Γράμμα στον Δολοφόνο του Σκύλου μου

40 Προβολές

Σήμερα το πρωί ανοίγοντας τα mail του sitiapress, ανοίξαμε και ένα mail που έλεγε :

“Αγαπητή ομάδα του Sitia Press ,
Ενάμισης μήνας έχει περάσει από τον τραγικό και άδικο χαμό του πολυαγαπημένου μας σκύλου Μπίνγκο , και εχθές το βράδυ επιτέλους κατάφερα να διεκπεραιώσω μία  σημαντική εκκρεμότητα που βάραινε τη σκέψη μου : η σύνταξη ενός γράμματος-επιστολής απευθυνόμενο στον υπαίτιο για την οδύνη που βιώνουμε τόσο εγώ προσωπικά , όσο και η οικογένειά μου. Το κείμενο δεν είναι υβριστικό , είναι μια ειλικρινή -από μεριά πρόθεσης- προσπάθειά μου να δώσω στον άνθρωπο αυτό να καταλάβει το αντίκτυπο της πράξης του στη ζωή κάποιων συνανθρώπων του, όπως και να του εξηγήσω την προσωπική του ευθύνη , τόσο σε αυτόν , όσο και σε πολλούς άλλους ομοϊδεάτες του που πράττουν κατά καιρούς ανάλογα.  Παρακαλώ πολύ ,αφού το διαβάσετε και βεβαιωθείτε για το μη-υβριστικό ή προσβλητικό του περιεχόμενο , όπως το δημοσιεύσετε στην ιστοσελίδα σας , στην οποία έχουν πρόσβαση πολλοί συμπολίτες μας, μήπως καταφέρει και φτάσει στον εν αγνοία του ενδιαφερόμενο.” . Δεν μπορούσαμε λοιπόν να μην δημοσιεύσουμε το γράμμα της συμπολίτισσας μας .

Ακολουθεί η επιστολή

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΜΟΥ

Κυριακή των Βαίων, ώρα 21:30 τέρμα Πλαστήρα πάνω από την Καζάρμα στο άνοιγμα με τα χαμόσπιτα. Διανύοντας μια μικρή απόσταση των 50 μέτρων ο άντρας μου με τα δύο μας σκυλιά, προκειμένου να φτάσουν σε φιλικού μας προσώπου το σπίτι περάσανε από εκείνο το σημείο όπου ο άγγελός μας ο Μπίνγκο συνάντησε το φονικό γεύμα που εσύ είχες μεθοδικά ετοιμάσει με σκοπό να σκοτώσεις. Δεν βρισκόμασταν καν στη γειτονιά μας . Επί 7 ώρες παλεύαμε με ό,τι μέσα και γνώσεις είχαμε και ελλείψη κτηνιάτρου εκείνο το βράδυ από την πόλη μας, να σώσουμε την ζωή του πολύτιμου συντρόφου μας. Τελικά στις 4:30 ξημερώματα Μ.Δευτέρας η όμορφη ψυχή μας άφησε την τελευταία του πνοή χτυπημένος από πνευμονικό οίδημα που του προκάλεσε η φόλα σου, πνιγμένος με τον αέρα που ανέλπιδα προσπαθούσε να αναπνεύσει.
Και έτσι ξεκίνησαν οι εβδομάδες των Παθών για εμένα και την οικογένειά μου. Κουβαλώντας στην ψυχή μου ένα πένθος βαρύ, ασήκωτο, αναίτιο και πάνω απ’όλα άδικο, με την καρδιά μου καταρρακωμένη, προσπαθώ να αντεπεξέλθω έκτοτε στις καθημερινές μου υποχρεώσεις και ασχολίες όσο καλύτερα μπορώ.
Είναι τόσα πολλά αυτά που θέλω να σου πω, αυτή η μικρή όμως κόλλα χαρτί μου επιβάλλει να είμαι όσο πιο σύντομη και περιεκτική γίνεται.
Σου γράφω αυτά τα λόγια θέλοντας να σε βοηθήσω να καταλάβεις ,έστω και στο ελάχιστο, τις συνέπειες των πράξεών σου. Ξέρω ότι την φόλα δεν την έβαλες εκεί για τα δικά μου σκυλιά, είχες μένος με άλλα.Δεν γνωρίζω ποιός /ά είσαι , δεν ξέρω πως σκέφτεσαι ή εάν έχεις χάσει ποτέ κάποιον πολύ δικό σου για να σου ζητήσω να κάνεις ανάκληση στη μνήμη σου του πόνου της απώλειας , θέλω όμως να σου πω ότι από εκείνο το βράδυ και μετά η ζωή μου μετατράπηκε σε κόλαση , ότι κοιμάμαι και ξυπνάω κλαίγοντας και θρηνώντας, ότι αδυνατώ να αντεπεξέλθω σε απλά πράγματα της καθημερινότητάς μου , ότι οι εικόνες του μαρτυρίου που πέρασε η αθώα καρδιά μου μέχρι να ξεψυχίσει με στοιχιώνουν με κάθε ανοιγόκλειμα των βλεφάρων μου.
Ίσως τώρα να νομίζεις πως αυτά που σου γράφω δεν έχουν καμία αξία για σένα και να σε αφήνουν παγερά αδιάφορο /η , δεν θα έπρεπε όμως και θα σου εξηγήσω αμέσως το γιατί.
Ο Κόσμος μας είναι δομημένος με Νόμους και Κανόνες ,και δεν εννοώ σε καμία περίπτωση ανθρώπινους νόμους. Ένας από τους σημαντικούς είναι πως στη ζωή ό,τι σπέρνεις θερίζεις , και εσύ εν προκειμένω έσπειρες θάνατο , πόνο και θλίψη , οπότε βάση του Νόμου αυτά ακριβώς πρόκειται να θερίσεις . Όχι από εμένα ή από κάποιον δικό μου άνθρωπο. Να σου ξεκαθαρίσω ότι από μεριάς μου ουδένα αίσθημα μίσους , κακίας ή διάθεση εκδίκησης υπάρχει απέναντί σου . Μόνο απέραντη λύπη , που μια ανθρώπινη ψυχή επέλεξε να πράξει κάτι τόσο τρομερό και να κρυφτεί πίσω από τη μακαριότητα της ανωνυμίας της , λές και ο Θεός δεν βλέπει , λες και το Σύμπαν είναι τυφλό , λες και η συνέπεια της δικής σου απόφασης και πράξης δεν σε αφορά και δεν σε βαραίνει . Το Χρέος όμως θα κληθείς να το πληρώσεις , διότι σου ανήκει , με τον ένα τρόπο ή με
τον άλλο , σαν φυσική συνέπεια .
Σκέφτηκες άραγε ποτέ σου ότι η ζωή που αφαίρεσες έχει αξία για κάποιον άλλο συνάνθρωπό σου; ότι είναι η συντροφιά του , η παρηγοριά του στις δύσκολες στιγμές , το γέλιο και η χαρά του , ο θησαυρός του; Μπορείς άραγε να νιώσεις έστω στο ελάχιστο τον πόνο και το κακό που μου προκάλεσες; Έπραξες σαν τον βομβιστή, που “φυτεύει” τη βόμβα του κάπου και όποιον πάρει ο Χάρος.
Μάθε λοιπόν πως όλος αυτός ο πόνος και το κακό θα επιστρέψουν αναπόφευκτα σε σένα βάση του Θείου Νόμου. Και δυστυχώς ο τρόπος που επιλέγει η σοφία του Θεού έρχεται μέσω κάποιου δικού μας και πολύ προσφιλούς μας προσώπου. Το έχω δει να συμβαίνει σε πολλές φορές στη ζωή . Η δικιά σου περίπτωση δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο σπόρος θα μεγαλώσει , θα γίνει φυτό και θα έρθει η ώρα του θέρους. Είσαι έτοιμος /η για αυτό; Είσαι έτοιμος /η να βιώσεις ανάλογο πόνου από τη συμφορά που θα χτυπήσει τον δικό σου άνθρωπο , παιδί , εγγόνι , συγγενή ;Αυτή είναι η Συνέπεια της Πράξης σου , και την απεύχομαι ,καθώς δεν επιθυμώ να πληρώσει κάποιος άνθρωπος που δεν έφταιξε σε τίποτα για την δικιά σου πράξη , ακόμα και εάν αυτό πρόκειται να σε στείλει στην ίδια κόλαση που έστειλες εσύ εμένα. Γνωρίζεις τη λαϊκή ρήση “ Αμαρτίες γονέων παιδεύουση τέκνα” ; Οι παλιοί είχαν πολλή μεγάλη σοφία που προέκυψε από την εμπειρία της ζωής τους.
Για το λόγο αυτό λοιπόν σε καλώ να πάρεις την ευθύνη της πράξης σου σήμερα , πριν να είναι πολύ αργά , και να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες των αποφάσεών σου , με βάση τον νόμο των Ανθρώπων και όχι τον Νόμο του Θεού. Απάλλαξε την οικογένειά σου και τους δικούς σου ανθρώπους από το βάρος του Δικούς σου Χρέους , έλα να με βρείς εμένα προσωπικά , να μου πεις την αλήθεια , να πάμε μαζί στο αστυνομικό τμήμα όπου θα υποβάλλω μήνυση , θα υπομείνεις τις νόμιμες συνέπειες και έτσι το Χρέος θα πληρωθεί χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει κάποιος που δεν φταίει. Ναι , θα χρειαστεί να πληρώσεις , αλλά θα γίνει με χρήμα και όχι με πόνο και αίμα.
Καταλαβαίνω ότι σου ζητώ να κάνεις υπέρβαση , όφειλα όμως στη μνήμη του υπέροχου αγγέλου μου που λάτρευε όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως, και δεν κράτησε ποτέ του κακιά σε κανέναν και για τίποτα , να σε προειδοποιήσω και να σου δώσω αυτή την επιλογή. Μια επιλογή βέβαια που εσύ δεν έδωσες στην οικογένειά μου.
Σκέψου λοιπόν πολύ καλά την προσφορά που σου κάνω ( διότι για προσφορά πρόκειται ) και είθε ο Θεός και τα λόγια μου να σε φωτίσουν να πράξεις αυτή τη φορά το σωστό.

Στη μνήμη του Μπίνγκο μου, της πιο υπέροχης, αθώας, ευγενικής και αγνής Ψυχής που γέννησε ποτέ το βασίλειο των σκύλων και έλαβα την ευλογία να τον φιλοξενήσω στην οικογένειά μας. Ελπίζω να βρίσκεσαι κάπου φωτεινά και ζεστά, σε αντίθεση με τον ατελή και θνητό μας κόσμο.
Σε Αγαπάω Πάντα. Η μαμά σου,

Κουτσοδόντη Ελένη , Φαρμακοποιός.

Κατηγορία : ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα
3η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΛΑΣΙΘΙ
3η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Διαδικτυακή διάλεξη “Η σημασία του Ερωτόκριτου για τα ελληνικά γράμματα-Διάλεξη Παπαδόπουλος Βασίλης”
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΤΕΙΑ
Διαδικτυακή διάλεξη “Η σημασία του Ερωτόκριτου για τα ελληνικά γράμματα-Διάλεξη Παπαδόπουλος Βασίλης”
“Ναι στο εμβόλιο κατά του covid19” προτείνει η επιτροπή Υγείας του Δημου
ΣΗΤΕΙΑ
“Ναι στο εμβόλιο κατά του covid19” προτείνει η επιτροπή Υγείας του Δημου
ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ 2020 ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΛΑΣΙΘΙ
ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ 2020 ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014 -2020 «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ»
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014 -2020 «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ»
Κοπή πίτας Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας
ΛΑΣΙΘΙ
Κοπή πίτας Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας
Η Περιφέρεια Κρήτης στο Πολιτικό Γραφείο της Διαμεσογειακής Επιτροπής CPMR
ΚΡΗΤΗ
Η Περιφέρεια Κρήτης στο Πολιτικό Γραφείο της Διαμεσογειακής Επιτροπής CPMR
Οι Γενίτσαροι στην Κρήτη-Ντόπιοι και εισαγόμενοι
ΑΠΟΨΕΙΣ
Οι Γενίτσαροι στην Κρήτη-Ντόπιοι και εισαγόμενοι
Ερώτηση Θραψανιώτη για τους Δασικούς Χάρτες του Λασιθίου
ΛΑΣΙΘΙ
Ερώτηση Θραψανιώτη για τους Δασικούς Χάρτες του Λασιθίου
Διοργάνωση διαδικτυακού προγράμματος «Διαδικτυακά Σεμινάρια Εκπαίδευσης στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία»
ΚΡΗΤΗ
Διοργάνωση διαδικτυακού προγράμματος «Διαδικτυακά Σεμινάρια Εκπαίδευσης στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία»