Γράφοντας για την Ευρώπη: Συνέδριο για τη δημοσιογραφία και την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Κρήτη (video)

17 Προβολές

Το sitiapress.gr βρέθηκε προσκεκλημένο στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (αντιπροσωπία στην Ελλάδα) για δημοσιογράφους με θέμα: “Γράφοντας για την Ευρώπη”. Στο συνέδριο αυτό ήταν καλεσμένοι δημοσιογράφοι απ’ όλη την Κρήτη και στόχος του συνεδρίου ήταν να γνωρίσουν οι άνθρωποι της ενημέρωσης τα εργαλεία των Ευρωπαϊκών οργανισμών για καλύτερη και άμεση ενημέρωση σε ζητήματα θεσμών και αποφάσεων. Έγιναν γνωστοί οι τρόποι επικοινωνίας με τα Ευρωπαϊκά Όργανα και δυνατότητες επίσκεψης.

Το sitiapress.gr δυναμικά στην ενημέρωση της Κρήτης δεν μπορούσε να μην ανταποκριθεί στην πρόσκληση και μαζί με άλλους 5 δημοσιογράφους από το Λασίθι έδειξε ότι είναι παρόν στα μεγάλα γεγονότα της Κρήτης και συνεχίζει στο δρόμο της αντικειμενικής πληροφόρησης στα τοπικά δρόμενα.

Στο συνέδριο ήταν παρόν ο Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, οι επικεφαλής των γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Επιτροπής στην Ελλάδα και ο πρώην Ευρωβουλευτής κ. Δανέλης. Φυσικά υπήρχαν άνθρωποι της πληροφορίας από Βρυξέλλες και Στρασβούργο, εργαζόμενοι στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και ο Δημοσιογράφος Μανώλης Σπυνθουράκης, ανταποκριτής στις Βρυξέλλες. Το απόγευμα στην πλατεία λιονταριών στο Ηράκλειο έγινε διευρυμένη παρουσίαση των δράσεων του Κοινοβουλίου και της Επιτροπής στην Ελλάδα για την ενημέρωση του κόσμου.

Κατηγορία : ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα