρωσης/σκέψης, στην ικανότητά τους να υπολογίζουν τις συνέπειες των πράξεών τους, να προβλέπουν τις κινήσεις του αντιπάλου και να τον σέβονται. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να βελτιωθεί η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων των μαθητών και να ασκηθούν στον αυτοέλεγχο, την υπομονή και την ανάληψη πρωτοβουλιών.
Την Τρίτη 11/11/2014 καλέσαμε το μέλος του σκακιστικού συλλόγου Σητείας και πρόεδρο της Μαθηματικής εταιρείας κ. Μιχάλη Περράκη ο οποίος πρόθυμα πρόσφερε χρήσιμες πληροφορίες και γνώσεις στην ομάδα μας τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ.
Οι δράσεις μας συνεχίζονται με την κατασκευή υπαίθριου σκάκι στην αυλή του σχολείου και τη διοργάνωση αγώνων στο τέλος της σχολικής χρονιάς.
Υπεύθυνος της ομάδας είναι ο κ. Πετροσιάν Γερβάντ, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής στο σχολείο μας.

Κατηγορία : ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα