Απάντηση των Επαγγελματικών φορέων της Σητείας στο Μιχαλογιαννάκη για την επένδυση στο Τοπλού

16 Προβολές

Απάντηση των επαγγελματικών φορέων του Νομού Λασιθίου στο δημοσίευμα του βουλευτή Ηρακλείου κ. Μιχελογιαννάκη με θέμα : «Σκάνδαλο ή επένδυση η Μονή Τοπλού;»

Προς: Βουλευτή Ηρακλείου κ. Μιχελογιαννάκη Ιωάννη

Κοινοποίηση :

1. Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Χατζηδάκη Κων/νο

2. Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μηταράκη Νότη

3. Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Κα Όλγα Κεφαλογιάννη

4. Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη

5. Βουλευτή Λασιθίου κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη

6. Βουλευτή Λασιθίου κ. Δερμιτζάκη Κων/νο 7. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου κ. Καστρινάκη Νικόλαο 8. Αντιπεριφερειάρχη Χωροταξίας και Περιβάλλοντος κ. Καλογερή Νικόλαο

9. Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Βιομηχανίας, Απασχόλησης και Εμπορίου κ.Λαμπρινό Κωνσταντίνο

10. Δήμαρχο Σητείας κ. Πατεράκη Θεόδωρο

11. Μ.Μ.Ε. Παγκρήτιας & Πανελλαδικής εμβέλειας

Αξιότιμε κύριε βουλευτή Ηρακλείου,

όλοι εμείς οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων του Νομού Λασιθίου, με αφορμή την τοποθέτηση σας στο περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης, σχετικά με την επένδυση στη Μονή Τοπλού, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το όψιμο ενδιαφέρον σας για την περιοχή μας, αν και οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι αυτό μας προκαλεί έντονη έκπληξη, αφού μέχρι σήμερα πρακτικά ήσασταν ΑΠΩΝ από οτιδήποτε είχε σχέση με το Νομό Λασιθίου.

Είχατε μήπως οποιαδήποτε συμμετοχή ή παρουσία, στις μεγάλες κινητοποιήσεις των Λασιθιωτών που σκοπό είχαν το αυτονόητο, τη διατήρηση αξιοπρεπούς παροχής υπηρεσιών υγείας από τα νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας; Σας υπενθυμίζουμε ότι στις μεγάλες και μαζικές επισκέψεις εκατοντάδων πολιτών από Ιεράπετρα αρχικά και από Σητεία αργότερα στην Περιφέρεια Κρήτης, απλά ήσασταν ΑΠΩΝ.

Δεν αντιληφθήκαμε καμιά προσπάθεια συμπαράστασής σας, στον αγώνα των Λασιθιωτών, να σταματήσει η επιχειρούμενη αποψίλωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από τον Νομό Λασιθίου, με το σχεδιαζόμενο κλείσιμο των λίγων πλην επιτυχημένων τμημάτων ΤΕΙ που φιλοξενεί ο Νομός μας. Και εδώ ήσασταν ΑΠΩΝ.

Δεν αντιληφθήκαμε καμιά ευαισθησία σας, για τα προβλήματα που μας δημιουργεί, η κατάργηση των τριών Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.), από Ιεράπετρα, Νεάπολη και Σητεία με συνέπεια την απίστευτη καθημερινή ταλαιπωρία και οικονομική αιμορραγία των συμπολιτών μας. ΑΠΩΝ και πάλι.

Μα και στο πρόσφατο παρελθόν αν ανατρέξουμε, την εποχή που η πλέον ρυπογόνα βιομηχανική εγκατάσταση στην Κρήτη χωροθετήθηκε στον Αθερινόλακο του Νομού Λασιθίου πάλι δε θα βρούμε καμιά έστω και τυπική δήλωση σας. Για πολλοστή φορά ήσασταν ΑΠΩΝ.

Κλείνοντας τη σύντομή αναφορά σε γεγονότα και καταστάσεις που δείχνουν την πλήρη αδιαφορία σας για το νομό Λασιθίου θα θέλαμε να θυμίσουμε ότι δεν αντιληφθήκαμε να έχετε ασχοληθεί με οτιδήποτε αφορά στην ολοκλήρωση του «ΒΟΑΚ» στο νομό Λασιθίου. Βεβαίως για να έχετε άποψη των τριτοκοσμικών καταστάσεων που επικρατούν στο οδικό δίκτυο του Νομού μας (Σελινάρι, Αγ. Νικόλαος–Καλό Χωριό- Σητεία, Αυχήν Αγκαθιάς, κλπ) θα έπρεπε είστε αναγκασμένος να το χρησιμοποιείτε καθημερινά, όπως όλοι εμείς.

Κι ενώ η διαχρονική και μόνιμη απουσία σας από τα σχετιζόμενα με το Νομό Λασιθίου είναι κανόνας, ξαφνικά εμφανίζεστε με όψιμο πλην έντονο ενδιαφέρον για τη μοναδική επένδυση που προσπαθεί να γίνει τα τελευταία χρόνια στο Νομό Λασιθίου, αυτή της Μονής Τοπλού, χαρακτηρίζοντάς την, εσείς ο σταθερά ΑΠΩΝ, σαν ενδεχόμενο σκάνδαλο και όχι επένδυση.

Όλοι εμείς, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων του Νομού Λασιθίου αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Λασιθίου, τασσόμαστε ξεκάθαρα, ΥΠΕΡ της πραγματοποίησης της επένδυσης στη Μονή Τοπλού.

Είμαστε ΥΠΕΡ αυτής της επένδυσης, που είκοσι χρόνια τώρα, προσπαθεί να υπερκεράσει τα εμπόδια που βάζουν συστηματικά κάποιοι αυτόκλητοι «σωτήρες» και καλοθελητές, που υποτίθεται νοιάζονται για τη δική μας «σωτηρία» και τη «σωτηρία της περιοχής μας» χωρίς να μας ρωτήσουν.

Η τοπική κοινωνία έχει βαρεθεί να υπομένει αυτόκλητους «σωτήρες» που ανακαλύπτουν τον τροχό αναμασώντας προτάσεις από χρόνια καταγεγραμμένες.

Καλό θα ήταν να γνωρίζετε κύριε βουλευτή Ηρακλείου ότι όλα αυτά που από άγνοια ή απλή φαμφαρολογία μας δηλώνετε, ότι: «οφείλουμε να τα ζητήσουμε», η τοπική κοινωνία, τα έχει ήδη, από χρόνια καταγράψει και ζητήσει, ως προαπαιτούμενα για την πραγματοποίηση της επένδυσης και από την επενδυτική εταιρεία αλλά και από το ίδιο το Ίδρυμα «Παναγία η Ακρωτηριανή». ʼλλωστε όπως ο κάθε νοήμων αντιλαμβάνεται, η προστασία του περιβάλλοντος, των υδάτινων αποθεμάτων, του μικροκλίματος, των αρχαιολογικών και πολιτιστικών στοιχείων της περιοχής, καθώς και η ύπαρξη αντισταθμιστικών ωφελημάτων είναι κάτι που αφορά πρωτίστως, τους κατοίκους της περιοχής, και μετά όλους τους άλλους.

Σεβόμενοι το γεγονός ότι είστε εκλεγμένος εκπρόσωπος του Ελληνικού λαού, σας καλούμε αν πραγματικά και ουσιαστικά ενδιαφέρεστε για την περιοχή μας, να αφουγκραστείτε τη θέληση της τοπικής κοινωνίας για ανάπτυξη, καθώς όπως πολύ καλά γνωρίζετε η ανάπτυξη, χρόνια τώρα, είναι βαθιά ελλειμματική στο Νομό Λασιθίου και αντιστρόφως ανάλογη με τις δυνατότητες της περιοχής. Υποθέτουμε ότι έχετε πληροφορηθεί ότι, η ΔΕΣΕ ενέταξε την επένδυση στη διαδικασία fast track, καθώς και ότι εδώ και χρόνια έχουν τελεσιδικήσει όλες οι δικαστικές εκκρεμότητες, τις οποίες συνεχίζετε να αναμασάτε δημιουργώντας εικόνες για δήθεν Βατοπέδια της Κρήτης χωρίς σεβασμό στις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης .

Επιλογή σας είναι να προσθέσετε ή όχι το όνομά σας στον κατάλογο των διαφόρων «καλοθελητών» από διάφορα μέρη της Κρήτης που εξυπηρέτησαν «άθελά τους» συμφέροντα άλλων.

Έχετε πάντως υπόψη σας ότι έχουμε πια ξυπνήσει και δεν έχουμε σκοπό να αφήσουμε κανένα, όποια συμφέροντα κι αν εκπροσωπεί, να εμποδίσει την ανάπτυξη του τόπου μας.

Με Εκτίμηση,

1. Επιμελητήριο Λασιθίου

2. Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Νομού Λασιθίου

3. Εργατικό Κέντρο Λασιθίου

4. Εμπορικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου

5. Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας

6. Εμπορικός Σύλλογος Σητείας

7. Επαγγελματοβιοτεχνικός Σύλλογος Ιεράπετρας

8. Εμποροβιοτεχνικός Επαγγελματικός Σύλλογος Οροπεδίου Λασιθίου

9. Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας & Νοτιοανατολικής Κρήτης

10. Ένωση Ξενοδοχείων Σητείας

11. Ένωση Οικοδόμων Δήμου Σητείας

12. Σύλλογος καφέ-εστιατόρων Αγίου Νικολάου

13. Σύνδεσμος Ξενοδοχείων Λασιθίου

14. Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης & Ψυχαγωγίας Δήμου Σητείας

15. Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Σητείας

16. Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων εγκαταστατών Νομού Λασιθίου

17. Σύνδεσμος Υδραυλικών Νομού Λασιθίου

18. Σύλλογος Συνεργείων Αυτοκινήτων Σητείας

19. Σωματείο Καταστηματαρχών Κουρέων /Κομμωτών Νομού Λασιθίου

Κατηγορία : ΣΗΤΕΙΑ


Τελευταία Νέα
25 συνολικά νέα κρούσματα στην Κρήτη 3 στο νομό Λασιθίου
ΛΑΣΙΘΙ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
25 συνολικά νέα κρούσματα στην Κρήτη 3 στο νομό Λασιθίου
Αναβάθμιση του γηπέδου Κάτω Χωριού Ιεράπετρας
ΛΑΣΙΘΙ
Αναβάθμιση του γηπέδου Κάτω Χωριού Ιεράπετρας
Πιστοποιητικό ικανότητας εκδοροσφαγέων
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Πιστοποιητικό ικανότητας εκδοροσφαγέων
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ του Συντυχάκη Μανώλη Για τις καταστροφές στην αγροτική παραγωγή στην Κρήτη
ΛΑΣΙΘΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ του Συντυχάκη Μανώλη Για τις καταστροφές στην αγροτική παραγωγή στην Κρήτη
Ερώτηση του Μανόλη Θραψανιώτη για τις καταστροφές στην ελαιοκαλλιέργεια
ΛΑΣΙΘΙ
Ερώτηση του Μανόλη Θραψανιώτη για τις καταστροφές στην ελαιοκαλλιέργεια
Νέες Ημερομηνίες για την Έκθεση Τουριστικών Ειδών σε Κρητη, Ρόδο, Θεσσαλονίκη & Κέρκυρα!
ΚΡΗΤΗ
Νέες Ημερομηνίες για την Έκθεση Τουριστικών Ειδών σε Κρητη, Ρόδο, Θεσσαλονίκη & Κέρκυρα!
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΚΟΜΜΙΣΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΡΗΤΗ
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΚΟΜΜΙΣΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δήλωση του Μανώλη Συντυχάκη για τα 80 χρόνια από την 28η Οκτώβρη του 1940.
ΑΠΟΨΕΙΣ
Δήλωση του Μανώλη Συντυχάκη για τα 80 χρόνια από την 28η Οκτώβρη του 1940.
Νέο συμβούλιο στην Περιηγητική Λέσχη Σητείας
ΣΗΤΕΙΑ
Νέο συμβούλιο στην Περιηγητική Λέσχη Σητείας
12 νέα κρούσματα Covid19 στην Κρήτη 2 στο νομό Λασιθίου
ΛΑΣΙΘΙ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
12 νέα κρούσματα Covid19 στην Κρήτη 2 στο νομό Λασιθίου