Δήμος Σητείας για το Βάι

9 Προβολές

Με έκπληξη περιήλθε σε γνώση μας χθεσινή ανακοίνωση της Οικολογικής Ομάδας Σητείας με την οποία επιχειρείται (λόγω ελλιπούς ενημέρωσης ίσως 😉 να αποδοθούν ευθύνες μη έγκαιρης αντίδρασης στη Δημοτική αρχή, για το θέμα που έχει ανακύψει με τις εργασίες που εκτελούνται στο φοινικόδασος Βάι από εργολάβο της Δ/νσης Δασών Λασιθίου σε εφαρμογή μελέτης της εν λόγω υπηρεσίας. Προς αποκατάσταση της αλήθειας και για τη σωστή ενημέρωση των συμπολιτών μας, θα πρέπει λοιπόν οι συντάκτες της ανακοίνωσης να γνωρίζουν ότι :

– Αμέσως μόλις έφτασε στο Δήμο Σητείας η πληροφορία για τις εκτελούμενες εργασίες στο Βάι, το χώρο επισκέφθηκε αυθημερόν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και ο αρμόδιος υπάλληλος του τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά, αν και όπως είναι γνωστό ο Δήμος Σητείας δεν έχει θεσμικές αρμοδιότητες στο χώρο του φοινικοδάσους. Τις αμέσως επόμενες ημέρες το Βάι επισκέφθηκε και ο ίδιος ο Δήμαρχος για να σχηματίσει προσωπική άποψη, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.

– Ακολούθησε άμεσα έγγραφο του Δημάρχου Σητείας προς την Περιφέρεια Κρήτης με το οποίο ζητήθηκε η διεξαγωγή σύσκεψης με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων και των ειδικών επιστημόνων, προκειμένου να αναπτυχθούν οι εκατέρωθεν προβληματισμοί και να εξευρεθούν οι ανάλογες λύσεις.

– Η αναφορά περί «υπολογισμού του πολιτικού κόστους» επιστρέφεται ευγενικά στο συντάκτη της ανακοίνωσης, απλά και μόνο επειδή οι ενέργειες της παρούσας Δημοτικής αρχής αλλά και του Δημάρχου προσωπικά σε όλη τη μέχρι σήμερα πολιτική του πορεία, ουδέποτε εκπορεύτηκαν ή καθορίστηκαν από την εκτίμηση των συνεπειών του κάθε «πολιτικού κόστους».
Από τα παραπάνω προκύπτει νομίζουμε με σαφήνεια ότι ο Δήμος Σητείας όχι μόνο δεν αδράνησε για το θέμα, αλλά ευαισθητοποιήθηκε και αντέδρασε ακαριαία, όπως άλλωστε πάντοτε πράττει για θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία του Περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του «θησαυρού» που λέγεται Βάι. Πέραν όμως από το έκδηλο ενδιαφέρον μας για την προστασία των φοινίκων από το σκαθάρι, μας απασχολεί και η προστασία του φοινικοδάσους γενικότερα και ιδιαίτερα η αποτελεσματική πυροπροστασία αυτού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος, καλούμε την Οικολογική ομάδα Σητείας πριν από την έκδοση της επόμενης ανακοίνωσής της για οποιοδήποτε θέμα με αναφορά στο Δήμο Σητείας, να επισκεφθεί προηγουμένως τα γραφεία και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου για να λάβει την ανάλογη – και έγκυρη – ενημέρωση.

Κατηγορία : ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα